varicela si plecatul la mare
buna ziua,
fetita mea de 2,8 ani este in a 4a zi de varicela si are foarte putine elemente pe corp care incep sa se usuce, Febra nu a mai facut, dar nu prea mananca. Noi avem bilete pentru antalya si nu prea stiu ce sa fac, sa o ducem cu noi sau sa anulam vacanta?
va multumesc
Raspunsuri
AlinaEmi spune:
Varicela este o boala foarte contagioasa (se ia si prin aer) iar charterul de Antalya este pln de copilasi, multi foarte mici (0-2 ani).
Tu faci cum crezi ca este mai bine si cum ti-ar placea sa ti se intample si tie.... In plus concediul cu un bebe bolnav nu va fi prea placut nici pt. voi (stiu pt. ca si al meu s-a imbolnavit la turci vara asta). De aia este bine sa-ti faci asigurare storno cand este vorba de vacante cu copilasi asa mici, ca nu se stie niciodata....
mcoca spune:
CAnd bubele sunt uscate nu mai e contagioasa. Problema cea mare e cu soarele, ca nu prea trebuie sa stea. In plus grija mare mare, trebuie sa o dai cu ecran total timp de 6 luni dupa varicela.
Vicky si Printzesone
roxy spune:
eu stiam ca nu trebuie expus la soare pentru ca pot aparea complicatii pe care sigur nu le-ai vrea.Daca mergeti doar sa va plimbati fara baie de mare si plaja atunci e ok, cu protectie, palarie si tot restul, dar sa stea la bronzat sub nici o forma.
Androix spune:
Asta cu ecranul total timp de 6 luni e o noutate, n-am mai auzit.
La subiect: eu stiu ca este contagioasa pana cade si ultima coaja, dar dincolo de asta (adica eu n-as pleca cu riscul de a imbolnavi si pe altii dar cum parerile sunt impartite pana la urma faci cum crezi) dar as acorda mai multa importanta argumentului ca nu este indicat ca un copil care tocmai a facut varicela sa stea la soare. Iar in perioada asta in turcia poate doar sa stati numai la interior ca sa-l protejezi desi nu prea cred, deci eu personal as renunta la vacanta.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Roxxy80 spune:
Si pediatra mi-a spus la fel cand au avut copiii mei varicela: ca sunt contagiosi pana le cade ultima coaja.
oana_lex82 spune:
Si eu as renunta la vacanta decat sa pun in pericol si alti copii, stiu ca e ff neplacut, dar asta e...
desprecopii spune:
Noua ne-a spus medicul ca atata vreme cat au bubite de varicela inca pe corp (in orice stadiu) soarele nu face bine copiilor.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
mcoca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Asta cu ecranul total timp de 6 luni e o noutate, n-am mai auzit. La subiect: eu stiu ca este contagioasa pana cade si ultima coaja, dar dincolo de asta (adica eu n-as pleca cu riscul de a imbolnavi si pe altii dar cum parerile sunt impartite pana la urma faci cum crezi) dar as acorda mai multa importanta argumentului ca nu este indicat ca un copil care tocmai a facut varicela sa stea la soare. Iar in perioada asta in turcia poate doar sa stati numai la interior ca sa-l protejezi desi nu prea cred, deci eu personal as renunta la vacanta. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Da, pentru ca pielea aia "noua" se arde ff usor.
Vicky si Printzesone
Luna1 spune:
Noua ni s-a spus ca nu mai e contagioasa varicela din momentul in care bubele au coaja. Asta mi-a spus-o si dr si asistenta scolii la care va merge fiica mea, specificand ca mai mult de 5 zile ei nu accorda scutire la scoala pt varicela, pentru ca nu mai este contagioasa cand apar cojile.
Tu faci cum crezi binenteles.
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna1 Noua ni s-a spus ca nu mai e contagioasa varicela din momentul in care bubele au coaja. Asta mi-a spus-o si dr si asistenta scolii la care va merge fiica mea, specificand ca mai mult de 5 zile ei nu accorda scutire la scoala pt varicela, pentru ca nu mai este contagioasa cand apar cojile. Tu faci cum crezi binenteles. "Your children tell you casually years later what it would have killed you with worry to know at the time"-Mignon McLaughlin |
Si eu tot asa stiam, din mai multe surse, ca e contagioasa boala doar atata timp cat sunt bubite cu lichid. Cand au toate coaja, nu mai e contagios.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me