Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (39)
Raspunsuri - Pagina 3
miereamara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinutza2bby Aaaaa si..... Miere unde in Florida stai? Eu am stat 1 an in Sarasota si mi-a placut mult. Alina 16+ |
Sunt in Gainesville, un orasel universitar in central Florida, cam la doua ore de Orlando. Imi place zona aia, Sarasota, St. Petersburg, Clearwater, plaja e tare frumoasa.
Maternity pillow...eu o am pe asta, cumparata de pe amazon, nu stiu daca livreaza si in Romania, mi se pare ca da.
http://www.amazon.com/Snoogle-Chic-Pregnancy-Easy-off-Zippered/dp/B002XNK2VO/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1309177200&sr=8-9
Carola, multa sanatate, sper sa fii bine de acum inainte!
Si fi-miu parca a avut asa un inceput de viroza, il cunosc cum se manifesta, de obicei mananca putin di doarme mult, e modul lui de a lupta cu boala, ieri isi trage aun pic nasul (infundat), tusea un pic si a dormit 5 ore la pranz!!! total neobisnuit pt el care doarme maxim 1.5 ore, azi vad ca era ok.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Tiny baby gator
abramburika spune:
bianca - eu nu vreau sa conving acum pe nimeni de beneficiile epiduralei, da' nu iteleg de ce toata lumea o vede ca pe bau-bau. Facuta de un anestezist priceput, nu are nici o contra-indicatie. Si, crede-ma, amelioreaza durerile f mult. Acestea fiind zise, la un travaliu de 3 ore cum a avut mama ta, da, nici nu ai timp sa zici "aaa", da' ce te faci 12 ore (cum a fost la mine prima nastere) cu durerile alea? Acum, fiecare stie cat poate suporta. Eu nu pot ... de la dilatatie 3-4 strangeam salteaua de la pat, de ziceam ca o rup bucati. Ca nici genul de urlat nu sunt, sufar in tacere .
Deci, dupa mine, nasterea perfecta e aia naturala cu epidurala.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 19s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
Bedrosmart spune:
citat din mesajul lui Bianca77 am o intrebare pt voi, poate e putin naiva, dar ma gandeam si eu asa..:) : nasterile naturale, fara epidurala si fara epiziotomie sunt ff rare in ziua de azi?? ... Eu asa m-am nascut si sunt primul copil la mama. In afara de asta travaliul ei a durat doar 3 ore!! m-a nascut la 9 luni si a mers la servici pana in ultima zi. Cand ma aude pe mine cu mieunatul ... ma ia peste picior de nu ma vad |
Pai foarte rare in comparatie cu ce? Ca statistic sunt mai multe decat cezarienele, din cate stiu eu. Uite aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Caesarean_section#Incidence
Nici in Romania nu cred ca sunt mai multe cezariene decat nasteri vaginale, mi-e greu sa cred asa ceva. Iar tu cred ca te referi la asa-zisele cezariene "la cerere", adica fara o indicatie medicala clara, ca la cele cu indicatie nu cred ca avem ce comenta.
Episiotomia are un scop precis si clar: sa impiedice ruptura haotica a perineului. Si crede-ma, la majoritatea femeilor se rupe singur, daca nu e cineva acolo care sa faca o taietura dirijata. E mai usor pe urma sa suturezi o incizie de bisturiu decat 10 dilaceratii naturale (daca tot vorbim de natural). Se pare insa ca exista si cazuri in care episiotomia n-ar fi necesara. Aici nu ma bag, sunt de acord ca nu e cazul sa te taie daca nu e necesar. Banuiesc ca poti avea o discutie cu medicul tau si poti insista sa faca episiotomia numai la nevoie, daca e dispus sa accepte. Dar, la o adica, prefer taietura decat ruptura.
Cat despre epidurala... Nu stiu ce sa zic, eu as face orice ca sa evit o durere, in general vorbind, dar cand am nascut eu nu s-a pus problema de epidurala. Nici prin gand nu mi-ar fi trecut s-o refuz. Nu vad de ce s-o fi facut- atentie - cata vreme medicul obstetrician mi-ar fi recomandat-o si ar fi considerat-o potrivita pentru mine.
Mai adaug ceva: mama ta a avut un travaliu extraordinar de scurt, de obicei la prima nastere dureaza intre 8 si 12 ore (dar si mai mult).
B.
PS Si mama se lauda ca a mers pana in ultima zi la serviciu inainte sa ma nasca pe mine, dar nu stiu de ce uita mereu ca, din cauza asta, m-a nascut prematur la 7 luni (cum se zicea pe vremea aia). Eu consider ca a procedat gresit, pentru mine e mai important copilul meu decat serviciul.
miereamara spune:
Aici nu se fac epiziotomii "dn oficiu". Si nici femeile "nu se rup", adica nu am auzit cazuri la cunostinte, colege de servici, etc.
Nu stiu care este explicatia, banuiesc ca "materialul" e acelasi la toata lumea:))
Mi-am adus aminte ca in momentul in care impingeam, moasa imi facea un "masaj", cumva ajuta tesuturile sa se intinda.
Si eu voi merge la servici pana in ultima zi, cam asa se procedeaza avand in vedere ca aici concediul maternal este extrem de scurt.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Tiny baby gator
madabout2003 spune:
Nici aici nu se fac epiziotomii din oficiu, si nici cezariene la cerere...
Nici eu nu am avut epizio, am avut o mica rupture, a necesitat un punct…recunoasc ca nu mi’am masat, antrenat perineul inainte…
Cat despre epidurala, eu am avut nastere indusa datorita unei fisuri a membranelor, si am itneles ca sunt mult mai violente contractiile “induse” .. Ce pot sa iti spun, in momentul in care am ceut epidurala as fi fost capabila sa cer o injectie direct in creier numai sa scap de durerile alea… Travaliul meu a durat 16 ore...
Si pentru mine nasterea ideala e nasterea vaginala cu epidurala…
MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 14+
Bianca77 spune:
multam de raspunsuri fetelor. Eram curioasa ce pareri si experiente ati avut voi, realist vorbind ... ca mie prea mi se lauda maica-mea cu experientele ei. Si in felul asta pune oarecum presiune pe mine... Am insa si eu idealul sa nasc natural, repede si fara prea multe dureri . Si as vrea sa fac tot ce tine de mine ca sa ajung acolo. Nu as refuza o epidurala, daca e necesar, dar daca s-ar putea as evita epiziotomia. De asta ma si tenteaza nasterea in apa. si de asta ma si strofoc cu kegelurile astea si cu yoga pt gravide. imi spun ca poate doar, doar or ajuta la ceva toate astea...
20+ cu Anna
www.psychosomatics.be
Bianca77 spune:
aa si da.. ma uitasem inainte pe listutele de la odiseile de martie-aprilie-mai-iunie 2011, si am ramas lampa cat de multe nasteri prin cezariana sunt. Si Doamne iarta-ma dar cred ca sunt relativ putine din ele pe motive strict medicale. Probabil ca exista o teama f mare la multe mamici. si ma intrebam de ce sa le fie teama daca cu epidurala nu mai simt asa de tare durerile??
20+ cu Anna
www.psychosomatics.be
Lia73 spune:
citat din mesajul lui carola fata de aseara cand am avut un moment in care pur si simplu ma strangea pielea de cat de tare si intinsa era burta, bine. dar maine cred ca ma duc iar la spital. oare cate no spa de 80 am voie sa iau pe zi? 20+ www.flickr.com/photos/carola456 "Pentru orice femeie exista un barbat care s-a saturat sa se culce cu ea" Alfie |
eu iau 4 de 40
uscosin nu bagi?
cred ca ai avut contractie
Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.
bebelinul meu scump
Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos
Florin 18 ani si +20
Lia73 spune:
sa va povestesc cum am nascut yo acum 18 ani?
Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.
bebelinul meu scump
Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos
Florin 18 ani si +20