Camere de supraveghere la BAC
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
eimotto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cl Am scris mai sus: i-a ridicat pe fiecare in picioare, i-a cautat intre foi, in banca etc. Deci da, perchezitie corporala. Tie ti se pare normal? Chiar si cel care e corect, nu copiaza, are un stres si ii trebuie ceva timp sa-i revina dupa un astfel de control in timpul examenului, nu crezi? Plus ca nu stiu cum te mai poti concentra pana nu se termina controlul tuturor din clasa. Sunt niste copii, cu emotiile lor si stresul primului examen important din viata lor, un examen de care depinde viitorul lor, nu? Fa verificarile in asa fel incat sa nu le iei din timpul examenului si sa-i stresezi inutil! |
Un elev care a invatat 12 ani la un nivel mediu nu are de ce sa fie stresat de niciun fel de control care vizeaza frauda. Pot exista emotiile asociate unui examen important dar nu trebuie confundate cu "emotiile" date de controlul pentru descoperirea fraudelor.
Un copil care stie ce sa raspunda la subiect nu are probleme in a continua sa scrie indiferent ce zarva este in jurul lui... cel care nu stie poate sa astepte si mama linistii si tot nu se va putea concentra.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
citat din mesajul lui fecian Acum parca primul examen inportant erau testele nationale/examen de admitere liceu/ etc... ![]() Felicia, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _ Where there is a WILL there is a WAY! |
Cel de capacitate nu se compara cu bac-ul. Dar hai sa ne luam de ceva, nu?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
presupunand ca esti unul din cei care chiar au invatat pentru bac, ce ai prefera?
sa te deranjeze un control 10 minute in timpul examenului
sau
sa iei o nota mai mica decat unu' care n-a-nvatat nimic tot liceul si care copiaza la greu?
cl spune:
citat din mesajul lui eimotto Un elev care a invatat 12 ani la un nivel mediu nu are de ce sa fie stresat de niciun fel de control care vizeaza frauda. Pot exista emotiile asociate unui examen important dar nu trebuie confundate cu "emotiile" date de controlul pentru descoperirea fraudelor. Un copil care stie ce sa raspunda la subiect nu are probleme in a continua sa scrie indiferent ce zarva este in jurul lui... cel care nu stie poate sa astepte si mama linistii si tot nu se va putea concentra. Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007) |
Depinde de copil. Scria cineva mai devreme ce a patit la examenul oral, cand a venit comisia: uitase ce a spus, i s-a reamintit. Intreruperea a fost o singura data si a avut efectul acela.
Apoi, depinde de fiecare copil, de cat de emotiv este si de capacitatea lui de concentrare. Unii se aduna mai repede dupa o intrerupere, altii mai greu. daca mai sunt si nu stiu cate intreruperi... Si mai sunt si cei cu deficit de atentie, pentru care e si mai greu!
Mi-aduc aminte de o intamplare din liceu. Aveam la o materie o profesoara foarte severa. La lucrari nu aveam voie decat cu stiloul/pixul si foile goale pe banca, restul trebuiau sa fie in ghiozdan, ghiozdanul inchis si pe podea. Daca te gasea chiar si cu un caiet gol in pupitru sau cu ghiozdanul deschis, iti punea nota 2 fara discutie! La o lucrare am scris foarte repede si mult. M-a luat la controlat: in banca, ghiozdanul, intre foi, daca am scris pe banca, in buzunare, m-a pus sa-mi ridic pana si sarafanul. M-am simtit cumplit (nu copiam nici macar la materiile la care se putea copia!) si mi-a trebuit ceva ca, dupa control, sa ma adun (eram si o fire foarte emotiva) si sa-mi reiau lucrarea. Deci depinde de copil cat de repede se aduna dupa un astfel de control!
Acum, eu ce am avut de spus am spus, nu o sa stau pe aici sa tot explic. Cine a vrut sa inteleaga, a inteles ce am vrut sa spun.
