Solutii impotriva caderii parului
Am o domnisoara de 6 ani cu par lung pana la mijloc aproape. E blonda, are fire multe de par, dar firul e destul de subtire. Nu vrem sa il taiem (nici ea, nici eu), il tinem prins in codite, il impletim. Dar la fiecare pieptanat imi ramane un numar destul de mare de fire de par pe perie. Mai multe decat cred eu ca ar fi normal (posibil sa gresesc). Aveti idei ce am putea face sa nu mai cada?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Raspunsuri
ocebine spune:
Parul lung tinut strins in fiecare zi sufera de traction alopecia.
Si eu am parul foarte lung si evit sa il tins foarte strins (observasem ca mi se rarea catre timple).
Incearca sa-i alternezi zilele de codite cu zile de bentite.
Anamaria
"With sufficient thrust, pigs fly."
sdcristian spune:
masca de par cu ulei de ricin si ou?
mama de Carol (29.12.2008) si 37+ cu Patrick
blog
Dorsilia spune:
spalatul pe cap mai rar si folosirea unui balsam care netezeste si usureaza periatul parului ud, uscarea cu uscatorul mai de la distanta.
un par lung necesita ingrijiri speciale si nutritie echilibrata, adica orice deficit se va reflecta in alura parului.
insist, personal am experimentat ca spalatul excesiv, periatul fara rabdare si uscatul cu aer fierbinte denatureaza parul oricat de rezistent si elastic ar fi el
ulei de masline si galbenus de ou sub forma de masca, alaturi de o alimentatie ingrijita si spalarea/uscarea/periarea ponderata a parului, precum si purtarea lui cat mai lejera NU sub forma STRANSA in coada de cal, nu impletit strans si nu strans la maxim in doua codite pana se intinde pielea ochilor ca la japonezi, ca am mai vazut si asa ceva...
mai bine alegeti o clema de par stil cleste care sa il adune de pe ceafa, la nevoie, sau o bentita/cordeluta, sau un elastic de par imbracat in material moale si adunat parul lejer la spate
Baby1320 spune:
Cu ocazia asta am aflat de ce pierd de cateva luni o groaza de par :). In fiecare zi mi-l prind in coc strans, e foarte lung si de cand al meu bebe ma trage de el de ma rupe, prefer sa il "ascund" de el. Oh ce bine, ocebine :P ca m-ai trimis la wikipedia :)
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
clarmai spune:
Masca de par cu ulei de ricin si ou,sau miere cu ou,face minuni,am avut probleme cu pitica mea cu parul,am tuns-o la chelie pe la 1 an si 2 luni si cand ia crescut,tot rar a ramas si foarte firav,cineva m-a sfatuit sa-i dau cu ulei de ricin sau ulei de masline si ou,am facut intocmai si acum parul s-a mai indesit si cade foarte rar,si numai la baie mai mult.
Odata pe saptamana masca de par,cum am mai precizat si chiar daca necesita munca dupa pt scoaterea mirosului,clatit cu otet de mere dupa fiecare baie face minuni.
Eu am luat si niste vitamine pe baza de zinc si fier+calciu.Ajuta.
Laura25 spune:
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! Nu ma gandisem ca tinutul in codite poate fi atat de daunator. Adevarul e ca la pieptanat dimineata (eventual daca suntem pe fuga si ea mai si invarte capul in toate directiile) vad cel mai mult par ramas pe perie, deci e cauzat de la actiunea mecanica mai ales. Eu zic ca nu ii strang f. tare parul in codite, dar eu stiu?! Am sa incerc sa ii mai schimb stilul, sa o las cu parul pe spate mai mult timp (desi e moale si drept si ii cad toate clamitele din el si ii vine parul in fatza). Am sa caut si clesti din ala de prins mai lejer. Voi incerca si masca de par, desi e cu cantec spalatul pe par (sta, dar cu maraieli si proteste)
In alimentatie, e ceva ce ar trebui sa fie mai din belsug pt un par mai sanatos? O leguma, un fruct anume?
Baby1320 spune:
Caderea parului intervine atunci cand regimul alimentar nu este suficient de bogat in Vitamina B, acid folic, minerale, sulf, zinc. Pentru a favoriza cresterea parului, este necesara imbunatatirea circulatiei in scalp, prin asigurarea unei doze optime de vitamina E si C. Lipsa vitaminei A in organism creaza o deficienta de sebum la nivelul scalpului, rezultand un par uscat si fragil.
1. Vitamina A
Vitamina A are un rol foarte important in producerea de sebum. Fara ea, parul este uscat, subtire si exista o mare predispozitie pentru matreata. Toate aceste simptome, pot determina caderea parului.
Absorbtia vitaminei A in organism poate fi impiedicata de:
- administrarea de aspirina sau alte medicamente;
- fumul de tigara.
La polul opus, o doza prea mare de vitamina A poate avea acelasi efect: caderea parului, prin cantitati crescute de sebum.
Cu toate acestea, daca doza recomandata de vitamina A este asigurata prin consumul de alimente bogate in aceasta vitamina, nu exista riscul de supradoza.
Alimente recomandate:
- Mango;
- Portocale;
- Cartofi dulci;
- Morcovi;
- Bostanel.
2. Vitamina B
Vitamina B are o foarte mare importanta in mentinerea unui par frumos si sanatos.
vitamina B ajuta organismul sa asimileze hemoglobina, care la randul ei ajuta scalpul in obtinerea oxigenului de care are nevoie parul pentru a creste sanatos.
Principalele vitamine B necesare cresterii sanatoase a parului sunt:
- Vitamina B-6;
- acidul folic.
Vitamina B se gaseste in special in alimentele bogate in proteine, necesare de asemenea pentru prevenirea caderii parului.
Alimente bogate in vitamina B-6:
- cartofi;
- banane;
- carne de vita;
- cereale;
- fasole;
- piept de pui;
- faina de ovaz;
- cotlet de porc.
Acidul folic se gaseste in:
- linte gatite;
- papaya;
- mazare congelata si/sau fiarta;
- sparanghel.
3. Vitamina C
Vitamina C este necesara pentru dezvoltarea sanatoasa a colagenului, care este necesar pentru un par puternic.
Vitamina C poate fi gasita in:
- kiwi;
- guava;
- ardei rosu;
- portocale.
4. Vitamina E
Vitamina E imbunatateste circulatia sangelui in scalp prin cresterea absorbtiei de oxigen.
Deficitul de vitamina E este destul de rar intalnit, iar atunci cand apare, de regula, este cauzat de inabilitatea organismului de a absorbi grasimile din alimente. In aceste situatii, se recomanda administrarea unui supliment de vitamina E.
Alimente bogate in vitamina E:
- cereale;
- ulei de floarea soarelui;
- migdale;
- ulei de porumb;
- ulei de soia.
Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010
Porumbita spune:
de ce nu o tunzi mai scurt?
gen pana la umeri de ex; fiind asa lung e si greu de intretinut, dc firul e moale nu va sta nicicum si rostul unui par lung (din pct meu de vedere) e sa stea liber; dc e lung si vesnic strans ce sens are sa fie lung? doar sa ai motiv de stresc cu piepatanutul/spalatul?
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita de ce nu o tunzi mai scurt? gen pana la umeri de ex; fiind asa lung e si greu de intretinut, dc firul e moale nu va sta nicicum si rostul unui par lung (din pct meu de vedere) e sa stea liber; dc e lung si vesnic strans ce sens are sa fie lung? doar sa ai motiv de stresc cu piepatanutul/spalatul? |
Pentru ca ne place asa cum e si nu vrem sa il taiem. Odata la cateva luni il scurtam 1-2 cm, doar varfurile.
_Ralu_ spune:
Fix acum 2 zile am citit si eu de alopecia de tractiune.
Dadeam dn colt in colt, pt ca am obs ca fiica-mii ii cam cade parul de vreo 1-2 luni.
Asta coincide cu perioada de cand strangem parul zilnic in coada, il pieptanam mai greu...pt ca a crescut destul de mult..
La noi e prima data cand i-l las sa creasca, dorinta ei...pana acum l-a avut tuns scurt, bob.
Solutia am vazut-o in a-l lasa mai mult timp desfacut...desi la joaca e mai greu, pt ca e cald si transpira...
Eh, ce sa ne facem, asa-i cu domnisoarele...
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)