Recipiente folosite pentru hrana bebelusului

Recipiente folosite pentru hrana bebelusului | Autor: steluta25

Link direct la acest mesaj

Pentru prepararea si pastrarea in siguranta. Tacamuri, farfurii, canute, oale....din ce material? Plastic, inox, email, melamina etc? Care prezinta riscuri si care nu? Care sunt cele mai bune firme si modele? Parerile sunt impartite...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Pentru preparare - email, inox, yenna. Firme sute.

Iar pentru pastrare inclusiv alimentatie - plastic fara BPA sau sticla. Firme sute asemenea. Personal, am incredere in Avent.

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Pentru pastrare in siguranta: sticla. Insa hrana pentru bebelusi nu trebuie pastrata prea mult timp. Eu obisnuiesc sa pregatesc mancare zilnic si sa o consume in maximum 2 ore de la preparare. Asta ca sa nu se piarda chiar toti nutrientii.
Pentru pregatire folosesc vasele de yena, teflon, vase de ceramica, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Eu pastrez si incalzesc (pe baie de apa calda) in recipiente de la Avent (din acelea pt pastrarea laptelui matern). Avantaj, le iau cu mine, nu curge nimic daca inchid bine capacul). Dezavantaj: preia culoarea roz de la morcovi). In ele pun mincare numai pt Florian.

Cind ii dau din ce gatesc pt noi (deocamdata rar), gatesc in oalele noastre obisnuite din inox. Mincarea i-o servesc fie direct din borcanasele de la Avent, fie din niste castronase de la Ikea cu lingurite din plastic speciale pt bebelusi.

Vase de Jena (numele provine de la orasul Jena din Germania unde au fost produse asemenea recipiente mult timp) nu am prea multe, sunt foarte scumpe aici. Eu am frigider f mic, asa ca ce gatesc azi, azi maninc si numai rareori resturi pe a doua zi.

La orginea vaselor din plastic sunt cea mai atenta. Obiecte din plastic si melamina pt mincare nu as cumpara din magazine tip de 1 leu sau de la "chinezi".

Pina la urma si la urma, baietelul meu se distreaza doecamdata bagind in gura orice (inclusiv papuci, pantofi, betigase, hirtie de ziar, minerele din tren) si lingindu-si miniile cu care tocmai a stat pe podea.... Asa ca pot eu sa il pazesc mult si bine

Mergi la inceput