MONTIGNAC (160)..STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 17
puisorul spune:
Ninha, mersi de cafea. Eu acum o savurez pe a doua deja( poate imi tine de foame ). Zic sa le faci mai bine cu vinete.
Anda, daca painea e conforma( adica jumi-juma integrala si tarate) atunci e ok de consumat cu lipide, cel putin teoretic. Practic cred ca incetineste un pic slabitul dar eu nu pot altfel.
Brandu, sa stii ca o sa imi fac o salata orientala adevarat de un pranz. Nu o fi monti dar nici nu are multe calorii
Meniu azi:
MD: paine cu tarate, o feliuta mica de branza de capra, rosii
P: legume mexicane goale
C: rulouri de vinete
Azi merg si la impachetari cu nu stiu ce si peeling si alte electrostimulari, sa vad cum e. Al meu sot credea ca ma duc la ceva fizioterapie( am o sciatica rebela) si imi zicea sa imi iau 10 sedinte daca imi place . Nu stiam de ce e asa darnic, abia dupa-aia mi-am dat seama ce credea el. Si imi zice ca daca nu ma duc la terapie de ce ma duc? sa fac ce?
Si ultimul offtopic si m-am dus: neaparat sa mergeti cu copilasii la controale, gen ex. oftalmologic, ex. ortopedic, ecografie abdominala. Chiar daca nu au nici un sumptom si sunt sanatosi tun. La un screening de ofta facut la gradinita lui Stefi i-au gasit o colega cu un strabism vertical neobservabil si acum poarta ochelari plus 4 si va avea nevoie probabil si de ocluzor. La nepotelul meu de 5 ani in urma unei ecografii facuta in cadrul unei infectii urinare i s-a descoperit un rinichi hipopplazic( adica e foarte mic si nedezvoltat) probabil congenital, celalalt este mai mare compensator. Maine vin la Cluj pt mai multe investigatii. Deci paza buna, trece primejdia rea. La noi nu prea e moda asta dar eu zic ca e utila. Nici medicii nu prea sunt obisnuiti cu controalele astea de rutina. L-am rugat pe un coleg ecografist sa o vada pe Stefi si m-a intrebat ce problema are. I-am zis ca niciuna si s-a uitat chioras la mine.
No gata ca am scris un roman. Va pup
Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii
brindusik spune:
puisoaro eu la salata orientala nu pun decat :cartofi, oua, ceapa, masline, otet si sare..adik unii pun si ulei dar consider ca maslinele si ouale au de ajunse grasimi incat sa mai pun si ulei...mama mai pune si castraveti murati..mie nu-mi place..imi place simpla
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
ninha spune:
Citat: |
citat din mesajul lui brindusik anda pepenele are ig mare da nu influenteaza zaharu din sange prea tare pentru ca e mai mult apa ninhauite la asta se referea doctoru tau sa renunti pepene+miere..adik nu la pepenele GOL |
nu se referea la asta, ca nici nu i-am zis de el dar nu pot manca pepenele galben altfel decat cu miere. ei, la urma urmelor nu-s decat doua lingurite la 1/2 pepene, n-o fi foc...
duminica e ziua sotziorului si as vrea sa fac numai niste platouri de gustari, dar de efect. ma puteti ajuta cu ceva idei?
Ninha, mami lu' Mirci
Don't ever get used to the world around you.
ninha spune:
Voi ati cumparat vreodata icre negre? de unde si cum stiti ca sunt bune si autentice? am auzit ca de multe ori sunt tzeapa. eu nu stiu sa le deosebesc
Ninha, mami lu' Mirci
Don't ever get used to the world around you.
brindusik spune:
ninha nu ma refeream ca la asta se gandeal el/ea ci ka asta e genul de combinatie la pepene care poate ingrasa
puey icrele ori is negre ori nu mai sunt ..ca doar nu le-o colora cu negru sa fie negre ..m-ai facut sa rad ninha cu "icrele autentice"
vrei retete de efect sau doar efectul vizual sa fie maxim?..aveam pe aci prin mail (da trebe sa vad daca gasesc) ceva chestie cu efect maxim vizual la sanwich-uri si in general la cum sa prezinti mancarea pe farfurie...daca gasesc iti dau PM
Successes only last until someone screws them up. Failures are forever.
