Brumarei si Craciunite nov.dec.2011 (38)
Raspunsuri - Pagina 3
hellena_d spune:
Abramburika, pt tine SPECIAL am intrat pe topicul vostru, al celor "mai mici":)
Vreau in primul rand sa urez tuturor mamicilor multa sanatate si nastere usoara, copii mancaciosi si fara colici.
ti-am citit trista poveste abramburika, m-a dat peste cap, m-a impresionat, am plans....In fine...AICI si ACUM trebuie sa te bucuri pt minunea ce ti-a dat-o Dumnezeu acum impreuna poate cu un mic ajutor din partea stii tu a carui ingeras. Cred ca este cumplit sa treci prin ce ai trecut tu, nu pot decat sa imi imaginez caci eu sunt la prima sarcina acum si nu am experienta sa zic asa de nici un fel. Adevarul este ca iti trebuie multa putere, mult curaj....aici ne asemanam poate, caci si mie Dumnezeu mi-a dat puterea si curajul necesare sa pot lua decizia de a pastra acest copil (prima mea sarcina) in conditiile in care pe tatal copilului nu-l intereseaza absolut deloc de noi doi, ba din contra, ne-ar vrea morti....La nivel psihic, afectiv, am trecut si trec inca prin grele incercari. Sarcina insa am dus-o bine pana acum, in 29 sapt cat am la ora actuala, insa viata m-a incercat si pe mine extrem de greu pe alta latura....
Dar vreau sa revin la tine si vreau din suflet sa iti urez cu inima deschisa multa sanatate tie si fetitei tale si bineinteles, bebeului din burtica!
Poate sunt off topic dar vreau sa te intreb ceva, am citit ca scriai tu undeva ca ai avut un travaliu fff greu si o nastere fff grea, nu te pun sa repeti ce ai mai zis , caci presupun ca ai scris si in detaliu despre ce a fost vorba insa eu nu am ajuns sa citesc acolo, daca imi poti trimite linkul si citesc eu, te rog asta pt ca mie imi este fffff frica de nastere, inca nici nu stiu cum am sa nasc, natural, cezariana.....nu stiu cum e mai bine...Eu am 25 ani si in burtica mea este un baietel, sper eu, sanatos! Sunt insa moarta de frica, nu stiu la ce sa ma astept, n-am trecut niciodata prin asta si cred eu ca este normal sa simt asa.
Esti un om cu o inima mare, Dumnezeu nu te-a uitat si nu te va uita, iti va da un copil sanatos si frumos, dupa bunatatea inimii tale! Inca mai am lacrimi in ochi, probabil si sensibilitatea pe care am capatat-o pe timpul sarcinii ma face sa fiu mai emotiva. Iti doresc TOT BINELE DIN LUME!
Sunt in 29 sapt cu o minune de la D-zeu Petru Severian !
corina_s spune:
deci este clar..nu va mai opreste nimic zilele astea de la vorbit
nu pot sa mai tin pasul cu voi..si mai sunt si la munca
daaar, ma apuc sa fac lista ca tare sunt interesante discutiile cu cele necesare pentru bebe
multu fetele pt info
luny bine ca ai facut si shopping..sa le porti cu placere
pe unde ai umblat?
la mine pe zi ce trece raman cu mai putine haine pe care le pot purta
15+
abramburika spune:
Inca una si ma duc (vorba vine, da' vad ca am ramas singurica pe-aici sa fac monolog), alinuk, vrei sa iti ascunzi polologhia aia de ticker de la semnatura si nu stii cum? Zi-mi si te ajut ..
Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.
Doamne-Doamne, ai grija de noi 19s
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!
luny spune:
Brambu, ce frumoooos la voi!!
uite bre, bb-ul http://1.bp.blogspot.com/_xHkN4_z4Ngo/S1doZKRztdI/AAAAAAAABXk/FMf-lNaimtU/s1600-h/batista%5B1%5D.JPG
e cam ca al tau vad
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
luny spune:
Hellena, indraznesc si eu sa ma bag in vorba.. te felicit ptr curajul pe care-l ai, si daca ai curajul asta, sa-ti pastrezi copilul, in ciuda marilor probleme cu tatal, de care spui, sunt sigura ca vei naste fara probleme, fara nicio teama! in general, parerea unamima ar fi cum ca daca totul e bine cu tine, cu bebele, sanatatea ta e buna, cel mai bine pentru tine si copil este sa nasti natural... daca te apuci sa cauti, e plin netul de informatii in sensul asta. Daca apar contraindicatii medicale ptr asta, atunci iei drumul cezarienei, si cu Dumnezeu inainte! vorba aia... pe undeva tot tre sa iasa bebe, dar natura are un sens..
Corina, prin Unirii, ca e langa casa si in drum spre munca
Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum
Life is to precious to worry about stupid Shit!
rania_s spune:
Am dat search pe google si am gasit si eu batista bebelusului.
Sunteti de un mare ajutor cel putin pt mine o incepatoare si imi notez si eu o listuta cu ce trebuie neaparat sa avem.
Si eu sunt mare pasionata de reduceri...cei drept si stric o groaza de banii atunci si ce este mai bine e ca si sotului place sa mearga doar pt elca dupa mine nu are rabdare.
pe toate.
20+
abramburika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hellena_d Abramburika, pt tine SPECIAL am intrat pe topicul vostru, al celor "mai mici":) Vreau in primul rand sa urez tuturor mamicilor multa sanatate si nastere usoara, copii mancaciosi si fara colici. ti-am citit trista poveste abramburika, m-a dat peste cap, m-a impresionat, am plans....In fine...AICI si ACUM trebuie sa te bucuri pt minunea ce ti-a dat-o Dumnezeu acum impreuna poate cu un mic ajutor din partea stii tu a carui ingeras. Cred ca este cumplit sa treci prin ce ai trecut tu, nu pot decat sa imi imaginez caci eu sunt la prima sarcina acum si nu am experienta sa zic asa de nici un fel. Adevarul este ca iti trebuie multa putere, mult curaj....aici ne asemanam poate, caci si mie Dumnezeu mi-a dat puterea si curajul necesare sa pot lua decizia de a pastra acest copil (prima mea sarcina) in conditiile in care pe tatal copilului nu-l intereseaza absolut deloc de noi doi, ba din contra, ne-ar vrea morti....La nivel psihic, afectiv, am trecut si trec inca prin grele incercari. Sarcina insa am dus-o bine pana acum, in 29 sapt cat am la ora actuala, insa viata m-a incercat si pe mine extrem de greu pe alta latura.... Dar vreau sa revin la tine si vreau din suflet sa iti urez cu inima deschisa multa sanatate tie si fetitei tale si bineinteles, bebeului din burtica! Poate sunt off topic dar vreau sa te intreb ceva, am citit ca scriai tu undeva ca ai avut un travaliu fff greu si o nastere fff grea, nu te pun sa repeti ce ai mai zis , caci presupun ca ai scris si in detaliu despre ce a fost vorba insa eu nu am ajuns sa citesc acolo, daca imi poti trimite linkul si citesc eu, te rog asta pt ca mie imi este fffff frica de nastere, inca nici nu stiu cum am sa nasc, natural, cezariana.....nu stiu cum e mai bine...Eu am 25 ani si in burtica mea este un baietel, sper eu, sanatos! Sunt insa moarta de frica, nu stiu la ce sa ma astept, n-am trecut niciodata prin asta si cred eu ca este normal sa simt asa. Esti un om cu o inima mare, Dumnezeu nu te-a uitat si nu te va uita, iti va da un copil sanatos si frumos, dupa bunatatea inimii tale! Inca mai am lacrimi in ochi, probabil si sensibilitatea pe care am capatat-o pe timpul sarcinii ma face sa fiu mai emotiva. Iti doresc TOT BINELE DIN LUME! Sunt in 29 sapt cu o minune de la D-zeu Petru Severian ! |
Ooofff ... nu stiu de unde sa incep. Iti multumesc in primul rand pt. cuvintele frumoase. Nu e din modestie, dar nu ma consider deloc speciala. Sau, daca oi fi, Dumnezeu stie pt. ca el m-a ales sa fiu speciala. Eu as fi preferat sa fiu o mamica normala, cu o fetita si un baietel. Oricum, iti multumesc inca o data.
Imi pare rau ca ai probleme cu taticul copilului, dar, chiar te rog sa iti faci forta sa treci peste aceste necazuri si sa te concentrezi asupra puiului din burtica. Ai sa vezi ca mai tarziu, aceste probleme or sa ti se para nimicuri, bb iti va umple sufletul si viata. Nu sunt cuvinte mari, e realitatea. Oricum, ai intuit deja ca o sa fie asa, pt. ca ai decis sa pastrezi sarcina si te felicit pt. asta. Si sincer o spun ca esti de felicitat pt. o asemenea decizie, in ciuda varstei tale fragede.
Despre nastere (a mea, in general, insa), incep prin a-ti spune ca nici o nastere nu e la fel cu alta. Am simtit-o pe propria piele, deci ce iti voi povesti poate sa nu se aplice si in cazul tau. Prima nastere a fost de vis (silvia). Lunga, travaliu de 12 h, dar placuta. Imi aduc aminte cu placere de ea. Eu am ales sa fac epidurala tocmai pt. ca imi cunosc limitele durerii, stiu ca nu as fi facut fata fizic si psihic la dureri mari. Unii sunt contra epiduralei, dar de aia e lumea frumoasa pt. ca suntem diversi si nu gandim toti la fel. Ce monoton ar fi fost sa fim toti croiti dupa acelasi tipar!! Si fiecare e liber sa aleaga. In cazul meu am vazut numai beneficii cu epidurala, deci, o recomand. Mi-au pus epidurala la dilatatie 3-4 si am dus-o asa pe toata durata travaliului (3 doze in total, efectul unei doze dureaza circa 2 ore). Pe ultima doza mi-au pus-o mai slaba pt. ca eram cu dilatatia aproape maxima si mi s-a spus ca asa voi simti contractiile si voi putea colabora (impinge) pe ele. Expulsia copilului a fost dupe vreo 3 impingeri ... am simtit o usurare atunci (si fizica si psihica) de nedescris!! Copilul pe piept, cald, pufos, al meu, o bucurie imensa!!
EI, la a doua nastere a fost exact la polul opus ... travaliul mult mai dureros (nu stiu de ce, nu cred ca are legatura cu boala copilului, sau poate da, nu stiu), copilul nu avea bataile inimii regulate, nu reuseam sa ma dilatez, desi mi se rupsesera membranele, nu era destul de coborat ... cu greu am ajuns la dilatatie 2 si mi-au pus epidurala. Ei, atunci am inceput sa ma simt mai bine, ca sa zic asa ... m-am dilatat rapid, durerile erau suportabile. Nasterea, la fel, rapida, dar au fost probleme cu bb, asa cum ai citit.
Si poate or sa mai povesteasca fetele pe-aici ce nasteri au avut (grele, usorare, rapide) ... Sincer, nu stiu ce sfat sa iti dau pt. ca eu sunt acum in ceata totala. Mi-e frica de mor de nastere, desi sunt la a treia. Cezariana de capul meu nu pot sa aleg, tre' sa fie un motiv valabil ca sa o fac ... si pana acum nu mi s-arata, sarcina e ok, bb, ok. SI ma rog in continuare sa fie asa, o sa duc eu munca de lamurire cu mine insami sa imi fac curaj sa trec iar peste o nastere naturala. Ma rog doar sa nasc un copil sanatos.
Iti doresc in continuare sarcina usoara, o nastere la fel si sa treceti cu bine peste toate problemele, de orice fel. Sa iti tii in brate puiul mult dorit. Daca mai ai intrebari, cu mare placere .
EDIT: Despre nasterea lui Gabriele si tot ce tine de povestea lui am scris acolo unde ai citit deja, am la semnatura. Nu am alt link sa-ti dau.
abramburika spune:
luny - deci e aceeasi Marie, cu aceeasi palarie aspiratorul nazal cu batista bebelusului. Merci de lamuriri!!
miereamara spune:
Asa...sa raspund si eu din amintiri:))
Chestii indispensabile, o sa radeti dar mie mi se pare indispensabil interfonul, l-am luat cu noi chiar si in vacante, foarte util mi s-a parut si il folosim si acum cand are pustiul doi ani jumate. Aparatamentul nostru este marisor, nu f mare, dar dormitorul principal e tocmai in fundul casei, plus ca avem si o terasa cu curte in spate, chiar nu as auzi daca plange copilul.
Pompa de san
Batista bebelusului trimisa din Romania, am si varianta ta Brambu, aia 7unde tragi cu gura, amandoua mi se par bune, batista bebelusului eu am inceput sa o folosesc de la un an, pana atunci nu i-am curatat nasul pt ca nu a fost nevoie. La un an a inceput cresa si inevitabil raceli, otite, pneumonii, etc...indispensabila mi s-a parut atunci
In rest, am avut tot felul de leagane, tarcuri, saltelute, centru de activitati, etc...acum nu mi se mai par asa importante, atunci mi se parea ca trebuie sa le am pe toate. Din pacate le-am dat pe toate, eu nu am oprit nimic de la primul copil si acum cam plang dupa ele, eu le-am dat unei tipe cu gandul ca o sa mi le returneze la al doilea copil dar se vede treaba ca nu a inteles, acum e si ea gravida din nou in 6 saptamani, nu cred ca mai vad nimic inapoi.
