Sovata 2011
Raspunsuri - Pagina 2
mihaellac spune:
Ymca..esti super!! Multumesc tuturor foarte mult pentru detalii.
La hotel nu ma astept sa fie cine stie ce, doar e de 2 stele dar nu vreau sa stau prea mult prin camera.
ymca spune:
Atunci distractie placuta si vreme frumoasa ca sa stai cat mai mult pe-afara. In zona se mai vand langosi, ca tot la mancare imi sta gandul.
In Corund e doar un targ cu arta secuiasca sau eu n-am ramas cu ale amintiri.
In Praid, e salina si un strand nu stiu de care ca n-am intrat in el, si in centru e un restaurant Telegdi, foarte .
Iar unde spune danyalo, se numeste Campul cetatii, unde sunt pastravarii, se pescuieste, si din pacate eu nu am ajuns.
Noi am avut oferta de la pensiune, sa ne aduca administratorul vilei pastrav, si ni l-am facut proaspat.
Disclaimer: Statiunea nu este mare! ZOna cu atractii se intinde doar pe o strada Principala, si mai exista un Panoramic View sa nu stiu cum sa-l numesc, unde se aduna pensionarii, stau pe banci si se vede lacul in jos.
lizzy spune:
ymca, multumesc, ai descris foarte frumos Sovata. si pt ca eu sunt din tg.mures m-ai facut sa ma simt un pic mandra e adevarat, in ultimii 2-3 ani Sovata s-a tot renovat si arata mult mai bine acum...
daca va tenteaza cazarea la o casa de vacanta acolo, va pot oferi detalii. vila este a unor buni prieteni, locul unde mergem noi cand vrem liniste si relaxare totala, fie vara, fie iarna :)
poze aveti aici: http://www.onoriu.webs.com/
himera spune:
Buna seara
Probabil ca raspund prea tarziu, dar acum am vazut subiectul, intr-adevar hotelurile Bradet si Faget nu sunt renovate, dar nici murdar nu e. E adevarat ca depinde de fiecare ce-si doreste de la o cazare, dar dupa parerea mea e foarte important sa fie curat intr-o camera si sa ai intimitate, balcon, tv, baie, oricum in camere stam cel mai putin cand mergem in concediu.
Sovata pentru mine e statiunea preferata, eu ii spun litoralul ardelenesc si daca intr-adevar mai gasesti camere la ace hotel e f convenabil pentru ca nu platesti scaldatul si daca ploua ai posibilitatea sa utilizezi piscinile interioare.
Distractie placuta
mihaellac spune:
Iris, multumesc foarte mult, nu e prea tarziu pentru ca luni mergem spre Sovata, am sa vin cu noutati de acolo.
Am ales Bradet pentru oferta cu intrare la Lacul Ursu si SPA-ul de la Danubius. Rezervarea am facut-o din iunie direct la hotel fara a plati avans iar saptamana asta mi-au reconfirmat rezervarea.
Sper numai ca vom avea vreme frumoasa.
MadalinaM spune:
Ne-am intors!
Incerc si eu sa povestesc din perspectiva noastra despre Sovata. Nu o sa ma ridic la nivelul de entuziasm al Ymcai dar sper sa fie util pentru cei ce cauta info.
Am plecat la Sovata gandind ca vom face dimineata program de salina(sunt doar 6km pana la Praid), dupa-amiaza baie in Lacul Ursu. Insa 3 zile a fost foarte frig cu ploaie continua si foc in camera noaptea, dimineata temp de 12grade asa ca a trebuit sa ne re-orientam(chiar si cand s-a incalzit la 29-30grade ziua, seara-dimineata(7am) era ff frig. A ramas programul de salina la Praid -4 zile, cand a racit copilul, cred ca l-am tinut prea mult in ultima zi, 3hsi1/2 fata de numai 2h pana atunci.
Pretul pt intrarea in salina 20lei/adult si 14lei(parca)/copil, copiii sub 3ani gratis. Se poate face ab pt adult pe 5-6zile si iesi la 10lei/zi.