Un singur lucru mai vreau sa adaug, ganditi-va ca aveti si voi copii, copii care peste niste ani vor da si ei bacalaureatul. Scopul nostru e a sa dea un examen corect, lipsit de frauda, dar si sa fie unul care sa nu fie incarcat cu stres sumplimentar. Este, desigur, parerea mea.
cl spune:
citat din mesajul lui corap presupunand ca esti unul din cei care chiar au invatat pentru bac, ce ai prefera? sa te deranjeze un control 10 minute in timpul examenului sau sa iei o nota mai mica decat unu' care n-a-nvatat nimic tot liceul si care copiaza la greu? |
Cand iei 25-30 de copii la puricat, si inca de doua ori, nu e pauza de 10 minute!!! Repet, e un lucru care se poate evita, daca se efectueaza un control suplimentar, INAINTE de intrarea in clasa! Eventual la iesirea din clasa! E chiar asa de greu de priceput??????? Si camerele alea de vederi la ce au mai fost puse???? Nu pentru evitarea fraudei? Atunci ce mai stai sa facei control om cu om???
Gata, acum chiar ca ma retrag, mai explicita de atat, chiar nu pot fi. Fiecare intelege ce vrea!
edit: wow, corap!!!! multumesc frumos pentru: "presupunand ca esti unul din cei care chiar au invatat pentru bac"!!!! daca nu cunosti persoana, mai bine te abtii, nu crezi? si da, chiar am invatat, nu numai pentru bac si nu am copiat niciodata! incredibil pentru unii, nu?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
cl, dar de unde stii exact cum s-au desfasurat lucrurile? erai in sala de examen? de unde stii cat a durat fiecare control?
chiar daca le faceau control corporal nu dura mai mult de 10 minute intreruperea. si nu cred ca a fost cazul.
ai vreun video cu ce s-a intamplat la control? e pe vreun site oficial vreo informatie?
in plus, toti cei care au intrat la bacalaureat sunt niste adulti, nu niste copii. toata jelania asta de toata jena o intelegeam daca era la clasa I.
(ca sa nu mai vorbim de subiecte - la romana, geografie, istorie - ca pe-astea le-am citit si ma pricep, daca aveai habar pe ce lume traiesti tot luai o nota de trecere. la matematica de profil recunosc ca m-am impotmolit - dar tot am rezolvat cate ceva si eu am terminat pe profil uman.)
edit: cl, nu ma refeream la tine, ci la o persoana abstracta care dadea bacul in aceasta sesiune. am si specificat "o persoana". nici macar nu am raspuns la un post de-al tau, ca sa faci deductia ca ma refeream la tine. brrrrrrrrrrrrr, te rog nu-mi pune in carca lucruri pe care ti le imaginezi tu.
n-am presupus nimic referitor la persoama ta, dat fiind ca combati de pe alte pozitii decat o persoana care chiar a dat examen acum.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui cl Nu am spus ca nu e normal sa fie verificari, ci cum sa fie. Una e cand trece comisia se uita si pleaca (si eu am avut parte de asa ceva) si alta e cand este puricat fiecare elev in parte. A fost luat fiecare elev la rand, cautat intre foi, in banca etc. La cati elevi sunt in clasa, realizati cat timp ia aceasta procedura? Si daca se mai face si de doua ori acest control... Stresul este si asa mare, nu faci decat sa-i stresezi si mai rau, sa-i intrerupi, sa-i bulversezi si nu este normal. Apoi, daca sunt camere de luat vederi chiar nu vad de ce se mai face acest control, se poate depista imediat copiatul, nu? Si, mult mai simplu, poti sa faci un control la intrarea in liceu/clasa, nimeni sa nu intre decat cu instrumentele de scris. |
Oricata cerneala, oricate bloguri si-oricate ore de talk-show s-ar consuma pe marginea stresului la un examen, un adevar este cert: impactul controalelor de orice natura asupra candidatilor este semnificativ NUMAI daca acestia se simt cu musca pe caciula.
