poznasi dragalasi de ian-febr.2004
Raspunsuri - Pagina 10
Roxana_G spune:
Uiatsem sa va povestesc esentialul, si anume ca Alex a primit extraordinar vestea claselor. Nici nu a comentat de faptul ca sunt in clase separate, e tare mandra de ea ca e in clasa celor avansati la engleza. I-a placut poza invatatoarei si mi-a zis (spre bucuria mea) ca nu ii placea invatatoarea Andreei. Deci ...m-am scos. Pare sa fie pozitiva legat de scoala, sper sa nu o dezamageasca ceva.
Azi am fost sa luam camasile cu ecuson. Ne am intalnit cu dna directoare, i-a raspuns la salut si si-a zis numele (pfiii, greu cu fie mea ca in public e muta de obicei), si i-a declarat ca are cea mai draguta invatatoare.
Luni vom avea festivitatea, vor fi condusi in clasa, vor primi si ghiozdanele si rechizitele. Am eu emotii mari, dar cred ca si ea. Asa ca ma dau tare si calma, cel putin in fata copilului.
A_Iulia spune:
Chiar e foarte frumos ghiozdanul, Monica! Si eu ma uitam cu groaza la ghiozdanele de prin magazine, sunt urate de tot. Uite in sfarsit un ghiozdan ca lumea, bine ca l-ai gasit, sa-i poarte noroc micului scolar!
Noi de azi am inceput after-school. O sa-si mai completeze temele (ca a avut 3 culegeri peste vara, dar din cate am vazut e destul de avansata cu temele, ceilalti colegi nu si le-au prea facut).
Cu i-pad-ul, Roxana, a fost circ. A vazut undeva, a tot stat pe capul nostru...i-a sugerat una din bunici sa stranga bani (facand servicii diverse), pana a ajuns sa ceara si la prietenele mele :) le intreba daca nu au nevoie sa le faca curat sau ceva, ca ea strange bani! De atunci am schimbat modelul, si pana la urma i l-am luat.
A mai avut nevoie totusi de bani pentru jocuri pentru ipad, asa ca a mai prestat diverse servicii in concediul cu bunica ei la sora mea (adica a spalat vase, a facut mici, a gatit, a spalat vaporul...) , a strans bani si si-a cumparat.
Sa nu va imaginati cine stie ce. In camera ei, daca nu fac eu ordine zilnic, ar trebui intrat cu buldozerul. Dupa cum i-am spus de mai multe ori: am un copil perfect, cu un singur defect: nu-i place ordinea.
Sa speram ca si eu sa fiu mai consecventa si sa reusesc s-o determin sa mai faca cate ceva. Sper sa reusim acum, in clasa a IIa, sa n-o mai imbrace mami dimineata (ea se lungea ingrozitor de mult), sa se pieptene singura (aici e greu, are parul foarte lung) si sa nu mai aiba nevoie sa-i verific ghiozdanul, sa si-l faca singura. Cam astea ar fi ambitiile pentru moment.
buli spune:
noi ne-am scos cu ghiozdanul, il ducem luni dimineata si il luam vineri seara
in timpul saptamanii tb sa fie atent sa nu-si uite bilutele, mightibeansii si alte prostioare.
Matei a avut f putine teme pe vara si cam asa l-am lasat, in plus a facut numai ce avrut el, adica experimente, dinozauri si diverse joculete.
insa mie cel mai mult si cel mai frumos mi se pare ca se dezvolta/creste in calatorii.
Roxana_G spune:
Ii lasa cu jucarele la scoala? Banuiesc ca maruntisuri da. Oricum la noi scrie in regulament: fara telefoane, fara psp sau alte device uri pentru jocuri.
Roxana_G spune:
Adina, sa stii ca problema ordinii o avem si noi. Dar ce sa zic, nici mie nu imi place. Adica imi place sa o am, nu sa o fac. Si noi ii dam bani pentru treburi casnice, insa am inteles ca nu e bine sa ii dai pentru ordinea in camera proprie, pentru ca aceea e oricum de la sine inteleasa.
Cat despre diversele device-uri pentru jocuri, noi suntem de vina, si eu si taica-sau. El i-a luat iphone, eu psp-ul. Dar e super ideea sa isi ia singura jocurile cu banii ei. Acum are stransi destul, vreo 300 ron, deci sa isi tot ia.
Vad ca e tare harnica Vivi, si motivata! Bravo ei! Pai a muncit din greu fata din ce povestesti tu acolo.
Cat despre imbracatul greu si pieptanat...nu e nevoie de detalii, cunoastem. De aceea am tuns o baieteste iarna trecuta, chiar nu mai stiam cum sa fac cu ea. Mi-a parut rau apoi, dar asta e. Acum abia ii creste parul, e fix pana la ureche, dar inca se piaptana usor. Problema e ca nu mai vrea breton, dar nici nu e suficient de lung sa il prinda si trebuie sa am mereu grija sa aiba clame sau cordelute. Nu suporta parul prins, nici clamele, de aici un intreg chin.
Asa ca...va doresc succes in ce ti-ai propus la capitolul ordine si independenta, si sa reusesti sa fii consecventa cum ti ai propus (ca sa invat si eu de la tine ca nu prea imi iese).
buli spune:
Matei n-are psp, wii - nimic de genul asta, eu nu-s de acord sa luam, mi se pare ca oricum sta prea mult la comp&tv. nici telefon n-are, ii mai las ocazional unul de-al meu cand e undeva fara prea multi cunoscuti. la scoala nici vorba.
si da, isi mai iau jucarele, la afterschool, inainte de a face temele au o pauza de joaca.
am mai luat pt toti care stau la afterschool sah, piticot, nu te supara frate, dame sa aiba ce face cand e urat afara. cand e vreme buna alearga in livada, joaca fotbal sau altele.
Babee spune:
WII-nu, Ipad-un singur joc o singura data pe saptamana(nu mai e cazul intre timp)laptop-mami "voie"...telefon...nici....Tv(in week-end un desen )....in rest....iubim muzeele,natura, sportul, citim, radem, TRAIM.
Roxana_G spune:
Nici eu nu prea sunt incantata de gramada de electronice de pe la noi, din perspectiva copiilor, pentru ca trebuie sa recunosc ca si mie imi plac. Wii avem dar nu il foloseste nimeni, mai nou incerc eu sa imi fac clasele de zumba cu el, ca n-am avut timp de sala. Iar ipone este modelul vechi al lui tati, am preferat sa ii dam unul decat sa le chinuie pe ale noastre si sa mai faca cine stie ce boacane la fisiere. Nu are cartela, merge doar acasa prin wifi. A avut o pasiune pentru el, acum e in dizgratie. Dar PSP-ul...e mare candidat la confiscare.
Deocamdata nu a fost vreme urata, ai mei stau afara in curte pana se face noapte de tot, dar Alex cand vine in casa da iama in PSP. Problema va fi cu serile dupa scoala, cand e vreme urata. Voi incerca sa ii fac ceva program, un sport, o pictura, sa nu stea prea mult pe acasa. Ca eu una nu am posibilitate ca timp sa ies cu ei, oricum la 8 cand ajung nu mai e nici un muzeu deschis.
Apropos, am primit de la serviciu invitatii la festivalul George Enescu, vreau sa o duc pe Alex intr o seara, sunt curioasa daca va avea rabdare.
Pana una alta viitoarea scolarita e tare optimista si pozitiva, ma mir ce e cu ea (schimbatoare ca mami ) si declara ca abia asteapta scoala. I-a placut mult poza invatatoarei, de fapt asta a cucerit o.
anda141 spune:
Mi-a sosit ghiozdanul, e bun, arata bine , insa e cam maricel ...mi se pare mie , pentru clasa 1. In rest, e lucrat bine. In fine...
Am mai fost si aseara la o serie de cumparaturi pentru scoala, insa tot mai avem. Nu stiu exact ce sa iau , ca ne au spus ca ne dau de la scoala. Dar vad ca se vinde tot , sper sa mai gasim pe 12 septembrie ce ne trebuie.
Si eu vreau sa merg la George Enescu, sa vad daca reusesc sa fac ceva rost de invitatii de la mine de la firma. Eu sunt chiar pasionata de asa ceva.