Pufi de ian - feb 2010 (30) - in vacanta
Raspunsuri - Pagina 6
sorina_bz spune:
Buna dimineata cam pe la pranz....
Sarumana de cafea, Dece...buna rauuu...si la mine merge la fix, ca s-a trezit mandra cu chef de maraiala de la 6....pan'la 8 am tot incercat s-o culc in felurite feluri...a baut 2 bibe de lapte, dar de culcat nu s-a mai culcat decat pe la 11, si a dormit 40 min.
Dece, Ruxita, Larisel....multa sanatate pufisorilor!
Bea...ufff, saracutza de tine....poate e doar o indigestie, si nu-i nimic viral...
Tomaca... de link-uri.....am luat si eu notite.
BF......sa treaca nervii....e tare pacat ca trebuie sa te amarasti....hai, ca nu mai e mult, poate, si vine mama ta din concediu...
Ana......nashpa, in butoi, nu?! (mie-mi spui?!)
Loredana... de info despre dulceata.
Fetelor, eu recunosc cu mana pe drapel ca am facut dulceata de capsuni acum 2 saptamani, cu incriminatul gelfix, 'al de la dr. oetker. Am citit pe el ceva de pectina...altceva nu retin....Aveam 2 ladite de capsuni pe care mi le-au adus parintii mei...timp ioc...so...le-am comis asa, ca n-aveam de unde sa scot 2-3 ore, sa stau sa le pazesc sa fiarba. Acum...ce sa zic...e buna rau. Nu stiu cat e de safe...dar de buna...e buna tare.
larisel spune:
sorina Tocmai la mesajul tau in care povesteai despre colega gravi ramasesem. Sunt trista... sper sa nu se confirme si sa se fii inselat ori ecograful ori ecografistul.
Bravo iris ca arati buba! Si gemanutzele se freaca la locul loviturii cand o patesc si imi dau sa pup locul!
sorina & micki Sa traiti fericiti pana la adanci batraneti alaturi de tatici si de pufici si de frati/surorti de pufici!
ana_g Imi pare rau pt toate neplacerile, de la caine pana la examene, sa nu mai zic de puf plangacios. Cu sigurantza vacantza la Viena va readuce soarele si pe strada voastra .
bea Feliciari mami curajoasa!
Pt problema surorii tale, eu am mai spus mai demult... daca nu face toate dar toate analizele, atunci degeaba. Chiar trebuie sa elimine toate posibilele cauze.
mp Chiar ca grea partea cu germana... eu nici la fr sau en nu ma descurc stralucit, dar la germana as fi categoric anti-talent. Mie una mi se pare ca si nemtii sadea se chinuie sa pronunte 15 consoane la rand .
nyny Super ingenios David cu apelul de dimineatza ... Iar de vedetele tale ce sa mai zic .
loredana Felicitari pt fetitza vorbareatza! Eu cred ca medicii aia buni de care ziceai tu ca ar mai fi in ro au plecat prin alte tzari si au ramas numai cei ce copiau la examene in timpul facultatii!
bf Nu-i lasa pe cei din jur sa-ti amarasca zilele asha... mai pune-te si pe tine pe primul loc!
Cred ca bea zisese pretzul analizelor, fara interventzie.
tomaca Ce haios e Tudor & ratza!
dece Cum e jiji? I-a trecut febra aia mare?
Noi? Gemanutzele par sa se fi refacut... in maaaare... Azi suntem iarasi singure si probabil nu scoatem nasu' pe afara, asha ca ma ashteapta un taraboi diseara... si apoi...... Glumesc binenteles ...
Interesante linkurile... mai trebuie nitzelush timp pt aprofundare ... tomaca, sorina
Trimit... si revin...
larisel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorina_bz Larisel... fetele frumoase, sa treaca repede raceala! Sorry de peripetii pe la medici...ce sa-i faci?!..."traim in romania, si asta ne ocupa tot timpul"... |
De-aia vreau eu sa emigrez.