Din toate polologhia aia Aidan a folosit cel mai mult centrul de activitati, chestia aia cu scaunel de panza in mijloc.
Acum nu stiu daca voi mai cumpara chiar asa multe chestii, poate le voi imprumuta, cu siguranta o sa iau un centru de activitati si scaun de masa.
A....ce am mai folosit a fost sterilizatorul, probabil il voi folosi si acum, mai ales dc ma intoc la servici la 6 luni si va trebui sa scot lapte,si sa sterilizez biberoane. Eu am unul simplu, care se pune la microunde 10 minute si face aburi.
Termometru am avut intodeauana de ureche, aici nu se foloseste termometru in fundulet decat la urgenta in spital, cica exista risc mare de perforare a anusului. Eu m-am impacat f bine cu termometru de ureche, cred ca e Omrom, da' nu as baga mana in foc, oricum in primul an nu stiu daca i-am luat temperatura mai mult de 4-5 ori, a fost sanatos tun, nici macar un muc nu i-am scos. Da' dupa aia si-a scos parleala din pacate. Acum cu numarul 2 ma astept sa inceapa racelile si restul mai devreme avand in vedere ca fratesu merge in colectivitate si ca va incepe si el/ea cresa la 6 luni
A...inca o chestie pe care am folosit-o mult, dar nitel mai tarziu cand a inceput sa se tarasca...portile de siguranta, indispensabile au fost in cazul nostru, i-am blocat accesul la bucatarie si birou ca sa nu ma stresez prea tare, de abia dupa un an jumate a avut voie sa umble in bucatarie. Pentru cei care au casa cu etaj chiar cred ca sunt indispensabile, sa blocheze accesul la scari, f multe accidente cu copii cazuti pe scari.
Dupa cum vedeti lista de necesitati difera mult
Referitor la nastere, eu am avut un ghinion teribil. In primul rand am fost f naiva si m-am lasat pe mana medicilor fara nici o ezitare. M-au indus la 42 de saptamani desi instinctul meu imi spunea sa mai astept cateva zile. Apoi am avut ghinionul sa nimeresc o javra de doctor care era cam anti-emigranti (am aflat ca s-a comportant oribil si cu alte femei care nu erau americance) - aici se naste cu cine e de garda. Doctorul asta m-a nenorocit, m-a lasat in travaliu 27 de ore, nemancata, doar cipsuri de gheata am avut voie, si apoi m-a pus sa imping vreo 5 ore in conditiile in care epidurala nu mi-a functionat decat vreo 2 ore, restul au fost niste dureri crunte, accelerate de pitocin/medicamentul de inducere, efectiv nu aveam pauza deloc plus pozitia posterioara a copilului. Dupa aia l-a auzit sotul meu spunand unei asistente ca oricum copilul asta nu avea nici o sansa sa se nasca vaginal, WTF??
Dar m-am invatat minte, acum fac militarie cu ei, am observat ca e de ajuns sa pronunti cuvantul " proces/dat in judecata/responsabilitate" si imediat se schimba foaia:)))
In ala odine de idei (ca m-am intins cat o placinta)
Mada, ma bucur mult ca ati trecut cu bine de operatie!O sa vezi ce bine va fi de acum inainte.
Brambu, felicitari pt inimioara perfecta!De abia astept si eu sa fac eco miercuri!
Am obosit, ma intorc la muncile mele:) V-am pupat!
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Tiny baby gator
abramburika spune:
daa, uitasem ...
mada - recuperare usoara si rapida fetei, dupa operatie
Asa, pompa de san, da, si pt. mine a fost de maxim folos (medela, electrica). Ca am alaptat indirect (storcem si ii dadeam cu biberonul) pana la 8 luni jumate. Poate se putea si altfel, da' a fost, de-acum nu mai are rost sa ma gandesc. Bine ca a fost si asa. Poate acum nu o sa mai fie chiar asa utila, da' e bine ca-i acolo.
O paranteza: culmea, cat eram de obosita, plansa, trista, nemancata, mereu pe drumuri etc. la Gabriele am avut mau mult lapte decat la S. Pe care insa l-am aruncat ... aveam congelatorul plin de provizii de lapte. Parca mi-am aruncat o mana, un picior, o parte di mine, asa ce durere am simtit atunci. Inchei paranteza.