Camere de supraveghere la BAC
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
Si eu imi aduc aminte ca in timpul BAC-ului se faceau verificari, intra o comisie care bantuia prin clasa, se uita prin banci...nu ne intrerupea nimeni, ne vedeam de treaba noastra ei de treaba lor. Adica, comisia aia nu a fost un stres in plus, un stres mai mare ca examenul in sine ( eu si acu visez ca dau bacul la 14 ani de la eveniment :) ).
CL ce le-a facut comisia aia? i-a pus la zid, i-a perchezitionat corporal...cum adica s-a intrerupt examenul. Mie mi se pare normal ca cineva sa treaca sa vada daca acolos e indepoinesc cerintele, chiar daca sunt camere de supraveghere!
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/fecian/fecian.jpg)
fecian spune:
eu am dat BAC-ul acum 12 ani. Nu pot sa spun ca a fost copy-free si/sau cel mai greu examen de pana atunci. Un examen de maturitate cam atat.
Au fost si situatii frustrante, cand vedeai ca exigentza profesorilor la oral scadea exponential cu numarul de elevi trecuti in sala de examen (eu am fost in prima serie deci...oamenii foarte foarte fresh si cu multa ambitie de corectitudine...nu blamez nivelul de exigentza aratat atunci ci cel aratat peste 3 ore).
Au fost si sali unde s-a copiat, dar si sali unde nu aveai cum sa vb cu cel de langa tine (nu mai are rost sa spun in ce sala am fost).
Oricum ideea e ca daca ai invatat si ai fost serios 4 ani de zile e imposibil sa nu iei babaclaureatul (si chiar cu note bune).
Acest lucru s-a vazut si acum.
Sincer, metodologia de a da bacul s-a simplificat foarte mult de-a lungul timpului. Noi am fost prima generatie cand s-a introdus examenul la mai multe materii (habar n-am 6 sau 7) si notiunea de test-grila (semi-grila la istorie si biologie/fizica/chimie a fost in cazul nostru).
La noi atunci promovabilitatea a fost de 50% care chiar reflecta situatia asa cum era ea (si noi nu eram un liceu de fitze, insa unii mai invatau si carte). Cred ca in 1999 asta ar fi fost procentul real de promovabilitate.
Anul asta sincer cred ca promovabilitatea reala trebuia sa fie si mai mica, undeva la 25%.
Iarasi cred ca si profesorii cand vad elevi ambitiosi maresc stacheta in cazul lor si pretentiile. Cel putin la mine asa a fost. Aveam impresia ca in ultimii 2 ani de liceu invatam continuu pentru ca eu nu primeam niciodata note in timpul semestrului. Ma asculatu aproape zilnic iar notele le primeam la sfarsit de semestru. Deci eram mai tot timpul in priza. Aveam proiecte de facut, lucrari practice, discutii libere argumentate pe diferite teme... In fine, aveam impresia ca eram ca si la facultate. Si cred sincer ca mi-a folosit. Inca mai am destule cunostinte generale sa pot face fara probleme (avand in vedere ca nu m-am pregatit deloc) probele de examen de la BAC. Chiar si geografia, unde sincer sunt un antitalent nativ, am facut de 5.
Soooo, daca exista o baza solida e imposibil sa nu iei un examen.
Felicia,de
(Gabriel) si
36+ cu bulina Anamaria
AMR 4 s!!!!
_
Simply happy!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
sa va dau cate ceva din subiecte:
la Limba si Literatura Romana s-au numarat: – redactarea unui text argumentativ de 15-20 de randuri despre cunoasterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmatiile lui Nichita Stanescu: “A avea un ideal înseamna a avea o oglinda”
redactarea unui eseu de doua–trei pagini, despre particularitatile de constructie a personajului dintr-un text dramatic studiat, apartinand unuia dintre autorii : I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu, la alegere.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/fecian/fecian.jpg)
fecian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 sa va dau cate ceva din subiecte: la Limba si Literatura Romana s-au numarat: – redactarea unui text argumentativ de 15-20 de randuri despre cunoasterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmatiile lui Nichita Stanescu: “A avea un ideal înseamna a avea o oglinda” redactarea unui eseu de doua–trei pagini, despre particularitatile de constructie a personajului dintr-un text dramatic studiat, apartinand unuia dintre autorii : I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu, la alegere. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
As putea scrie pagini intregi la fiecare din subiecte.
La al doilea mi-ar fi chiar greu sa aleg caci Camil Petrescu e un scriitor de suflet pentru mine iar IL Caragiale a fost sursa mea de buna dispozitie din fiecare seara
![](icon_smile_big.gif)
Daca s-ar fi citit macar cate o carte/poezie din scriitorii mentionati mai sus, nu cred ca ar fi fost probleme.
Succese, mai dragi elevi!
![](icon_smile_big.gif)
Felicia,
![](mamica.gif)
![](bonjovi.gif)
![](gravida.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
_
Simply happy!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui fecian
As putea scrie pagini intregi la fiecare din subiecte. La al doilea mi-ar fi chiar greu sa aleg caci Camil Petrescu e un scriitor de suflet pentru mine iar IL Caragiale a fost sursa mea de buna dispozitie din fiecare seara ![]() Daca s-ar fi citit macar cate o carte/poezie din scriitorii mentionati mai sus, nu cred ca ar fi fost probleme. Succese, mai dragi elevi! ![]() Felicia, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _ Simply happy! |
Nu, nu o carte, o poezie, ca ai fi facut greseala pe care au comis-o multi dintre ei.
Text dramatic = piesa de teatru
![](icon_smile.gif)
Problema a fost ca la acest subiect in indicatiile de rezolvare ce erau pe foaia de concurs era chiar stipulat sa fie amintite "indicatiile scenice" si cu toate acestea au fost abordate personaje din Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi.
Acei absolventi nu au fost in stare sa citeasca tot ce se cerea, pana la ultima litera a cerintei.
Altfel nu imi explic cum au putut sa creada ca exista indicatii scenice intr-un roman chiar daca nu stiau ce inseamna "text dramatic".
***************************
SUBIECTUL al III-lea (30 de puncte)
Redacteaza un eseu de doua-trei pagini, despre particularitatile de constructie a personajului dintr-un text dramatic studiat, apartinand unuia dintre autorii canonici: I.L.Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.
In elaborarea eseului, vei avea in vedere urmatoarele repere:
- sustinerea unei opinii despre modul in care se reflecta tema textului dramatic in constructia personajului ales;
- prezentarea statutului social, psihologic, moral etc. al personajului ales, prin raportare la conflictul/ conflictele textului dramatic;
- relevarea unei trasaturi dominante a personajului, ilustrate prin doua episoade/ secvente dramatice semnificative/ citate comentate;
- ilustrarea a patru elemente de structura si compozitie ale textului dramatic ales, semnificative pentru tipologia personajului (actiune, conflict, relatii temporale si spatiale, indicatii scenice, tehnici specifice, limbaj, final etc.).
Nota!
Ordinea integrarii reperelor in cuprinsul lucrarii este la alegere.
Pentru continutul eseului vei primi 16 puncte (cate 4 puncte pentru fiecare cerinta/ reper).
Pentru redactarea eseului vei primi 14 puncte (organizarea ideilor in scris - 3 puncte; abilitati de analiza si argumentare - 3 puncte; utilizarea limbii literare - 2 puncte; ortografia - 2 puncte; punctuatia - 2 puncte; asezarea in pagina, lizibilitatea - 1 punct; incadrarea in limita de spatiu indicata - 1 punct)
In vederea acordarii punctajului pentru redactare, eseul trebuie sa aiba minimum doua pagini si sa dezvolte subiectul propus.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lala_D/Lala_D.jpg)
Lala_D spune:
Din cauza acestei confuzii de la subiectul 3 s-au iscat o serie de discutii, a fost acuzat ministerul ca a facut "subiectul ambiguu, ca a indus in eroare elevii, ca a fost o capcana ..." etc.
Nu a fost absolut deloc ambigu, nicio capcana.
A fost pura nestiinta a elevilor ce au abordat un roman.
Si incapabilitatea lor de a citi si intelege o cerinta de 10 randuri.
Marea majoritate s-au oprit din citit dupa primele 2 randuri si nu s-au obosit sa aprofundeze si indicatiile date sau nici macar sa le citeasca.