Beatrice1982 spune:
sorry daca nu te-am bagat in seama, loredana...nu a fost cu intentie...meru vorbesc la plural, pentru ca incerc sa nu omit pe nimeni, sa raspund la toata lumea, si am zis frumos mersi fetelor pentru sfaturi, sau nu mai stiu cum am zis...
eu nu am nimic cu tine, personal, Doamne fereste, dar sunt rezervata in a le scrie persoanelor "straine" o vreme, ca am si eu motivele mele...plus de asta nu raspund nici eu nominal de o groaza de timp, ca a trecut baba cu colacii, pe cand aveam si eu numai un copilas cuminte.....
Asa ca no offense...please nu te supara, cand voi gasi ceva de scris la adresa ta, direct sau indirect voi scrie, in rest citesc si tin minte...............
in rest m-a speriat sora mea ca am hepatita si mi-a fc Tgo si Tgp si nu am nik, deci stau relax....sunt slabita si cam nashpa, dar e bine ca e bine....
tre sa il dau azi pe Ivan la tati sa ma pot odihni un pic...
NU MA MAI LASA IV SA SCRIU
Bea, mamica fericita de Ivan(14.01.2010) si 18+ cu Adam
Doamne ajuta!
larisel spune:
citat din mesajul lui Ruxita larisel, mersi de explicatii! eu nu am curaj sa-mi doftoricesc singura copilul, nu ma pricep... de ex. acum am intrebat-o daca avem nevoie de aerosoli si mi-a zis ca nu... uite eu nu-mi pot da seama, cand e bine si cand nu e bine sa faca aerosoli... de fiecare data trat a fost diferit, in functie de ce a vazut in gat-nas-plaman-bronhii... n-am inteles de ce se dau antialergice in raceli, undeva, dar tot la o mamica am gasit ca se da pentru a preveni recidivele, copii pot face raceli una dupa alta in decursul a 2-3 luni si pentru a stopa trenul racelilor succesive se da acel antialergic... o fi explicatia corecta, n-o fi, nu stiu... si eu mai cred ca ai nostri medici "exagereaza" cu antibioticele pentru ca pacientii se adreseaza tarziu cand deja e suprainfectie bacteriana, zic si eu, o parere... ca nu cred ca in faculta ii invata sa dea anbitiobic preventiv sau profilactic, pe toate gardurile scrie ca antibioticul nu ajuta in viroze, daca stim noi treaba asta, ei o stiu siguuur. Si ma gandesc ca si aplica regula. Si al doilea considerent, e ca pot incerca un trat usor homeo, dar sa nu fie cel corect si problema sa se agraveze (am patitz-o!), adica rau nu-i fac, dar nici bine... da, cred ca ar trebui sa lucrez mai mult la capitolul "incredere" in fortele organismului de a se autovindeca... mai vroiam sa spun daca e relevant (nu prea cred, dar e un detaliu care m-a pus pe ganduri)... cazul 2 parintii sunt profesori de religie, cazul 1- mamica e asistenta medicala... N-am priceput treaba cu umiditatea aerului, m-am uitat pe meteo, umiditate 35%, habar n-am ce inseamna, trebuie sa ma documentez... de aerisit stiam ca e nevoie zilnic si cat mai des si mai mult... gata, iar urca temp in tavan... -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
Eu doftoricesc singura doar cand sunt convinsa ca nu e grav si cand stiu ca nu am un medic de incredere la care sa ma duc (cum a fost cazul primului roshu in gat chiar de Craciun). Noi nici nu am avut totushi probleme deosebite.
Acuma, de exemplu, fusesem la un control de rutina (cu ascultat, consultat, masurat... tot tacamul) la pediatru cu 2 zile inainte de "raceala" si totul era ok. M-a speriat si pe mine tusea (pt ca era prima data) dar am sunat medicul de familie si i-am povestit tot, iar el mi-a dat tratamentul prin telefon (nurofen + eurespal), cu rezerva ca daca se schimba ceva in rau sa-i facem sau ne face o vizita.In plus coincidea partzial cu tratamentul shtiut.
Aerosoli nu am facut, asha ca nu shtiu sa te lamuresc. Dar umiditatea din camera este foarte importanta, mai ales cand ai nasul infundat si respiri logic mai greu. Eu am higrometru cu care masor umiditatea din camera (cu geamul inchis pt ca altfel nu conteaza) si reglez umidificatorul dupa cum imi convine. Aerul apoi pare mai rece si mai primenit, nu stiu cum sa zic, asemanator cu cel de pe malul marii cand se sparg valurile. Ce vreau sa spun este ca se simte real diferentza, efectul... Dpdv medical nu shitu sa explic, dar tot citisem prin mai multe locuri ca aerul la bb-i si copii in camera trebuie sa fie mai umed decat la adulti, adica 65-70% fatza de 40-45%.
Antialergicul cred ca ar fi Aeriusul, nu? Este util pt ca are intr-adevar de a face cu o alergie, rinita alergica, adik mucii aposi de la inceputul "racelii".
Eu cred ca se dau antibiotice (de catre medici) pt ca de cele mai multe ori stopeaza rapid efectele neplacute, chiar daca nu vindeca, dar ce conteaza contzinutul daca aspectul arata bine? Eu cam asta cred ca e gandirea medicilor care le prescriu cu atata ushurintza... la care ash adauga si incompetentza, dar nu dezvolt.
Legat de homeopatie, cred ca deocamdata este strict o alegere personala,inca nu s-a impus suficient ca sa fie luata in calcul serios ca alternativa la medicina alopata, decat, cum am zis, "pe propria raspundere". Eu una sunt pro, dar cu toate acestea mi-am vaccinat copiii, cand au febra le dau antitermic samd... poate in viitor o sa actionez altfel, dar deocamdata apelez la homeopatie doar uneori si nu constant... Eu cred ceea ce se spune, ca trateaza cauza (si nu efectul cum face medicina tradiztionala) si definitiv (mai ales in cazul afectziunilor grave) dar tratamentul este de lunga durata si chiar trebuie prescris de un medic priceput si talentat in adevaratul sens al cuvantului.
Tot ce-am scris mai sus sunt pareri personale, asha ca sa nu le luati de bune...
larisel spune:
dece Sorry pt amaraciunea provocata de parintzii tai... nu shtiu ce sa zic. Incearca sa nu te alimentezi cu energii din astea negative si poate nu o sa mai vezi situatzia asha ... de gri.
bea Mi-ai adus aminte ca vroiam sa fac dulceatza de capshune. Mai gasesc undeva sau s-au trecut toate?
Din vishine si eu shtiam tot de dulceatza, nu gem, cu 1 kil de zahar si 1 kil de fructe fara samburi, dar nu shitu cat timp se fierbe. Deshi sunt pe jumate moldoveanca, sa shtii ca retzeta e de la mama (care e lipoveanca)
loredana Cred ca vorbesti de gelfix, un praf care se pune la fiert, dar nu inlocuieste zaharul ci e un adaos. Il foloseam si eu pe vremuri (cand faceam dulcetzuri ca de ceva ani m-am lasat pt ca ingrasha ), dar schimba gustul, adica acreshte prea mult.
larisel spune:
citat din mesajul lui decenuela eu nu cred ca mai fac nik...am fc de afine..zmeura..capsuni...magiun...si n-am mancat deloc...doarde afine...cu papanasi... |
Wow...ce harnicutza... afine... yammy...
larisel spune:
dece Ati scapat de febra. De la ce o fi fost peste 39?
bea Bine ca ti-ai revenit... si eu cred ca raul ti se trage de la sarcina... si de la dovlecei prajiti...
loredana Toate ne-am simtzit la un moment dat "nebagate in seama". Te asigur ca nu e intentzionat!
Si eu tot de gelfix shtiam, sa nu fie acelashi cu zaharul gelifiant?
Probabil ca nu...
larisel spune:
Am fost un pic defazata cu mesajele anterioare... dar mi-e lene sa rectific... asha ca ignorati-ma.
sorina_bz spune:
citat din mesajul lui larisel Am fost un pic defazata cu mesajele anterioare... dar mi-e lene sa rectific... asha ca ignorati-ma. _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare |