Camere de supraveghere la BAC

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0
Ce-i prosteala asta de admitere pe baza de note? Nici macar un interviu acolo, ceva test de cultura generala, orice...

Nu intelegi ca daca se da examen nu se mai ocupa locurile prin institutiile de invatamant? Raman cladirile goale, profesorii pe drumuri...

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Si care-i problema in a fi o selectie riguroasa si serioasa? Decat absolventi la kilogram (pana si vanzatoarea de la paine este licentiata in psihologie, asistenta de la farmacie licentiata in stiinte economice, secretara de la un salon de bronzat este licentiata in sociologie, sa mai dau exemple?) mai bine mai putini, dar buni, capabili sa-si gaseasca locuri de munca pe profilul in care s-au specializat.

Ce ma intereseaza pe mine cladirile goale, se pot reconverti ca si spitalele nou desfiintate, profesorii pot fi relocati in alte facultati pe acelasi profil (cum au facut cu medicii si asistentele).

Ca si o completare:

http://www.incont.ro/utilitare/fara-locuri-cu-taxa-la-universitatile-de-stat.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Incep sa se vada proportiile dezastrului din invatamantului romanesc:
www.hotnews.ro/stiri-esential-9192503-ultima-ora-aproape-toti-elevii-grup-agricol-din-hunedoara-fost-dati-afara-din-bacalaureat-pentru-copiat.htm" target="_blank">Aproape toti elevii de la un grup agricol din Hunedoara au fost dati afara din Bacalaureat pentru copiat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Ca vor sa elimine elevii care copiaza, mi se pare foarte corect. Insa ceea ce au facut anul acesta cu bac-ul, mi se pare nu tocmai in regula!

Am doua colege cu copii ce dau bac-ul.
Copiii sunt la licee diferite.
La probele orale s-au trezit ca dau probele si cu o zi mai devreme decat programarile initiale! Au avut noroc cu un parinte care trecea seara cu cainele la plimbare si a zis ca hai sa vada daca a mai aparut ceva nou, desi copilul trecuse dimineata aceea pe la liceu. Proba orala, care era programata peste 2 zile, figura pentru a doua zi!!! La ora 23 tatal si copilul dadeau telefone colegilor! O parte dintre colegi erau la tara plecati, invatau acolo. La cealalta colega copilul a avut noroc ca, desi era programat la ora 16 la examenul oral, s-a dus pe la ora 12 (locuieste langa liceu). Nici n-a ajuns copilul bine si a trebuit sa intre la examen!!!

De ce nu se respecta programarile??? Daca parintele acela nu trecea intamplator pe acolo, ce se intampla? Daca liceul avea portile incuiate (asa sunt majoritatea noptile)? Bafta a fost ca era si un internat acolo, de aceea erau portile descuiate.
Normal ar fi sa se respecte ziua examenului, iar la ora programata sa puna un +/-, sa stie si copilul ala ce sa faca...

Alta treaba urata. Vrei sa elimini copiatul. De acord! Au pus camere de supraveghere, au adunat telefoanele, au pus supraveghetori. Foarte bine! Dar ce cauta controalele in timpul examenului???? Au intrat peste elevi la probele scrise si i-au ridicat in picioare, i-au cautat intre foi, in banci etc!!!!! Pai la o clasa intreaga, cautat fiecare elev, cat le ia???? Copiii aia au un examen de sustinut! Trebuiau sa se concentreze, plus stresul examenului! Ba inca la unii au intrat si de doua ori, de parca nu ar fi avut incredere in primul control! Asta mi se pare inadmisibil!!!!!!!!!!! Nu au decat sa mareasca numarul supraveghetorilor, sa puna mai putini elevi intr-o clasa, sa-i distanteze bine, sa efectueze controalele la intrarea in clasa , inainte de darea subiectelor si la iesirea din clasa, dar nu in timpul examenelor!!!! In timpul exemenelor sa ii supravegheze atent. Nu au nici un drept sa-i intrerupa in timpul examenului! Mi se pare inadmisibil ce s-a facut!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Cl, ai perfecta dreptate! De ce nu fac parintii/elevii respectivi plangere la minister? Nu-i normal cu controale in timpul examenului, daca nu exista suspiciune in acest sens.

Si eu, cand am picat bac-ul la mate, ma tot foiam in banca, poate-poate vine o "inspiratie", insa nu avea de unde. M-am ridicat si am predat foaia mai mult goala dupa nicio ora de stat. Mi-am asumat nestiinta (vb vine "nestiinta", caci dupa 6 saptamani, in a doua sesiune, am luat nota cea mai mare la matematica, de ma ruga profesorul de meditatii sa dau admitere la facultatea de matematica ) si am iesit din examen fara sa cad in penibil (cu "lasa-ma si pe mine sa copiez").

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Blackgirl0, sper sa faca!
Sa cheme si presa si sa-i scuture putin pe cei responsabili, pentru ca nu e normal! Nici sa schimbi data examenului cu putin timp inainte, nici sa intrerupi examenul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu cred ca se gasesc metode, chiar si asa cu camere de supraveghere!
Cand am dat eu BAC-ul, la un liceu destul de bun din oras, au picat 90% din elevi la o proba scrisa. Metoda gasita de parinti cu director & company a fost de a se adauga un punct tuturor lucrarilor, reputatie liceu salvata, parinti fericiti, copii absolventi.

Mergi la inceput

Cele mai slabe rezultate de la Bacalaureat din istorie. Asta este adevarata noastra valoare de acum.

http://www.realitatea.net/bacalaureat-2011-primele-rezultate-dezastruoase_849663.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

In sfarsit,un lucru ok.
Eu personal inca nu am copilul de bac,dar anul acesta a participat la concursuri-vorbim aici de ciclul primar.Au fost scoli in care punctajele sfideaza bunul simt,punctaje obtinute prin fraudarea concursului.Metode:soptit,scris pe tabla,dictat.
La un concurs care se vrea national la matematica in prima etapa intr-o scoala din Buzau au fost 70-75-adica toti copiii din scoala respectiva-de punctaje identice-fix 96 p-probabil din cauza ca nici invatatoarele nu au rezolvat bine un subiectUitati-va pe rezultate la anumite concursuri,sunt scoli care au pe banda rulanta maxim de puncte si nu se iau niciun fel de masuri.
Eu propun ,poate cineva cu functie de decizie citeste acest topic-extinderea supravegherii video si la evaluarile nationale si la orice concurs organizat in scolile din Romania.Pentru ca anumite chestii se invata de la varsta frageda si e pacat sa mai stricam niste generatii.

Referitor la elevii de la cuca din deal,poate ar fi bine sa ne uitam si la unele scoli asa-zis bune din Buc si sa ne intrebam de ce acei copii de 10 sau 9`99 pe banda rulanta in gimnaziu-adica enorm de muuuulti- nu obtin note la fel de mari si la evaluari.Sunt convinsa ca diferenta s-ar vedea si mai clar daca evaluarile ar exclude de la inceput scolile in care elevii invata.Eu propun o repartizare computerizata a elevilor cand sustin examene de genul evaluarilor.Adica ceva de genul :se inscriu frumos la scoala de unde provin si se face ,inaintea examenelor cu o zi sau doua,o repartizare la alte scoli.

In incheiere,mai spun ca nu e neaparat nevoie ca toata lumea sa termine liceul.Nu de alta dar ne lovim de unii din astia in cele mai neasteptate locuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Chiar daca au fost camere video tot s-a copiat. In primul rand nu acopereau decat cel mult randul din mijlocul clasei, restul copiiilor nu apareau deloc pe camera si puteau sa faca orice. Cu acordul supraveghetorilor. Apoi, inregistrarea nu a fost cu sunet. Trageti si voi concluzia!

Furtul este o meteahna a societatii romanesti nu a elevilor de 18 ani!

Rezultatele reale de anul acesta sunt mult mai mici decat ce se prezinta la TV, tocmai pt ca intr-o proportie f mare s-a copiat, fara a pune la socoteala si celelete interventii asupra profesorilor corectori si altele de gen.

Mergi la inceput