Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(55)
Raspunsuri - Pagina 6
Mimo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loutzy Fetele am si eu o intrebare. Am in casa o cutie de cereale Milupa(cu formula in ele, se fac cu apa) primite in pachetul de la Cora. Are ceva daca le voi pune in fructele lui Stef dimineata? In ce alt mod le-as putea utiliza, ca nu vreau sa-i schimb formula de lp lui Stef. Pana acum i-am dar(numai la nevoie Nativa-din martie pa acum am folosit 4 cutii) Va Pupacesc si va spun: NOAPTE BUNA!!!!! VISE PLACUTE!!! INGERII SA VA SARUTE!!! Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011) |
Oricum i le-ai da, tot introduci un alt lapte. Dar poti sa le papi tu.
Luca Alexandru, mica mea comoara
maimutzica10 spune:
ziki, si eu pun tarate in baie, le pun intr-un tifon tocmai ca sa nu se imprastie prin apa si le storc pana iese apa albicioasa.
mirela, eu am luat gengigel cand am crezut ca ii ies dintii (acu 2 sapt cand incepuse sa se trezeasca frecvent noaptea), cica nu are anestezic si poti sa dai cam de 5 ori pe zi (acu nush cat de bun e ca la noi n-au iesit inca, deci in cazuri de criza nu pot spune cat e de eficient)
roxx, si noua ne-a zis ca ar avea dermatita, ne-a dat bioderma atoderm, la noi s-a imbunatatit treaba
noi suntem la victoria (langa fagaras) la bunica, vremea e foarte rece aici, a nins sus pe munte, se vede zapada foarte clar. brrrr...
am citit numai capitolul asta, iar sunt in urma, asa-mi trebuie daca sunt misunatoare. n-am reusit sa deschid filmul mirelei, de-abia merge netul aici. va pupacesc pe toate, sanatati maxime!!
Rox mami de maimutzica Marie Lorelei (18.01.2011)
think pink
roxx26 spune:
Am ajuns ca un copil mic...tot ce vad in parc vreau si eu!
Ia uitati aici ce m-a imbolnavit azi...
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
gabrielaromt spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxx26 Am ajuns ca un copil mic...tot ce vad in parc vreau si eu! Ia uitati aici ce m-a imbolnavit azi... _ Roxana Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011 Scrisoare pentru Catalina |
Mda.... am vazut si eu. costa cam 700 de lire in UK, pe ebay.
BebyCry spune:
Bun cu ce sa incep?????? Intai si intai va salut si va felicit pe toate pt tot ce faceti si pt Bebelusi vostri:))))))Nu stiu daca va mai amintiti de mine sunte-m colege de odisee, sunt mamina printisorului Yannis si locuim in Anglia. Bun dupa o scurta prezentare sa va povestesc........ Of Doamne cu ce sa incep???? bun Yannis sa nascut prin cezariana de urgenta la 39 de saptamani a avut 3,180 kg la mastere si 53 de cm, am preferat sa alaptez asa ca dupa regula de aici la 15 minute dupa ce am iesit din operati lau pus la titi si meau arata in mare cum sa il tin si cum sa procedez(ca sa nu lungesc va sp varianta scurta fara prea multe detali) la cerere am stat 5 zile la maternitate iar la iesire nu nea cantarit dar am facut un test de sange pt ca li se parea ca e cam galbior, la vizita de acasa cand lau cantarit prima data pierduse din greutate si ajunsesem la 2,710kg bun ma sfatuit sa ma mulg si sa incerc sa ii dau cu seringa pt ca piesduse din greutate nu mai avea energie sa suga si sa il ajut sa ii dau cu seringa bun la urmatoarea vizita banggggg baiatul avea 2,670 am fost trimisa la spital si a fost diagnosticat cu icter sever foarte sever sau facut analize si gradul de bilirubina era fffff ridicat am facut terapei cu lumina si am ajuns toto mai rau in loc spre bine imi vedeam puiul cum se stinge in bretele mele si nu puteam face nimic am ales eu fara sfatul lor sa ii dau formula pt ca nu mai era treaz dormea intruna era defapt........ Cu lacrimi in ochi scriu ..... Era ca o leguna timp de trei zile nu iam vazut ochisori a dormit intruna in final am ajuns la terapie intensiva si treptat treptat bilirubina a scazut si baiatul a reusit sa puna pe el dar a fost un chin si defapt calvarul nu abea incepuse... La externare am vrut o explicatie pt ce sa ajuns acolo iar medicul general mea explicat nu am avut lapte iar baiatul timp de 5 zile nu a mancat nimic sincer nu mea veni sa cred ptca cat am fost in maternitate la fiecare alaptare chemam moasa sa ma asigur ca mananca si ca totul e ok pt ca eu simeam ca nu iese nimic si ca nu era nici macar murdar la gurita dar si aici e o poveste lunga.... Au trecut toate si am venit acasa bucurosi ca suntem bine dar chinul abea atunci a inceput Yannis inceput sa manace bine chear fff bine pt o luna iar dintrodata o stacnat gata nu mai vrea lapte.... Nu reuseam nicicum sa il fac sa mance refuza sticla am inercat in somn si o perioada a mers dar au fost zile in care statea si cate17 ore nemancat am fost distrusa pana am inceput diversificarea dar nici sa nu stam prea bine, am fost la doctor iar raspunsul a fost: nici un bebelus nu moare de foame o sa manace el si sa nu il mai vad ca pe o masinade macat lapte...... Multumesc:(((( pt ca lua in greutate nu mult dar era in parametri normali au sp ca nu are nici o problema dar numai eu stiu cum am reusit sa il mentil pe linia de plutire dar ca medici de aici sa considere ca ar avea ceva ar fi trebuit sa il las sa manace cat vrea el adica odata in zi si sa ajunga sa piarda din greutate si asaar fi considerat sa faca si ei ceva,,,,,, am zis NU mai bine ma chinui zi si noapte dar nu mai pierdem din greutate. Acum avem 5 luni si 3 saptamani si 7,200 imi ia mult sa va povestesc tot dar am o intrebare cum mamanca bb ai vostri ? Eu o sa va scriu cam cum mancam noi acum( papam detoate dar nimic facut in casa, am incercat sa ii fac detoate le refuza dar in schimba manaca tot ce este in comert pt bb de la pireu de fructe pana la mancarica cu carnita si toate vegrtalele) Dimineata la7 bem laptic cu chiu cuvai reusim cam 100ml la ora 10 mancam pireu de fructela ora 13 bem laptic iar pacalit cu jucari cam 130ml la ora 5 papam papa cu carnita si legume si 2 iaurtele iar seara dupa baita inca un 100 max de laptic . Cam asta e programul de masa in rest este ffffff activ si vesel rade tipa topaie , astept pareri pro sau contra orice daca au mai fost mamici in situati in care bb refuza laptele ( noi bem fiecare sticluta cu chin si in somn nu mai merge) va pup si multa sanatate si pofta de mancare la bb
Cu ajutorul lui Dumnezeu Cea mai de pret ComoaraYannis (12.01.11)
ziki spune:
Neata si poftiti la cu mine, ca imi pica ochii in gura de somn. Sper sa nu mi-i beau din cana de ...
Bebycry, observ ca nu prea ai info bune la doctorul ala al tau, nu e prea vorbaret? Sincer, nu stiu cum e cu refuzatul lapticului, ar putea fi alta cauza decat pofta? Ceva care l-a marcat si pe care l-a asociat cu bautul din biberon? Ai incercat sa-i dai din canita cu cioc acelasi lapte? Sau cu lingurita, cu cereale?
Apoi, daca tot incepeti diversificarea, treptat se va obisnui cu o sumedenie de gusturi si sa speram ca o sa-i faca placere sa bea lapticul de dimineata si seara...
Cat despre mancarea ne-facuta in casa, eu sunt absolut pentru. Nu stiu de ce, dar am impresia ca un borcanel bio e mai safe decat ceva ce ii fac eu, pentru ca are doze zilnice recomandate si stabilite de oameni care macar pot fi trasi ulterior la raspundere. Bine, eu ma si cred intr-o lume frumoasa in care nimeni nu are interes sa bage porcarenii in mancarurile unor copii, dar nah - eu zic ca nu are ce sa-i faca rau, mai ales ca altfel nu vrea. Ai putea incerca doar sa amesteci. Sau sa-i dai mancare facuta in casa DIN borcanel - poate nici n-o sa se prinda....
Dar eu dau aici sfaturi la care sincer nu ma pricep personal, doar arunc cu pareri in tine. Ma poti si ignora la o adica.
Mult succes si mai intra sa mai schimbi pareri, poate ajuta foarte mult...
FRAGRANT - cum spunea si Maimutica, taratele se pun in tifon (si eu tot am reusit sa mai scap din ele, si sa-i pun copilului in urechi si-n fund (dar.. asta e alta poveste)... se fierb cam o jumatate de ora, o ora, si se toarna zmacul ala in apa din cadita, de la baie. Apoi, poti face si ceai de musetel (sterilizeaza pielea si creaza bariera pentru piele) si tinctura de pelin, eu pun 10 picaturi.
Cand a avut Felix bubitele, programul a fost asa:
Baita zilnica, cu toate cele de mai sus (si tarate, si musetel si pelin), si apoi zmacuit cu Stelatria pe bube.
De atunci, dupa trei astfel de bai, adica in trei zile, nu mai avea nimic.
Acum ii apar numai pe gat, cand ii e prea cald, dar nu cred sa fie aceleasi. Oricum, pentru prevenire, ii punem 10 picaturi de pelin in toata cadita, o data din doua.
Sper ca s-a inteles cat de cat ceva din povestea mea
Daca nu gasesti, iti putem trimite noi, oare e voie sa trimiti sticlute suspecte cu gust bizar, si pungi cu niste fulgi maronii-griulii peste ocean?
Saaaaaaaaaau ai putea sa te rogi (impreuna cu mine) sa ti le aduc personal
nu ma baga in seama, abia acum mi-am dat seama ca veniti in tara pana una alta. La Plafar se gasesc toate.
Copiii mei inca dorm, din care unul s-a intors fix invers de cum l-am culcat, semn ca de-acum trebuie sa fim si mai vigilenti.
Eu una va pup, va astept la cafea, si va doresc o zi frumoasa!
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]
ziki spune:
ROXX, e dementiala chestia aia!!! dar 700 de lire.. e waay tooo muuuch...
Ati vazut poate in Olanda, belgia, danemarca, si o gramada de alte tari "verzi" parinti care isi duc copiii la gradi intr-un atas al bicicletei, dar inconvenientul, fata de asta Taga, e ca e in spate, si nu il poti supraveghea. Dar oricum, la noi e exclus. Pe trotuar nu se da nimeni sa iti faca loc, pe strada iese din discutie sa inhaleze copilul tot fumul din tevile de esapament, iar in parcuri, la cati oameni am vazut sa flegmuiasca pe unde ii apuca, cred ca daca as vedea unu cu teava spre copil, as sari la bataie.
Eu si asa comentez la fiecare gretos care scuipa pe strada, sa mai fiu ci pe roti, si cu copilul la nivelul pamantului... numai plimbare n-ar fi. Gooosssfraaabaaa!...
Uitati doua linkuri utile pentru parintii care pleaca in vacanta cu copilut dupa ei
www.babycenter.com.au/baby/travel/packingchecklistbaby/" target="_blank"> lista de bagaje si www.babycenter.com.au/baby/travel/travellingwithanewborn/" target="_blank">tips-uri pt o calatorie usoara
p.s. tot eu. se vede ca dorm copiii. am recitit ce am scris si imi dau seama ca nu se intelege nimic. in primul rand, vorbeam de atasurile care au roata lor proprie, si copilul e la nivelul solului.
apoi, exista varianta mult mai ieftina pentru plimbat copilul cu bicicleta (asta)
si pe probate la decathlon
simis spune:
Neata!
Ziki pt cafea!
Al meu maraie si miauna de la 8. Parca stie ca la 12 merem la vaccin.
Despre mancare nici nu imi vine sa mai zic sau sa ma mai gandesc... Manca maxim 600 ml pe zi (dar de obicei 500 ml) ceea ce e putin si de vreo 10 zile a stagnat. Inca nu m-am impacientat fff tare, mai stau un pic ca poate e doar o fazaOricum il parasc azi la dr sa vad ce poate zice(la ea orice problema cu mancarea se reduce la "NAN mananca?" Daca nu e nan de aia nu manca sigur!)
si o zi usoara la toate!
BebyCry spune:
Neat:))) Ziki multumesc frumos de raspuns, am incercat dedetoate canita bidonase colorat scumpe ieftine cu tortita sa poate sa tina el inculsiv cu cereale dar minine ieri iam dat lapticul fara cereale sa vad reactie la baut dar in 2 reprizr iar axi dimineata a baur tot fara cereale si a baut cam 170 deci am cea mai minunata simineata ceea ce va doresc si voua
Cu ajutorul lui Dumnezeu Cea mai de pret ComoaraYannis (12.01.11)
ziki spune:
Bebycry, ma gandeam eu ca ai incercat, dar am zis sa dau si io cu parerea, sa nu tac
ai vazut? abia ce ne-ai spus noua si deja se vad rezultate mai bune
sa mai intri pe la noi!
Simis, succes la vaccin!
Si noi il avem maine