scaun tare si spre verde inchis de culoare

scaun tare si spre verde inchis de culoare | Autor: deutza26

Link direct la acest mesaj

Buna ,

fetita mea de 4luni si jumatate ,de cateva zile a inceput sa faca un scaun pe zi ,tare si de culoare verde inchis .
eu ii dau sa bea lapte formula de la inceput ,nu a baut san ,si de 3 sapt am incep sa i introduc fructe ,mananca mar ,para si piersicuta,i le am dat fierte asa apoi facute la bender .

Insa ieri a inceput sa mi faca scaunul mai tare si de culoarea aceasta ,si mai face pe langa si inca 1 sau 2 scaune normale ,de culoare bej deschis de la lapte ,ala este normal
ar trebui sa ma ingrijoreze aceste scaune de culoarea asta inchisa ?
tin sa mentionez ca nu are miros ,miroase frumos ,nu a caca ...
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Scaunul de cxuloare verde e perfect normal pt bebe hranit cu formula..al meu facea la fel...Nu trebuie sa te ingrijorezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deutza26 spune:

si crezi ca nu este de la mancare ?
oare ii dau sa manance prea multe pt varsta ei ?
eu ma gandesc ca este de la fructele pe care i le fac ...eu deobicei i le fierb asa ca un compot
sa nu i le mai fierb ? sa i le dau crude?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Prin fierbere, pierzi toate vitaminele fructelor. De ce nu le dai crude daca tot ii dai atatea ?

Mie insa mi se pare ca ii dai mult prea diversificat pentru 4 luni jumatate. Legat de scaun, depinde si de ce mai papa in rest. Banuiesc ca ii dai si piure de legume sau ceva de vreme ce ai ajuns la fructe ..

Mama lui Joshua-Luca din 10.04.2010

Mergi la inceput

nu ii dau piure decat de fructe ,si il mananca la masa de dim ,pe la 10 .30 ,in rest bea numai laptele ei si ceaiul..
o sa incep sa i dau in loc de fructe legume,supita si apoi pasate ..
sau sa i dau branzica facuta in casa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Dai branzica calcica( lapte + calciu lactic); dar eu zic ca totusi ai inceput prea repede cu diversificarea..la 4 luni pt un bb care papa formula poti sa incepi cu cateva lingurite de zeama de morcovsau mar..si eventual cereale pt 4 luni...Eu zic sa intrebi pediatrul despre ce alimente recomanda..eu zic ca e prea devreme sa ii dai branza...Fructele trebuiesc date crude si ni fierte pt ca prin fierbere isi pierd vitaminele..in loc de ceai dai apa..Daca mai ai intrebari, te astept!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

La varsta aceasta un bebe trebuie sa manance doar LAPTE (indiferent daca e san sau formula) si poate 1-2 cupe de cereale speciale ptr varsta ei.
Fructele sau orice altceva nu este indicat sa ii dai pana la 6 luni tocmai pentru ca sistemul digestiv al bebelusui nu este pregatit. Opreste-te din dat fructe si nici nu te gandi sa incepi cu supa sau branza sau mai stiu eu ce...pune mana si informeaza-te mai bine despre diversificarea alimentatiei.
Pe langa fructe ii mai dai cumva si fier sau alt siropel?

Mergi la inceput

nu i am dat nimic dupa capul meu ,decat la indicatia medicului.

sunt destul de informata si nu este primul copil care mananca de l 4luni ,treb sa invete sa manance ,
uita te si u prin magazine ,marketuri msari ce mancaruri sunt pt 4luni ..
ms de sfat oricum ,eu intrwebasem altceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Ok, este alegerea ta dar sincer chiar cred ca nu esti destul de informata daca tu crezi ca un bebe de 4 luni jumate trebuie sa manance fructe supita sau branza.
Copilul are timp suficient sa invete sa manance si nu trebuie sa ma uit in magazine sa vad ce mancare este pentru un bebe de 4 luni jumate ca in magazine sunt multe si e alegerea noastra ce cumparam si ce nu.
Te-am intrebat de fier pentru ca sunt doctori care recomanda preventiv sa se dea la beblusi si aceasta ar fi fost cauza unui scaun verde si tare, dar cu siguranta este de la mancare aceasta consistenta si culoare a scaunului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui deutza26

nu i am dat nimic dupa capul meu ,decat la indicatia medicului.

sunt destul de informata si nu este primul copil care mananca de l 4luni ,treb sa invete sa manance ,
uita te si u prin magazine ,marketuri msari ce mancaruri sunt pt 4luni ..
ms de sfat oricum ,eu intrwebasem altceva

Ai un medic din Paleolitic, dar cred ca si atunci se facea mai intelept diversificarea. Sa diversifici copilul inainte de 5 luni e bataie de joc, dar tu, "informata" foc, vad ca ai facut-o inainte de 4 luni...ca "sa invete" sa manance! Ai vazut tu vreun adult care "nu stie" sa manance si tre hranit prin perfuzii ca nu l-o "shcolit", nu l-o invatzat muma-sa sa manance de la 4 luni?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Degeaba te superi ca 90% din cele care ti-au citit postul, iti spun ca faci diversificarea prea devreme. Inclusiv introducerea unor alimente cand stomacul nu este pregatit, este un motiv de dereglare a scaunului copilului. Motivul pentru care nu diversifici sub 5-6 luni este ca stomacul copilului nu e pregatit si poti avea tot felul de surprize. Desigur, sunt copii carora li se face diversificare incepand cu 3 luni, dar de asta apar tot felul de probleme mai tarziu.

Iar prostia cu "uite-te in magazine si sunt chestii pentru copii de 4 luni de cumparat" este maxima. Pai exista si borcane pentru 4 luni cu diverse molotoave conservate, asta inseamna sa ii dau copilului ?! Come on ....

Mama lui Joshua-Luca din 10.04.2010

Mergi la inceput