Palatoschizis si formele sale (9)
Raspunsuri - Pagina 4
cellia78 spune:
Buna dimineata!
Iuliana, revin cu acelasi sfat: daca ai intrebari si nelinisti legate de starea fetitei, daca instinctul iti spune ceva, cauta pana gasesti cauza, pana afli concret raspunsuri; poate nu le vei gasi la primul medic, poate nu la al doilea, dar tot vei gasi acel doctor care sa va ajute; insista!
Eu, noi, asa am facut; pe langa orice informatie aflam de pe net, am cautat si ras-cautat medicii care sa ne vada copilul; pt acel sindrom, repet, am inceput cu geneticienii; noi am mers la Medlife (pt ca acolo facusem si amniocenteza in sarcina); discuta cu pediatrul ei; trebuie, sau asa ar fi normal (asa vad eu normal, asa e la noi), sa existe un medic care sa cunoasca situatia fetei tale de la inceputuri si pana in prezent; noi si acum, pe langa medicul de familie la care e inscrisa, mergem lunar pt controale la inca un medic pediatru; nu suntem nebuni si nici disperati; as fi vrut enorm ca Ade sa fi fost inscrisa la acest al doilea medic pediatru, dar are cabinet privat si nu face inscrieri; dar are o evidenta a pacientilor si mai ales a celor ce vin regulat.
Mergi la un neurolog si discuta problema asa; expune-i tot trecutul medical al fetei si pune intrebari.
Si fa asta curand; daca in sufletul tau sunt intrebari si suspiciuni, nu te lasa pana nu te lamuresti, pana cand nu se fac teste si pica suspiciunile. Este SINGURA cale de a va linisti.
Asa, timpul trece si tu stai cu intrebarile.
Fa ceva concret, fa asa incat sa se puna lucrurile in miscare.
cellia78 spune:
Camelia, si BRAVO ALE!!!
Asta lucram si noi zilele astea: PEPENE; spune APA bine si corect de cele mai multe ori; dar in graba, tot ACA iese; la PEPENE spune MEMENE; desi pe P in cuvantul APA il spune; deci, ca si tine, ajung la concluzia ca nu poate; doar ca eu as dori sa si pricep care e mecanismul de poate pronunta o litera intr-un cuvant si in altul nu poate; uuuuuffffff; de-abia astept evaluarea la logoped!!! Ca am lista de intrebari
Felicitari pt gradi!
cellia78 spune:
Ei........si acum, ca sa va fac sa radeti, ia sa vedeti poveste reala:
Adelina face viroza acum doua saptamani; nasol; zi de duminca, asa cum le face ea cel mai bine; fugim la spital, la camera de garda; acolo...un medic cu o mana de rezidenti; medicul super ocupat pana peste cap; rezidentii faceau consultatii; ne vine randul; o consulta dna medic rezident pe Ade; totul ok, se respecta pasii; ni se explica diagnosticul si tratamentul; eu, deh, nu am ce face si o intreb:" Daca tot v-ati uitat si in gat, cum e operatia? Ca dna doctor ce a operat-o nu e, e in concediu" Ea:" Care...operatie?" Se uita in gatul fetei; uitandu-se:" A, e bine, s-a cicatrizat locul" Eu:" Ok, multumesc mult, ca stateam cu frica, desi au trecut luni de zile; bine ca nu s-a desfacut"
Ea, facand ochii mari, se uita a treia oara in gatul Adelinei:" Da , dna, nu avea ce sa se desfaca, amigdalele nu mai sunt, e ok totul"
Eu, speriata :" Pai cum sa nu mai aiba amigdale???? Operatia nu presupunea scosul de amigdale" Ea se uita a patra oara in gatul fetei :" Asa e, ma scuzati, amigdalele sunt de fapt, le vad, scuze. Dar de ce ati operat-o???? A, vad, vad, NU MAI ARE OMUSORUL!!!" Eu eram terminata :" Cum adica NU mai are omusorul??????? Pai operatia de palatoschizis nu presupune taierea lui, indepartarea definitiva!!!!!!" Ea se uita in gatul fetei A CINCEA OARA :"A!!!!!!Scuze! Da, il vad, e in spate, la locul lui, e ok; vad o cicatrice fina ce pleaca de pe cerul gurii pana in spate"
Care va sa zica.....no comment!
E de ras acum, atunci imi venea s-a cam scutur pe tipa, pardon dna doctor.
Bine ca Ade este cooperanta; mai face si "Ia, aaaaaaaa" si deschide gura si asteapta; dupa control, ridica palma dreapta si spune:" Ai Aif!" (High Five!); pt chin, Ade a cerut si a primit 3 spatule din lemn, din alea de control in gat; are si ea o problema cu astea!
Asa ca, atunci cand veti fi speriate in halul asta, nu luati de bun totul!
nina_ada spune:
Buna, am si eu un baietel cu palatoschizis, sunt tare interesata de ce faceti la logoped - ti-as fi foarte recunoscatoare daca poti sa dai detalii.
Ce exercitii de respiratie faceti?
cellia78 spune:
Buna, Nina!
