s-a lovit la dinti

s-a lovit la dinti | Autor: vl-ad

Link direct la acest mesaj

uf, nici nu stiu cum sa incep....
azi am iesit la plimbare prin oras , am ajuns pe la stadion unde era mare balci cu carusele masinute si tot ce iti dorei si nu iti doreai.Vlad bineanteles ca vroia sa le incerce pe toate.A ajuns sa se de in niste masinute (impreuna cu tata) , la o frana mai brusca a dat cu gurita de volan S-a unflat la buza foarte tare , sange foarte mult sice ma sperie pe mine foarte tare este ca i se misca incisivi centrali superiori(definitivi).Am ajuns la urgente unde mi-au spus ca poate sa fie afectat dintele si ca daca i se schimba culoarea , dintii vor cadea .Acum abea astept pana maine sa ajungem la stomatologul lui sa vedem ce ne spune si dansa , insa pana atunci poate ca este cineva care a trecut prin asa ceva sau vreun stomatolog care sa imi dea mai multe informatii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, noi am patit-o asa saptamana trecuta.A cazut din alergare cu gura de o piatra, deci mai rau ca la tine.Buza de sus ca dupa o sedinta de botox, si sange din gura.L-a durut gura si dintii cam o ora, timp in care l-am pus sa clateasca gura cu apa mai rece si am tinut pe gura o batista uda cu apa rece ca altceva nu aveam la indemana.Buza s-a desumflat relativ repede, dar avea pe interior o dunga alba, probabil cu s-a muscat in cadere .Dintii se clatinau putin , cei doi de sus, dar i-am lasat in pace si nu au avut nimic.Pana seara nu mai avea probleme decat ca nu putea manca solide si a trebuit sa-i dau mancare mai moale.Sper ca si la voi sa treaca repede si fara urmari.In legatura cu dintii vad ca baiatul tau are aproape 7 ani, daca am calculat corect, deci chiar daca ar cadea nu ar fi o problema, problema ar fi perioada mai lunga de asteptare pana apar ceilalti dinti definitivi, pentru ca acestia nu sunt inca pregatiti sa erupa.Dar sa speram ca trece fara urmari.
Numai bine va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

Roxy , tocmai asta este problema , ca dinti sunt cei definitivi , nu sunt cei de lapte.Dac erau cei de lapte nu imi faceam asa probleme.

Mergi la inceput

o, imi pare rau, nu am stiut ca sunt cei definitivi.Dar el ce zice, il doare cand atinge cu limba de ei? E gingia umflata? Acum se mai misca daca a trecut ceva timp de la acident? E posibil sa se stabilizeze de la sine aceasta clatinare.Sper ca e doar asta si sa nu fie mai rau.Imi pare rau ca nu am scris ceva ce sa iti fie de ajutor, dar sper ca macar sa te pot incuraja.

Mergi la inceput

multumesc frumos pentru incurajari
gingia nu o vad a fi unflata iar dintisori de miscat nu stiu daca se mai misca pentru ca nu ma lasa sa ii ating , ca il doare foarte tare spune el.acum am vazut ca deasupra unuia dintre dinti are si o bucatica de gingiuta rupta
Oricum eu sper si ma rog sa nu fie afectati dintisori .
A uitam dr de la urgenta a pus iagnosticul de " luxatie incisivi centrali" , stie cineva mai multe despre acest diagnostic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Eu stiu ca dintii definitivi chiar daca in urma unui traumatism se mai misca, asta nu inseamna ca vor cadea. Doar daca se fractureaza intern si se pierd nervii pot sa cada.. sper sa nu ti se intample. Maxilarul ii poate fixa la loc, exact cum fixeaza un implant.
Evita alimente prea reci, prea calde, prea dure si mai exista la farmacie Gengigel (un tub mic de 25 de lei) care se pune pe gingie si ajuta la vindecarea edemului, reduce inlamatia ranii in sine). Doamne ajuta sa nu aiba nimic mai grav decat atat.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Am patit-o eua cum cativa ani, mi-am dat cu portiera de la masina in dintele de sus, dar direct asa fara sa mai fie si buza sa amortizeze, ca ranjeam ca desteapta la o prietena...am zis ca zob am facut dintele, chiar se misca usor, m-a durut in ziua aia de am zis ca mor...acum e bine meci, nu a cazut...si vorba aia eu am niste ani, la copii cred ca se vindeca mai repede si fara urmari.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

In principiu daca nu este afectata radacina nu va fi nici o problema insa asta se va constata dupa radiografie, noi am patit-o insa incisivul central s-a rupt si camera pulpara a ramas descoperita, i s-a pus bucatica de dinte la loc si dupa 1 an a murit nervul, acum avem grija la muscat.
Oricum urgent la stomatolog, noi in principiu pentru urgente majore il sunam pe mobil pentru sfaturi.

Mergi la inceput

Multumesc de incutajari , fetelor
Astazi dupa pranz o sa ajungem la dr lui si vedem ce ne spune si dansa.

Mergi la inceput

cum a fost la stomatolog? Ce mai face copilul , dar dintisorii?
Sper ca e totul ok.
Numai bine va doresc.

Mergi la inceput

am fost luni la stomatolog, am facut si radiografie si din fericire am scapat , nu sunt afectati dintisori .Mai este un pic vanat la buza dar ce este mai important dinti nu se mai misca si gingia este aproape vindecata.

Roxy

Mergi la inceput