Un elev care stie va fi cel mult sacait sau derutat pentru cateva momente sau minute. Unii pot pierde niste sutimi, niste zecimi, in cazuri extreme poate un punct la nota.
Dar despre ce vorbim la acest bac? Despre zeci de mii de elevi care au luat cateva puncte din 100! (nota 1 este din oficiu) Despre alte cateva zeci de mii care au luat 10-20 de puncte din 100. Ce stres, ce camere? Astia sunt tabula rasa.
Singurele victime colaterale ale controlului sunt elevii mediocri, care se balanseaza in jurul minimului, pentru care cateva sutimi pierdute din aceasta cauza au facut diferenta intre salvarea de la 6 si-un pic si dezastrul de la 6 fara acel pic.
In orice domeniu instituirea unui control presupune si efecte colaterale nedorite. Cu cat controlul este mai eficient, cu atat efectele nedorite sunt mai mici (dar ele nu pot fi niciodata inlaturate in totalitate).
Mai bine un control riguros la bac, cu riscul catorva zeci-sute de elevi picati datorita stresului, decat lalaiala generalizata din ultimii ani cu zeci de mii de elevi trecand fraudulos examenul.
![](images/user_woman.png)
ruxandra_sb spune:
citat din mesajul lui corap in plus, toti cei care au intrat la bacalaureat sunt niste adulti, nu niste copii. toata jelania asta de toata jena o intelegeam daca era la clasa I. |
asa ma gandesc si eu
Si apropo de copiii nostri care vor sustine si ei acest examen.. cel mai naspa pentru un elev mi se pare ca altii din jurul tau sa ia examenul/sau note mai mari copiind/trisand/mituind la greu. Asta in timp ce tu esti un elev corect. Cum ii poti explica asta?
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
cl spune:
citat din mesajul lui corap cl, dar de unde stii exact cum s-au desfasurat lucrurile? erai in sala de examen? de unde stii cat a durat fiecare control? ... |
De la colegele mele, am doua colege care au avut copiii la bac. Indiferent de cat de bine pregatit esti sau nu, este foarte neplacut sa fii tratat asa. Si te deranjeaza chiar si cand nu copiezi. Te intrerupe, te perturba, te simti aiurea. Sunt si alte metode de evitare a fraudei. Si la 18 ani nu reactioneaza si gandesc precum adultii.
Capcaunule, nu ai dreptate! Daca sunt persoane care sunt mai emotive sau sunt distrase mai usor, nu inseamna ca nu sunt pregatite si ca vor sa copieze. Copilul uneia dintre colege, a luat 8 si ceva la romana, tot asa la biologie, la mate (unde au fost controlati cum v-am povestit) a luat 5 si ceva. De ce? Copilul a fost timorat si nu s-a mai putut concentra suficent cu toata debandada aia a controalelor. Si inca ceva. Nu mi se pare corect ca vreun un copil sa piarda ceva la punctaj, din cauza intreruperilor, avand in vedere ca media conteaza la admiterea la facultate.
Ruxandra_sb, am avut un coleg in liceu, dadea la medicina(liceu de matematica-fizica). Era clei la mate! A avut la bac nota 10! De ce? A stat langa un olimpic si a copiat la greu. Deci da, se copia (mai rar) si inainte si da, mi s-a intamplat sa am nota mai mica decat un altul mult mai slab pregatit si care a copiat. Nu mi-a placut, dar asta a fost. Dar atunci era examen de admitere la facultate si chiar nu ma interesa nota de la bac. Daca se face un control riguros inainte de examen (inclusiv clasele, baile, culoarele, tot!), elimini posibilitatile de fraudare, si daca mai adaugi si camerele de luat vederi, chiar nu mai este nevoie sa-i tot intrerupi, sa le faci control corporal.
Sper ca sa se faca ceva si copilul meu sa nu aiba parte de circ in timpul examenului (mai sunt ani buni pana atunci), sa poata sa-si dea corect exemenele si sa poata sa-si vada linistit de foaia lui. Sper...