Salina din Praid nu cred ca are un efect terapeutic nemaipomenit, e muuult mai scunda decat cea de la Slanic Prahova si intrand acolo nu am simtit nici un pic de salinitate in aer, dar cine stie? poate cineva ma contrzice si spune ca s-a simtit excelent dupa o cura la Praid. Pentru copii sunt tot felul de jucarioare de catarat sculptate in lemn, balansoare, topogane,leagane.
Mancarea la "impinge tava" din salina e mai scumpa cu ~30% decat afara dar buna.Nu am avut timp sa mancam la Telegdi, dar si gazda noastra l-a recomandat si nici pizza de care zicea Ymca, chiar daca am vazut indicator catre locatie.
Tot in Praid e un strand cu apa sarata-mult mai sarata decat L.Ursu asta pt ca sotul meu nu a putut deloc sa inoate acolo, il ridica apa in sus. Strandul e ff aglomerat si nu prea mare.
De la Sovata/Praid se poate face usor o excursie la Lacul Rosu(80km) si in continuare, inca 20km pana la Cheile Bicazului.
In Praid, la iesirea din salina, este un panou cu descrierea unui traseu usor de ~1h in Canionul de Sare(la ~2km de Praid cu masina in directia Hanul Piratilor). Traseu cu ghid si bilet de intrare: 3lei/adult si 2lei/copil. Mai sus pe raul ce traverseaza rezervatia e un loc unde se poate face baie cu namol/plaja, il veti gasi sigur, dar apa e cam rece.
Pentru timp ploios si copii dornici de calarie, e o mica herghelie la Miercurea Nirajului(~20km de Sovata pe drumul spre Reghin).
Ca info pentru doritorii de campare, la Campul Cetatii, langa corturile mongoleze in curtea ff mare a unui localnic erau cam 10 corturi pe malul apei, la umbra(f frumos, liniste, dar nu am nici un fel de date de contact).
In acest sezon, pretul pentru corturile mongoleze de pe Campul Cetatii sunt de 65RON/persoana/noapte cu mic dejun inclus.
Tot acum s-a pus in functiune mocanita, pe o linie ce nu a mai fost folosita de 20ani. Inca nu merge pe traseul complet dar poate fi o plimbare placuta pt copii.
In afara lacului Ursu cu intrare: 20lei/adult si 17lei(parca)/copil mai mare de 3 ani, si a lacului Alunis(tot amenajat) se mai poate face baie in Lacul Rosu, un pic mai sus: e curat dar nu are dusuri insa e cumva securizata intrarea in apa si destul de lina. Cautati si Lacul Mierlei, merita!
Inceputul lui august e sezonul afinelor!
Asa cum s-a mai zis o problema e parcarea si in Praid si in Sovata. In Praid sunt particulari care primesc masini in curte: 5lei/zi, in Sovata am parcat si cu 12lei/zi. NU parcati in zona interzisa se blocheaza rotile, in fiecare zi am vazut.
Pentru doritori de nou ca drum de intoarcere puteti alege Sovata-Praid-Corund-Odorhei-gara Rupea-iesire in DN13-Bv. Drumul e ff bun si liber cu exceptia unui sat unde asfaltul e rupt(cam 2-3km). Nu se castiga la timp doar la Km ~20 dar e altceva decat clasicul Sovata-Balauseri-Sighisoara-Bv.
mihaellac spune:
Ne-am intors si noi de ceva timp.. Nu-mi pare rau de alegerea facuta anul acesta pentru concediu.
Sovata e o statiune foarte frumoasa si curata, nu stiu cum era pana anul trecut dar anul acesta ne-am simtit foarte bine acolo.
Descrirea facuta de Ymca s-a potrivit perfect. Din pacate nu am ajuns la Praid dar ne-am propus sa mergem cu alta ocazie, doar suntem aproape (3 ore din Sibiu cu masina).
Hotelul Bradet nu este renovat dar este o varianta foarte buna pentru un buget de vacanta mai restrans. Camera curata, privelistea din balcon este superba iar piscinele de la Danubius sunt excelente.
Lacul Ursu mi-a placut foarte mult dar din pacate foarte aglomerat asa ca am preferat SPA-ul de la Danubius: liniste, curatenie, oameni civilizati.
Mancarea foarte buna la hotel, personalul foarte amabil.
Daca doriti varianta mai luxoasa - Hotel Danubius dar la pret dublu.