Ori dupa 12 ani de scoala trebuie sa ai pretentia de la un elev ca este in stare sa priceapa 10 randuri citite....
La limba romana au fost sute de note de 2,3 sau chiar 1, 25, 1,50 etc.
Acei elevi nu au nicio scuza....
Pur si simplu nu au invatat nimic. Si nu 4 ani de liceu ci 12 ani de scoala.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
banc tematic:
ce ti-a picat la bac?
tot liceul!
edit: "text dramatic" e folosit de 3 ori. Sari o data, dar a 2a oara te trezesti. si chiar de greseau, faceau lucrarea de ceva puncte. Nu aveau 10, dar un 5...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 banc tematic: ce ti-a picat la bac? tot liceul! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Anul trecut era:
Tu cu cat ai luat bacul?
Cu 2000 euro.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/fecian/fecian.jpg)
fecian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lala_D Nu, nu o carte, o poezie, ca ai fi facut greseala pe care au comis-o multi dintre ei. Text dramatic = piesa de teatru ![]() Problema a fost ca la acest subiect in indicatiile de rezolvare ce erau pe foaia de concurs era chiar stipulat sa fie amintite "indicatiile scenice" si cu toate acestea au fost abordate personaje din Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi. Acei absolventi nu au fost in stare sa citeasca tot ce se cerea, pana la ultima litera a cerintei. Altfel nu imi explic cum au putut sa creada ca exista indicatii scenice intr-un roman chiar daca nu stiau ce inseamna "text dramatic". *************************** SUBIECTUL al III-lea (30 de puncte) Redacteaza un eseu de doua-trei pagini, despre particularitatile de constructie a personajului dintr-un text dramatic studiat, apartinand unuia dintre autorii canonici: I.L.Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu. In elaborarea eseului, vei avea in vedere urmatoarele repere: - sustinerea unei opinii despre modul in care se reflecta tema textului dramatic in constructia personajului ales; - prezentarea statutului social, psihologic, moral etc. al personajului ales, prin raportare la conflictul/ conflictele textului dramatic; - relevarea unei trasaturi dominante a personajului, ilustrate prin doua episoade/ secvente dramatice semnificative/ citate comentate; - ilustrarea a patru elemente de structura si compozitie ale textului dramatic ales, semnificative pentru tipologia personajului (actiune, conflict, relatii temporale si spatiale, indicatii scenice, tehnici specifice, limbaj, final etc.). Nota! Ordinea integrarii reperelor in cuprinsul lucrarii este la alegere. Pentru continutul eseului vei primi 16 puncte (cate 4 puncte pentru fiecare cerinta/ reper). Pentru redactarea eseului vei primi 14 puncte (organizarea ideilor in scris - 3 puncte; abilitati de analiza si argumentare - 3 puncte; utilizarea limbii literare - 2 puncte; ortografia - 2 puncte; punctuatia - 2 puncte; asezarea in pagina, lizibilitatea - 1 punct; incadrarea in limita de spatiu indicata - 1 punct) In vederea acordarii punctajului pentru redactare, eseul trebuie sa aiba minimum doua pagini si sa dezvolte subiectul propus. |
Asa-i ... Dar cand am pus fraza respectiva nu trebuia luata ad-literam... era ideea de ceva cu foi, care se poate rasfoi seara inainte de culcare. (a se intelege a se citi )
Si sa fim seriosi . Camil Petrescu nu a scris doar romanul "Ultima..." ci si piese de teatru gen "Jocul Ielelor", Act Venetian, etc. Daca ti-ar fi placut sa citesti romanul de care am spus mai devreme era imposibil sa nu fii atras de ceea ce a mai scris respectivul autor. Eu una asha am facut de cand ma stiu!
Deci...
![](floare.gif)
Aaaa si cei ce au ales IL Caragiale sau Marin Sorescu doar pentru ca era in programa...n-am nimic cu ei, insa cred ca cei care au scris despre carti ce nu erau strict in programa ar trebui cel putin sa li se recunoasca intr-un fel efortul de a face si altfel.
![](floare.gif)
Felicia,
![](mamica.gif)
![](bonjovi.gif)
![](gravida.gif)
![](olala.gif)
![](olala.gif)
_
Where there is a WILL there is a WAY!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)