Noi inca nu am ajuns la logoped; de cum ajung vin aici si povestesc; ceea ce le rog si pe celelalte mamici sa faca! Multumesc!
gandacel08 spune:
La primele sedinte am stat in cabinet cu Iulia si mi-a aratat exercitii de respiratie( scoatem limba, o plimbam in stanga si dreapta, o punem sus spre nas, jos spre barba, respiratie doar pe nas, respiratie doar pe gura, rade apoi este trista, cum se pupa...). Noi le facem zilnic apoi pronuntam cuvinte din carti, sau facem lectii( rezolvam exercitii din carti de varsta 3-5 ani).
Pentru Cecilia te-am sunat pe RDS dar nu suna.
Ewy spune:
Buna ziua tuturor
Bun gasit in noul capitol !
Corina ma bucur mult ca fetita ta te ajuta sa treci mai usor peste problemele cu micutul tau. Cat despre medici si faptul ca ne-am dori sa-i schimbam sincer cred ca slabe sanse, trebuie sa mai treaca cateva generatii si poate apoi ceva schimbari in bine
Camelia ma bucur din suflet ca aveti asa rezultate bune cu Ale, asta ma incurajeaza si pe mine si probabil si alte mamici.
Cecilia faptul ca ai facut haz de necaz m-a facut sa rad, ai relatat totul in asa fel incat sa diminuez partea tragica a experientei. Eu una ma ingrozesc de asemenea situatii desi stiu ca in general cam asta e nivelul medicinei romanesti, dar ne rugam sa dam peste acei medici care fac exceptie de la regula. Multa sanatate micutei tale
iulyana spune:
buna ziua ! CECILIA multumesc mult pentru sfat si incurajare asa voi face fiindca mai am o suspiciune in legatura cu auzul ....i-ti mai aduci aminte cind am povestit eu de cristina ca a cazut de la inaltime de 2 m ,si un pic si a avut piciorul in ghips?......atunci a vazut-o de un medic neurolog si a spus ca e ok ,dar sa urmaresc pe parcurs daca intervine ceva .......ieri stateam si ma gindeam de ce este auzul slab doar pe partea stinga si mi-am adus aminte de acea cazatura ,cum i-a facut capul pe asfalt ca o mingie ....cu siguranta ca voi gasi raspunsul pina la sfirsitul luni fiinca vom pleca pentru o consultatie sau probabil o internare pentru a afla raspunsurile la intrebarile care ma nelinistesc ............a fost foarte amuzanta povestea ta dar asa povestita de tine,acum dupa , fiinca ma gindesc prin ce stari te-a facut sa treci in acele clipe
iulyana spune:
cristina cind a fost la logoped a invatat sa sufle cu paiul in paharul cu apa ,sa sufle in bucatele de servetel sa le faca sa zboare sa unfle pungi de plastic sau baloane dar asta mai tirziu fiindca deabea acum fiind mai ambitioasa reuseste dar numai acele balonase mai moi fiinca depune mult efort ,sa scoata limbuta dreapta ,stinga ,sus,jos ,sa mimeze pisicuta cum bea laptic si-si linge boticul plimbind limbuta de jur imprejur ,sa scoata limbuta ,afara ,inauntru ,sa spuna sunetele :sss,ssse,sssi,so,pa,pe,pi,pu,p,fa,fe,fi,fo,fu,f,va,ve,vi,vo,v,ta,te,ti,to,tu,ba,be,bi,bo,bu,...exercitii de gimnastica respiratorie :miroase florile ,inspir alternativ pe o nara si pe cealalta ,expir pe gura , exercitii de gimnastica faciala :ridicarea si coborirea sprincenelor (ne incruntam ,ne miram) ,aplecarea capului :dreapta stinga (tic-tac),umflarea obrajilor (balonul si spargerea lui cu pocnet) ,pisicuta bea lapte ,tropaitul calului,zzz!(albina), zimbetul si pupicul ,piu!piu!piu!,mee!mee!mee!ta ta ta !,dii!dii!dii!,cot-cot-cot! ,ga!ga !ga! ,ham-ham-ham! ,clin!clin!clin! ,la !la!la!,chit!chit!chit! , mor!mor!mor! brr!brr!brr! cam astea sunt unele din exercitiile pe care le-a facut minunica mea
roxa82 spune:
Buna ziua!
Feteloooor bine k pot scrie si yo in sfarsit!
Mi-ati lipsit enorm!Pana acum am stat sa recuperez 9 pagini!Bu m-am putut loga sub nici o forma....si nici nu am putut citi nimic pana azi!A fost din vina calculatorului meu sau nu stiu ce sa zic.....dar ma bucur k vad k pot sa scriu din nou....
Ceci k deobicei....povestirea cu mersul la medic...criminala....binenteles k stii cum sa povesteti cu umorul tau inegalabil!Mi-e dor de voi!
Vad ca sunt si persoane noi pe aici....
V-ati si certat un pic in capitolul trecut...asta asa k sa va reveniti din moleseala,nu?:))))principalul e sa nu abandonam forum-ul...fara de care,yo cred k o luam un pic pe aratura dupa nastere....yo una nu sunt suparacioasa....puteti sa ma balacariti cat vreti,k nu ma supar:)))))))
Acum sa va povestesc de Karla.Dar intai postez asta sa vad dk merge sau imi face iar figuri....PROBA...Doamne ajuta:)