ninha spune:
Citat: |
citat din mesajul lui brindusik ninha nu ma refeream ca la asta se gandeal el/ea ci ka asta e genul de combinatie la pepene care poate ingrasa puey icrele ori is negre ori nu mai sunt ..ca doar nu le-o colora cu negru sa fie negre ..m-ai facut sa rad ninha cu "icrele autentice" vrei retete de efect sau doar efectul vizual sa fie maxim?..aveam pe aci prin mail (da trebe sa vad daca gasesc) ceva chestie cu efect maxim vizual la sanwich-uri si in general la cum sa prezinti mancarea pe farfurie...daca gasesc iti dau PM |
hm, ar fi bine daca ar gandi toata lumea asa, dar din pacate... oamenii sunt prea inventivi. exista si icre contrafacute, care sunt o pasta de alge careia i se da forma de bilute si apoi e colorata, asa ca poti avea si icre mov, verzi sau roz bombon daca vrei. la astea ma refer. in general daca sunt prea ieftine probabil sunt din-astea. da exista si pericolul sa le iei la pretul icrelor reale.
Totusi, sper ca astea ambalate la borcanele minuscule din supermarketuri sunt autentice.
In legatura cu gustarile, as vrea sa si arate spectaculos, dar sa fie si ceva deosebit, nu chiar sandwichuri. daca ai vreo idee, trimite-mi si mie, pls
mel_g spune:
Ninha, asta vroiam si eu sa-ti sugerez - cumpara dintr-un supermarket ( pretzul iti va spune multe despre calitate - din metro am cumparat si a fost ok )
Alte idei de aperitiv:
Fructe de mare ( cele conservate in otet ) : scoici, caracatite, calamari, etc - amestecate intr-un castron - le gasesti tot in metro. Daca e necesar poti completa cu zeama de lamaie sau gogosari si castraveti murati, taiate cubuletze, masline, boabe de porumb dulce.
Tartine micutze cu unt + icre ( negre si rosii ) si cu unt + somon afumat
Pe betze de frigarui infipte intr-un fruct mare ( gref spre ex ) infigi rosioare, cubuletze de cascaval,cubuletze de sunca , ceapa, ardei gras, masline fara samburi etc. Sunt spectaculoase.
Ciuperci champignon pregatite la cuptor astfel : le toci marunt coditele crude si le amesteci cu marar , sare si piper. Palarioarele le pui la cuptor, presarand in fiecare unt + amestecul de mai sus + cascaval ras .
Oua umplute.
mel_g spune:
Eu astazi am zacut toata ziua ... asa ca nu prea am mancat ( adika n-am mancat nimic )
Poate maine sa ma laud cu alta stare ..........
ninha spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mel_g Ninha, asta vroiam si eu sa-ti sugerez - cumpara dintr-un supermarket ( pretzul iti va spune multe despre calitate - din metro am cumparat si a fost ok ) Alte idei de aperitiv: Fructe de mare ( cele conservate in otet ) : scoici, caracatite, calamari, etc - amestecate intr-un castron - le gasesti tot in metro. Daca e necesar poti completa cu zeama de lamaie sau gogosari si castraveti murati, taiate cubuletze, masline, boabe de porumb dulce. Tartine micutze cu unt + icre ( negre si rosii ) si cu unt + somon afumat Pe betze de frigarui infipte intr-un fruct mare ( gref spre ex ) infigi rosioare, cubuletze de cascaval,cubuletze de sunca , ceapa, ardei gras, masline fara samburi etc. Sunt spectaculoase. Ciuperci champignon pregatite la cuptor astfel : le toci marunt coditele crude si le amesteci cu marar , sare si piper. Palarioarele le pui la cuptor, presarand in fiecare unt + amestecul de mai sus + cascaval ras . Oua umplute. Pupici Mel |
Merci ptr idei, Mel. Cand le fac o sa pun niste poze.
cat ar trebui sa coste icrele ca sa fie ok? am vazut pe net icre rosii, de Manciuria, la 38 de lei borcanelul de 50 de grame. dar negre n-am gasit...
Ninha, mami lu' Mirci
Don't ever get used to the world around you.
samira33 spune:
va pup fetelor
nu am disparut...doar ca saptamana asta absentez motivat:am foarte multe de facut pentru botezul de Duminica si alerg buimaca de colo pana colo sa cuprind tot.
va doresc o seara faina si cum am ceva timp liber arunc un ochi si pe la voi.
hai sa raportez si meniul de azi:
MD-2 piersici
G-2 mere verzi
P-o bucata de carne fripta
C- omleta cu salata de vara
6 km. de mers pe jos
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna