Prima Nastere..Naturala sau Cezariana
Raspunsuri - Pagina 4
clauditza89 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui clodyac buna clauditza iti doresc in primul rand o nastere usoara si un bebe sanatos eu cred ca fiecare organism e unic ... si eu ca si tine am optat pentru nastere naturala ... eu netolerand durerea prea bine si fiindu-mi foarte frica am avut o experienta grea dar toate trec am avut inceputul de travaliu la 12 noaptea si am nascut la 12.15 ziua mmmmm a fost o experienta unica si desi vroiam un alt copil cat mai devreme nu am mai avut curaj dar mentionez ca organismul fiecaruia e unic .... si daca ai medicul bun e foarte bine doctorita mea m-a dezamagit complet nefacandu=mi ecografie inainte si bebe a avut circulara dar scurta astfel ii iesea capul dar circulara il tragea inapoi ceea a produs un mare chin pt amandoi ... eu ma bucur ca am fost amandoi bine desi bebe a avut manuta rupta deoarece l-au scos fortat important este sa te incurajezi singura mamica fericita si implinita de baietel frumos Razvan Andrei www.flickr.com/photos/34943662@N02/5682500831/in/photostream/" target="_blank">poze clodya pui mic |
cuDENNIS GABRIEL DPN 04.08.2011,DR.VIERIU
costyhunny spune:
buna!
CLAUDITZA89-- ce faci cum esti,cum te simti?
hai ca mai ai putin si ai sa-ti vezi puiul.
pupiki
clauditza89 spune:
citat din mesajul lui costyhunny buna! CLAUDITZA89-- ce faci cum esti,cum te simti? hai ca mai ai putin si ai sa-ti vezi puiul. pupiki |
37+DENNIS GABRIEL
sophia33 spune:
Claudia,
eu am nascut prin cezariana acum 8 luni. Dupa luni de discutii cu medicul am ajuns la concluzia ca asa e mai bine, mai ales pentru bebe. Se cam grabeste lumea pe acest forum sa puna frica de durere a mamei pe primul loc in alegerea cezarienei. Nu e chiar asa...Chiar si o mama care naste prin cezariana tot la copil se gandeste in primul rand. Cu refacerea e discutabil, depinde de fiecare. Eu am plecat la spital foarte speriata de tot felul de binevoitoare care mi-au spus ce rau ma voi simti, ce dureri cumplite, cat de greu ma voi misca, cum voi avea nevoie de mult ajutor acasa ca nu voi putea tine copilul in brate si alte aberatii de genul asta. La MINE nu a fost deloc asa si am 33 de ani. Operatie scurta ca durata (cam 50 de minute), pupat bebe imediat dupa ce i-au facut ce trebuia acolo in sala, cea mai mare durere am simtit-o la montarea branulei de la mana. Bebelusul mi-a fost adus imediat si a stat cu mine in cea mai mare parte a timpului. A doua zi am inceput sa merg si mi=am ridicat bebelusul singura din patutul lui fara nicio problema iar acasa am dat liber tuturor persoanelor mobilizate pentru acest moment intrucat am fost perfect capabila sa ma ocupa singura (doar cu ajutorul sotului meu) de copil. Operatia s-a inchis bine, cicatricea e fina. Nu ma doare burta nici in conditiile in care masa de infasat de la inceput era la nivelul burtii si am primit suficiente picioare in burta :) in timp ce ii schimbat scutecul. Ideea, in ambele cazuri (nastere naturala sau cezariana) este ca fii constienta ca nu te duci la coafor ci la spital, sa dai nastere unui copil. O buna pregatire psihica te va ajuta foarte mult si vei vedea la tine putere si rezistenta asa cum nu iti imaginai ca vei avea pentru cineva. Este o experienta fantastica!!! La al doilea copil voi alege cezariana din nou pentru ca la mine totul a fost perfect si imi amintesc cu mare drag de acele zile. Asta nu inseamna ca e o reteta pentru toata lumea. Vorbeste deschis cu medicul tau despre temerile tale si cere ajutor sa vezi ce e mai bine pentru tine si copilul tau. Comparatia cezarienei cu ceva cu E-uri mi se pare exagerata mai ales ca am 3 prietene medici care AU ALES cezariana atunci cand a fost momentul sa aduca pe lume copii. Eu n-am ales, dar a fost cel mai bine pentru mine. Iti doresc tot binele din lume, sa fii sanatoasa si sa te bucuri in fiecare zi de copilul tau! :)(Rog "naturistele" sa fie blande in aruncat cu pietre... doar pentru ca am o alta parere)
abramburika spune:
citat din mesajul lui sophia33 (Rog "naturistele" sa fie blande in aruncat cu pietre... doar pentru ca am o alta parere) |
Asta mi se pare o ironie gratuita si rautacioasa. Se putea folosi alt termen, tocmai pt. a respecta si tu, la randul tau, opinia altora. Parerea mea.
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 22s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
sophia33 spune:
Abramburika, prin "naturiste" nu ma refer la cele care recomanda nasterea naturala sau care au ales sa nasca natural, doamne fereste!!! Imi pare rau daca asa ai inteles! Am si folosit ghilimelele pentru a eticheta o categorie de persoane care tot timpul au atitudinea/suficienta ca detin adevarul suprem si care vad nasterea naturala ca unica solutie doar pentru ca la ele asa a fost ok. Ma refer la cele care au tupeul de a considera ca doar ele sunt mame si care arata cu degetul fara a cunoaste circumstantele unei astfel de decizii. E usor sa acuze si sa dea din gura doar pentru ca nu li s-a intamplat lor...Eu nu am nimic cu nasterea naturala (sora mea a nascut de 3 ori natural si a fost totul super ok), ci cu lozincile "naturiste" care au in spate lipsa de informare, respect si toleranta. Imi cer scuze daca s-a inteles altceva. Numai bine tuturor!
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui abramburika
Asta mi se pare o ironie gratuita si rautacioasa. Se putea folosi alt termen, tocmai pt. a respecta si tu, la randul tau, opinia altora. Parerea mea. ****** Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii. Doamne-Doamne, ai grija de noi 22s Se tu sentissi come mi batte il cuore, Se premo la mano, mi batte più forte ancora: Sai tu dirmi perché batte così? Perché il mio amore per te sta tutto qui!!! |
Accept spunea peste tot ca trebuie sa ai ceva la cap ca sa alegi cezariana, ca sunt femei egoiste si ca de fapt nici macar nu au nascut :))) asa ca Sophia a facut bine ca a pomenit de aruncatul cu pietre
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Sabina spune:
la 22 de ani e pacat sa faci cezariana daca nu e impusa medical.
mergi cu inima usoara si ai sa nasti natural, o sa fie f bine.
Totul e in cap;) durerile au un sens, un scop f profund si dupa aia trec, atitudinea mentala conteaza 85 %.
Si dacate doare si tipi, tot e normal, nu de jena, nu te stresa. Tu trebuie sa-ti aduci pe lume copilul si nimic altceva nu conteaza.
Si eu cred ca e un avantaj faptul ca nasti la o clinica privata.
nastere usoare, bb voios si laptic mult :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Bebe Beca spune:
Sophia, binevoitoarele despre care vorbesti nu-ti spun aberatii. Pentru ca nu toata lumea trece ca gasca prin apa prin cezariana. Eu am fost una dintre cele care s-au recuperat greu si care au suportat dureri ce au dus la cosmaruri ulterior. Asa ca... nu stiu cum ti s-ar parea daca ar spune oamenii ca este o aberatie sa afirmi ca, din toata cezariana, cea mai mare durere ai simtit-o la punerea branulei. Ai fost o femeie norocoasa daca nu ai avut dureri, asta nu inseamna ca cele care spun altfel, abereaza.
Eu cred ca este foarte bine ca femeia sa fie pregatita pentru ce este mai rau atunci cand merge la cezariana, cred ca asta o ajuta sa treaca mai usor peste moment. Eu m-am dus la prima nasterea ca o floare, mi se spusese ca nu doare nimic, etc etc. Nu exista cuvinte care sa explice tot ce am trait dupa trezirea din anestezie si cel putin primele 3-4 zile. Acelea au fost cele mai negre zile ale mele.
Clauditza, mai este putin. Sa aveti o intalnire frumoasa, fie ea nastere, fie ea cezariana.
sdcristian spune:
citat din mesajul lui Bebe Beca Sophia, binevoitoarele despre care vorbesti nu-ti spun aberatii. Pentru ca nu toata lumea trece ca gasca prin apa prin cezariana. Eu am fost una dintre cele care s-au recuperat greu si care au suportat dureri ce au dus la cosmaruri ulterior. Asa ca... nu stiu cum ti s-ar parea daca ar spune oamenii ca este o aberatie sa afirmi ca, din toata cezariana, cea mai mare durere ai simtit-o la punerea branulei. Ai fost o femeie norocoasa daca nu ai avut dureri, asta nu inseamna ca cele care spun altfel, abereaza. Eu cred ca este foarte bine ca femeia sa fie pregatita pentru ce este mai rau atunci cand merge la cezariana, cred ca asta o ajuta sa treaca mai usor peste moment. Eu m-am dus la prima nasterea ca o floare, mi se spusese ca nu doare nimic, etc etc. Nu exista cuvinte care sa explice tot ce am trait dupa trezirea din anestezie si cel putin primele 3-4 zile. Acelea au fost cele mai negre zile ale mele. Clauditza, mai este putin. Sa aveti o intalnire frumoasa, fie ea nastere, fie ea cezariana. Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si Tudor Andrei (16.02.2011) |
total total total de acord
prima data am crezut ca mor, mersesem razand si m-am simtit handicapata, macelarita, nu intelegeam cum poate ceva sa doara atat de tare
a doua oara, stiind exact cum e, a durut la fel de tare dar psihic mi-a fost mai usor, am stiut ce ma asteapta, am reactionat mai bine, am tras de mine mai tare si m-am recuperat si fizic mai usor
dar e gresit sa spui cuiva du-te la cezariana ca nu doare - poate sunt si exceptii fericite, dar la ce am vazut in spital la colegele de suferinta in ambele dati, doare destul de tare si nu ar trebui sa fie o decizie care se ia asa, ca la cumpararea unei perechi de papuci.
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog