Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(33)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

hello de la racoare!
daca ma gandesc bine, la racoare e si la propriu, si la figurat: adicatalea e si temperatura suportabila, dar e si ca la puscarie. nu mai putem iesi pe poarta de urlete. acilica avem un carutz tip umbrela, mare eroare pe terra, si nu ne place, urlam, aruncam jucariile, scuipam suzetele, calgelul ne lasa indiferenti, isteria se instaleaza. daca plecam cu mashina, aventura cu scaunelele, nici alea nu ne plac.asadar, suntem ca in celula.
in rest, cred ca incep sa se acomodeze patzakinii mei, mai mananca si ei, mai dorm noaptea etc.
program de mese:
1. dupa 6 (jur ca mai devreme nu le dau nici moarta) dimineatza, de preferat in jur de 6.30, cate 220-240 lp. la 9-9.30 fructe: cam 170-200 de ce avem, nu lipseste para, nu lipseste marul, le plac banana si pepenele galben, azi am pus pe langa astea si caisa. plus branza din juma de litru de lapte.ora 14: ora horror, nu se stie never ce ne rezervam putem manca doar 150 sau chiar 250. legume (cartof, dovlecel, pastai verzi sau galbene, broccoli un buchetel, conopida la fel) cu carne curcan sau ficat fiert in lapte cu ceapa sau peste sau galbenush de ou, mai adaug in functioe de ceea ce poseda frigiderul alte legume, such as: morcov, pastarnac, mazare etc.de cele mai multe ori, la pasare pun unt si iaurt.
la ora 18 papam iaurt, ana cu o masura de cereale, ioakim cu banana si cereale. la 22 papam asa: ana are un bibe cu 210 apa si 6 lp, 1 m,asura de burtica sanatoasa si o masura de cereala ovaz cu prune (poti sa faci ceva in gustul omului?), iar ioakim un bibe cu 260apa plus 8-9 masuri lp si 3-5 cereale burtica sanatoasa. beau ca chiorii si cad latzi.
ziua beau apa cata vreau, nu am masurat. nu ne place suc de fructe, dar nu ma doare la basca, pt ca are mai mult zahar decat fructele in sine, iar ei papa fructe.
la masa de fructe le dau 5 picaturi dfe vitamina c si 7 de fier, la masa de iaurt 2 vigantol numai lui iakin(cum ii zice o fina de-a noastra).
dormim cam 2 soamne de 2 ore/zi.
cand am plecat acum vreo 8 zile, ana avea 9 kg si ioakim 8650.

simonique, multumim de complimente!

ce ma omoara e ca nu stau locului la masa. ce titirezi se fac in scaunul de masa nu va inkipuiti. nu mai sunt captivati de nicio jucarie. acum ii mai tinem locului cu aparatul radio, plimbam scala si sunt fascinati de ce caraie pe acolo. cel mai mult le place cand nimerim posturi unguresti. deh, daca i-am fct in budapesta!

zicem onomatopee de toate felurile, facem asonante si aliyeratii, iar cand suntem la ananghie, strigam mama.

mirela, pai la ce modele de copii ai tu! cred ca nici nu i-a simti in casa. numai sa nui se ia de la anarhistii mei.
asadar, io zic sa ii adorm cu che guevara, ce atata cutiutze si trenuletze muzicale.

sugu, o sa pun si poze, dar ma stii puturoasa. basca ca aci am net numai pe laptopul lui husband.

va pupez si va mai tin la curent cu aventurile de "la racoare"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo_P spune:

Hello! Hello!

Adi, ma faci sa rad de ma prapadesc cu stilul tau amuzant, avea dreptate Simonique, voi doua (you and Sugu) insufletiti forumul cu povestirile voastre.

cat despre mesele noastre, sunt cam asa:

06-07 trezirea, pana la 07.30- 08.00 povesti pe limba lui cu chiote si rasete si plimbari (deh! merge omul in picioare sustinut de mami, sau se ridica de ce apuca si mami dupa el ca nu cumva sa-i cada odorul...)

07.30-08.00 LM, cat...cam 5-10 minute, dupa care somn vre-o ora doua depinde...

la 10.30-11.00 - coctail de fructe, simple fara branza, biscuiti sau cereale... mananca cam 80-100 si cand imi face cate o surpriza si 120 ml

pe la 12.00 mai ia o gura de LM si mai doarme putin cate 30 minute dupa care se trezeste cu bateriile incarcate full

pe la 14.00-14.30 legume cu carne/branza/galbenus de ou sau simple, cand sunt cu carne baga 150, in rest max 100-120 ml

pe la 16.00 mai ia o gura de LM si mai doarme o juma de ora...

pe la 17.00-18.00 papa un iaurt de 150, asta de o saptamana de cand am introdus iaurtul, si spre bucuria mea ii place asa simplu cum e, nu i-am facut am cumparat de la muller ca e fara LP ca restul...

la 20.30-21.00 cereale si astea cam putine, jumate din portia ce o scrie pe cutie, facem baita si...

pe la 21.00-21.30 LM cat vrea muschiu lui si somn pana pe la 01.00, cand papa LM si la 05.00 tot LM apoi o luam de la capat.

Are 72 sau 73 cm ca nu sta la masurat si peste 10 kg deci...suntem bine la cele 8 luni ale noastre. Dupa cum ziceam mai sus merge sustinut, sau tinandu-se de diverse (canapea, usa, scaun de masa, sertarele de la mobila...) merge in patru labe prin toata casa si e un scump cum vine el dupa mine daca ma duc in alta camera, e asa de frumos cand apare un capsor de dupa usa, mor de dragul lui.
Face bravo, imi arata unde e becul, cere apa, plescaie cand vede castronelul cu mancare, zice tata, de ieri zice si ma, pt al doile ma cred ca trebuie sa mai astept, cand ma striga zice doar aaa cu intonatie de mama, si cel mai tare e cand ii spun ca pisica face miau, cauta din priviri sau daca e pe jos se duce si ia carticica cu animale ce are pe coperta doua pisicute... (cra! cra! cred ca m-am laudat destul )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Buna seara, fetele mele dragi! Am revenit de la mare, a fost totul foarte bine, dar o sa va povestesc mai pe larg cu urmatoarea ocazie. Am incercat sa ajung la zi cu cititul, dar nu am reusit, ma inec ca tiganul la mal, ca mai am doar doua pagini, dar vad ca bate gongul de miezul noptii si mai am de calcat si o camasa pentru sot, asa ca pentru moment doar va pup de noapte buna!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

va citeam de program si ce rigurosi sunteti. noi , oare sunetm singurii fara program?? nu are ora de trezit,nici ora de culcat, nici de plimbat adika bebe se trezeste oricand intre 6 si 8 dimineatza. apoi nici ora de plimbare nu avem, adika prefer sa-l scot dimineata pe racoare dar dc se trezste la 8 pana papam pana il spal etc se face 10 si deja e tarziu iar dupa-amiaza nu-l mai scot pe canicula asta...iar ora de culcat nici nu visez. totul e la bunul plac al domnului.

se pare ca imi seamana mie, nici eu nu pot suferi planurile si riguare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_cri spune:

MOSULIK scumpa rau puiuta ta

ADIPAZAPY macar ati dat de putina racoare.

SUGU masa
08.00 120 ml lapte praf si iaurtel cateva lingurite

11-12 80 ml ciorbita cu legume + lp 60 ml

15 lp cat doreste in principiu 120 ml

18 fructe combinate cca 60 ml pe cana masurata + lp 120 ml

21 cereale si lp cat doreste

va pup

stelele mami pe cerul sufletului ei
Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel Antonia Stefania minunile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonique spune:

Pfoai, ma dispera masa asta de dimineatza cu branza, nu vrea si pace...azi abia am reusit sa ii dau cateva lingurite si alea cu circ...nici nu stiu ce sa fac, sa ii dau fructele goale si sa renunt la branza...
mda, scuze, deci buna dimineatza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo_P spune:

Citat:
citat din mesajul lui simonique

Pfoai, ma dispera masa asta de dimineatza cu branza, nu vrea si pace...azi abia am reusit sa ii dau cateva lingurite si alea cu circ...nici nu stiu ce sa fac, sa ii dau fructele goale si sa renunt la branza...
mda, scuze, deci buna dimineatza!

eu ii dau fructele goale, branzica i-o dau cu legume sau la gustare cu biscuiti si putin LM sa nu fie innecacioasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonique spune:

Ramo, ms frumos pt raspuns... ce biscuiti ii dai? cati pui in amestec si cata branza, adica din cat lapte faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

