Palatoschizis si formele sale (9)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_oana spune:

Da asa e, daca se tine de nas ii ies sunetele mai clare. Stie cineva cat de tare si cat timp o va durea si daca va putea vorbi dupa operatie? Mersi de raspuns

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

buna mami de oana ...nu stiu daca esti la curent de cazul nostru ....cristina mea are 10 ani la 6 a fost operata de palatoschizis la budimex a fost totul foarte bine pina intr-o zii cind i-a fost rau si a vomat si a dat f mult pe nas m-am speriat si am fost la bucuresti din nou unde am aflat ca trebuie sa mai faca o operatie de faringoplastie ...asta acum 2 ani cred dar care a tot fost aminata fiinca pe noi trebuie sa ne opereze un profesor suedez care vine in bucuresti de 2-3 sau 4 ori pe an nu stiu exact dar noi am fost aminate de 4 ori pina acum fiinca a avut cazuri mai urgente si nu avea echipa completa pentru op de faringoplastie iar anul acesta va venii special pentru asa ceva ...cind a consultat-o mi-a zis ca-i va imbunatatii vorbirea f mult ,dar tin sa mentionez ca CRISTINA vb f bine doar 2 sau 3 sunete sunt mai sterse ....acum in august am fost la bucuresti pentru alte investigatii si d-na doctora cind a auzit-o mi-a zis ca e puturoasa si din cauza obisnuintei vorbeste asa si s-ar putea sa scape de operatie ca sa modificat si maxilarul foarte mult fiinca i-au mai cazut dintisori si este mai lejer palatul nu mai este asa rigid cum era cind am fost la ea acum 2 ani ,dar noi vom merge in noiembrie sa vedem ce spune si profesorul suedez fiinca numai el o poate opera ,doamna doctora nu a mai facut o astfel de operatie ,dar ma asigurat ca va fiibine si sa merg pe mina ei ...eu am foarte mare incredere in ea .......sper sa-ti fie un pic de ajutor povestea mea si daca vrei sa ma intrebi ceva te astept cu mare placere ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyana spune:

din cite stiu eu si m-am interesat operatia de faringoplastie este mai dureroasa si mai greu de vindecat decit celelalte (ma refer la palatoschizis )are dureri la inghitit trebuie sa bea numai lichide deci .....e groznic numai cind ma gindesc ......daca eu nu m-am informat bine ,astept sa ma contraziceti ....astept pareri ...
....ps :nu are voie sa vorbeasca dupa operatie daca ii face si faringoplastia exact cit timp nu stiu nici eu exact fiinca sunt pareri si pareri...eu dupa op de palatoschizis nu am lasat-o sa vorbeasca cam 3 saptamini doar prin semne si strict necesar daca era nevoie ...a fost f greu pentru noi ....

Mergi la inceput

Iuliana mersi pentru raspuns si lamuriri. Raisa a mea are doar omusorul despicat si prima operatie care este in 21 sept consta in refacerea lui. Domnul doctor Mihut din Cluj la care am fost ne-a spus ca faringoplastia se va face dupa ce omusorul va fi complet vindecat, dupa 2-3 luni. Eu ma intrebam daca operatia la omusor va fi dureroasa...si ma gandeam ca poate nu o va durea foarte tare pentru ca este doar mucoasa. Daca aveti alte pareri spuneti-mi va rog. Multumesc mult!

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Buna dimineata!

Oana, bine ai venit! Incerc si eu un raspuns; din ce stiu eu, omusorul nu este "doar o mucoasa", omusorul este un muschi; de durut eu una cred ca doare; acum doi ani sotul meu a fost operat de amigdalita si spunea ca durea al naiba; a suportat, ca e mare; acuma, nah, zona e cam aceeasi, nefacand comparatie neaparat.
Adelina a fost operata la varsta de un an jumate; nu am habar, dar banuiesc ca de la dureri s-a manifestat cum s-a manifestat; a avut tot asa, numai omusorul despicat.
Ca sa ai o imagine mai clara, poti intreba medicul ce-o va opera cum anume si exact va proceda, eu una asa am facut; asa am aflat ca, in general, fie vorba doar de omusor despicat, in timpul operatiei se fac doua incizii, ca sa poata apoi prinde cat mai bine toata zona, cu totul; si asta o stiu de la 4 medici la care am mers inainte (si am tot mers, si am tot intrebat), pana a decide la care ramanem. Deci e un fel de standard; cred ca se decide insa in timpul interventiei cum va fi abordata problema, stiu ca pt reusita e nevoie de "material" de prins; acuma ca recitesc ce ti-am scris, cred ca din doua una: ori te sperii (ceea ce nu-mi doresc!), ori iti faci o imagine mai clara (asta e scopul meu).

De faringoplastie nu stiu ce sa-ti spun, nu e cazul nostru, sau asa stim noi momentan; la controale ni s-a zis ca e ok si ca a incheiat cu operatiile, de aici deduc ca nu ar fi nevoie de faringoplastie (asa sper eu); si am vazut si eu ca are omusorul ok si lung; si mi s-a zis ca e in regula asa, nu va avea piedici prea multe la vorbit. Si din nou spun, sper sa fie asa; pt ca mi-e efectiv frica sa iau de bun ca e ok; parca nu indraznesc sa ma linistesc...

Mergi la inceput

Cecilia, mersi pentru ajutorul tau. N-am de ce sa ma speri vreau doar sa fiu bine informata si voi fi tare pentru minunea mea. Noi i-am explicat Raisei ca o va durea dar i-am mai spus si ca vorbirea ei se va corecta si e tare entuziasmata. Mai vedem noi dupa operatie cum va fi. Asa ni s-a spus si noua ca vor face doua incizii ca sa poata coase bine acolo. Ma gandesc ca nu va putea vorbi un timp...
Cecilia, ai spus ca fetita ta avea 1an si jumatate cand a fost operata? Cum s-a manifestat? A plans tare? A putut vorbi? Cum v-ati inteles?

Mergi la inceput

Oana, daca te pot ajuta cumva, ma bucur.
La noi asta cu vorbitul pica din discutie, la cat avea ea; atat ca erau de evitat urletele si tipetele, era risc de desfacere; aici cred ca tine de organism; ca mi s-a zis de copilasi care au urlat dupa si care au fost ok, nu s-a desfacut; si sunt si copilasi carora li se desface si fara urlete; habar nu am! Cred ca tine de mana medicului, de cat de complicat este, de organism, de....cred ca tine si de noroc......

Cum s-a manifestat la Adelina perioada de imediat dupa....; acuma, dc sunt sincera, te sperii; dc te mint....; la noi a fost urat; nici acum nu stiu de fapt dupa ce anume urla- dupa suzeta sau de durere; dar cred ca de ambele; nu prea vroia sa bea ceai sau apa, nu vroia lapte, ea vroia suzeta si sa faca nani la patucul ei, in liniste si intuneric (Ade asa doarme de cand e ea, nu suporta lumini de veghe, nu suporta galagia, mai ales la somnul de noapte); nu detaliez noaptea de la Terapie Intensiva, sincer nu te ajuta, doar te sperie; a doua zi a tinut-o la fel, pana la urma, de deshidratare a facut febra mare si s-a inceput hidratarea pe perfuzii.
Abia in a treia zi a mai fost cat de cat ok.

Ce am observat eu in urma operatiei; poate spun o imensa prostie, dar parca odata cu operatia Ade a devenit mai.....nu stiu, ca si cum s-a maturizat; la modul ca nu mai este de atunci bebelusul nostru naiv; nu stiu, nu mai are privirea aia de dinainte; e mai...nu stiu cum sa ma exprim, ca si cum a trecut din stare de ceva in altceva; ca si cum nu realiza pana atunci lumea din jur, iar acum a devenit constienta de lumea din jur; nu mai este "absenta"; fir-ar ca nu am acum cuvintele la mine; deh, dupa o zi de munca si cam pe nemancate nu prea mai gandesc....

Mergi la inceput

Mersi mult Cecilia pentru ca ai impartasit experienta voastra cu mine. Raisa e o fetita tare curajoasa si intelegatoare. Imi pare tare rau ca pentru voi a fost asa de greu, dar ma gandesc ca Rai a mea are 5 ani si cred ca ne vom intelege. Si in plus cum am mai spus isi doreste mult sa poate vorbi bine si cred, sa nu o mai chinui eu cu pronuntia. Oricum mai e o saptamana si ne pregatim in fiecare zi...Stai linistita ca n-am de ce sa ma sperii, nu cred ca as rezolva nimic sa incep sa ma panichez. Cred ca am mai spus ca as vrea sa stiu cam cum este sa stiu la ce sa ma astept.
Dar sper ca la noi sa fie diferit, avand in vedere varsta si faptul ca Rai este obisnuita cu doctorii, spitalele si tot ce tine de asta pentru ca am avut cateva episoade de bronsita astmatiforma si am fost nevoite sa petrecem ceva timp prin spital.
Cecilia, multumesc mult pentru timpul tau, pentru raspunsurile tale care m-au ajutat mult si pentru faptul ca iti pasa de ceilalti.

Mergi la inceput

Buna dimineata pe la pranz!

Oana, asa ma gandesc si eu: ca la voi va fi mai usurel ca si cooperare, e maricica, va puteti intelege. Ia sa vezi tu, va fi bine! Nu are cum sa fie altfel! Stiai asta, asa-i?
Doamne-ajuta!

Mergi la inceput

Roxa, tare ai mai fost!!!!!! Eram la munca, dau refresh pe site/ forum, vad ca ai scris si m-am grabit sa citesc; cand colo, spuneai ca ai nervi ca scrisesei degeaba! Eu eram cam asa , cred ca tu erai cam asa
Oricum, pe mine m-ai facut sa rad! Si e mare chestie zilele astea sa razi la mine la munca!

Si mie mi-e dor tare de voi! Ne-om si vedea cand veniti, asa sper!
Hai, fara emotii, e inca un pas pt binele Karlei!

Mergi la inceput