am revenit si noi la mare. Inebunisem acasa in santier. Acum dadeam cu mopul, peste 5 minute rau iar urme
Drumul cu ei a fost un vis. Patrick a dormit tot drumul, iar Arianna a dormit pana l aCernavoda, apoi a mancat sticksuri si chipsuri.
nici noi nu avem un program asa strict. In general masa de fructe e la 9.30-10, apoi suge, pe la 13-14 legumele, la 17-18 ii dau fie iaurt, fie borcanel de cereale cu fructe, iar seara ii dau cereale. Mananca iar f putin, dar nu ma agit, ca suge la greu. Nu l-am mai cantarit de vreo 3 sapt, dar cred ca are 9500. Lungime nu am nici cea mai vaga idee. Stiu ca la 6,5 luni avea 74cm. Deci acum ar trebui sa aiba vreo 76.
Nu merge in 4 labe, se ridica bat in picioare, dar rar paseste. Ieri a zis pt prima data MAMA. De mult zice TATA..., mai zice dada, haidi, ete,si altele care nu-mi vin acum in cap.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Gata si eu cu cititul! Sa va povestesc pe scurt (cat pot eu de pe scurt) cum fu la mare. Prima seara concert rau de tot, de ne gandeam ca ne aude tot hotelul, cu plans cu suspine etc. Nu stiu daca a fost de la acomodare sau de la oboseala. Ea de obicei adoarme pe la 8 - 8.30, iar acolo, de la aerul tare, a adormit pe plaja de la 6 la 8.30 sau 6.30 - 9, nu mai stiu sigur, asa ca pe urma ne-am jucat, am chiuit etc. Poate a fost prea obositor pentru ea, astfel incat nu a mai putut adormi normal, ci plangea in hohote. Cand ziceam ca a adormit, iar o apucau suspinele. Sotul nu si-a putut lua liber de la serviciu, asa ca a stat cu noi doar in week-end, urmand sa vina la finalul saptamanii urmatoare sa ne ia. Speram si noi ca o lasam pe mandra cu mama (gratie ei am pupat mare, ca avea un curs cu cazare si masa platita si pt ea si pt insotitor :) ) Dar planurile ne-au fost spulberate, asa ca am ramas la domiciliu... Inceputul a fost dificil, ca apoi s-a dezlantuit scumpa mea, facand numai progrese: m-a innebunit spunandu-mi "mama", foarte clar si de nenumarate ori, de ma topea (imi spusese o singura data ma ma, in plans, in rest spunea doar me me), s-a ridicat in picioare singurica, ridicandu-se intai pe mama care statea intinsa si apoi si pe mine (mama e mai grasa si automat era mai sus, asa ca se sprijinea mai bine, apoi a prins curaj si s-a sprijinit si de mine si toata ziua exersa ridicatul in picioare. De cand sta in fund, in carut nu o mai gasesti altfel, decat daca doarme, daca nu, inspecteaza tot ce e in jurul ei. Daca e intins complet carutul, stie de ce sa se traga sa se ridice in fund, iar daca simte ca pica pe spate, a constatat ca daca ridica picioarele, poate tine contra cu laba piciorului fixata pe bara din fata a carutului. Si astfel se ridica imediat!

La soare nu am tinut-o aproape deloc, dar o dadeam oricum cu crema Mustela cu factor de protectie 50. Mai des o dadeam pe fata si pe manute si mai rar pe tot corpul. Ca nu stateam decat pana la 9 - 9.30 si o singura data pana la 10, iar seara mergeam dupa 5.30-6. Dimineata am mers pe plaja chiar si la 5.45! Initial o duceam pe la 7-7.30, dar vorbind cu alte mamici/bunici am aflat ca multi copii vin de la 5-6 si atunci mi-am spus ca asa vom face si noi, ca de-aia am venit, sa ii priasca Iuliei. Nu am pus ceasul sa sune niciodata, dar Iulia e matinala si fie ne trezea ea, fie vecinii, carea aveau copil si plecau cu el la plaja pe la 5.30, iar la un moment dat mi-am facut program, ca ma trezeam din automatism. O luam in wrap si dupa putin timp, pe la 7, venea si mama cu carutul, umbrela si sacosa de plaja. Puneam carutul sub umbrela, sa fie filtrul mai bun si zic eu ca a fost numai bine pentru ea. Dupa ce ma vedeam cu mama ii dadeam sa suga, apoi facea nani destul, iar cand se trezea mai stateam putin si apoi plecam spre hotel. Ne jucam, ii dadeam sa pape fructele cu cereale, apoi iar nani, de obicei in carut pe balcon, unde era super, ca era plasat inspre nord, iar soarele nu batea deloc, era racoare si bine. Uneori dormeam si eu, ca ma ajungea oboseala, trezita in fiecare dimineata la 5-5.30. Venea mama de la curs, mergeam sa luam pranzul, apoi reveneam in camera sau, rareori, ne plimbam putin prin magazine. Apoi venea tura de seara cu mersul la plaja, la intoarcere luam cina cu ea fie adormita de mine in prealabil, fie dupa masa o alaptam si stateam la aer, sa doarma inspirand cat mai mult aer curat. Cand se trezea prima data mergeam in camera si uneori ii faceam baie, alteori nu, in functie de cat de obosita era. Of, nu stiu cat ati inteles, ideea principala e ca ne-am simtit excelent. Si am prins si vreme super, nici racoare, nici canicula, doar in ziua plecarii, sambata, a fost caaald, de lesinam. Dar a suportat drumul excelent, a papat putin, apoi a stat in scoica si a facut nani, apoi s-a trezit si a papat din borcanel, fructe cu cereale facute de mine inainte de plecare. Cel mai bun drum de pana acum: lung si linistit! In apa marii i-am bagat doar labele picioarelor de doua ori, desi apa era calduta, dar am ascultat pediatra. Bine nu avea ce sa ii faca, dar rau poate ii facea, asa ca am decis sa nu o balacim anul acesta. Nici la piscina nu am dus-o, ca cine stie ce ape pline de clor si alte alea sau ce bacterii etc sunt pe acolo.

Hai ca m-am intins iar... scuze! Am scris sa suplinesc absenta de o saptamana :)

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput