Suspiciune varicela-la ce spital merg?

Suspiciune varicela-la ce spital merg? | Autor: crissteo

Link direct la acest mesaj

Buna ziua. Baietelul meu cel mic are niste pete aparute in ultimele 2 ore, seamana cu varicela si cum la cel mare a fost epidemie de varicela la gradi vreau sa merg cu el la un spital pentru diagnostic. La ce spital sa merg in Bucuresti? Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

undeva unde au sectie de contagioase/infectioase

sau la cea mai apropiata urgenta si va directioneaza ei

mama de Carol (29.12.2008) si 36+ cu Patrick
blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

La medicul de familie ai incercat? La varicela nu sunt pete, sunt bubite in toata regula care in cateva ore se umplu de lichid transparent care in alte cateva ore se tulbura. Cu aceste modificari vizibile si care se succed in timp relativ scurt nu poti sa gresesti diagnosticul, doar sa nu fie vorba de o forma extrem de usoara cu doar cateva bubite si alea mici, iar atunci boala poate sa treaca neobservata. Si evident si sansele de complicatii sunt extrem de mici.
Dar mai intai ar fi trebuit sa ia fratele, nu? E vaccinat fratele sau de ce crezi ca ar putea sa fi ratat el boala dar s-o ia cel mic?
Nu am raspuns chiar la intrebarea ta, ca s-o fac: daca copilul nu are simptome care sa-l deranjeze gen febra, apatie sau lipsa poftei de mancare eu nu l-as duce la spital. Varicela nu este ceva atat de grav incat sa-l chinui cu asteptatul pe culoarele unui spital, plus expunerea la alte boli, doar pentru a obtine un diagnostic sigur, in timp ce evolutia bolii iti va arata oricum in scurt timp daca e sau nu varicela.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Are febra? Sunt pete sau au si ceva "zeama"? Il mananca?
Daca raspunsul la aceste intrebari este NU, nu are varicela. Poate sa fie de la caldura. Daca raspunsul este DA, atunci ia legatura (telefonic) cu medicul de familie (pentru linistea ta, ar trebui sa iei legatura cu medicul, chiar daca nu e varicela). La spital nu prea ai de ce sa mergi, pentru ca varicela se trateaza simptomatic (adica febra cu antitermice, mancarimile cu mixtura mentolata).
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu ai de ce sa mergi la spital chiar daca e varicela.Vb cu medicul de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Ca sa-ti raspund strict la intrebare: fiind o boala infectioasa, incearca la Victor Babes, au sectie importanta pt copii, sau la Matei Bals, in spatele spitalului Colentina (nu stiu daca au si pt copii).

Irina (2006) si 32+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu nu l-as duce la spital, mai ales daca e suspect de varicela. Pe fond de imunitate scazuta, va puteti intoarce cu alta belea de acolo. Medicul copilului poate sa-i puna diagnosticul.
Daca pana maine se inmultesc si se umplu cu lichid e varicela. Trebuie sa-l tii in casa vreo 2 sapt. si sa-i dai cu mixtura mentolata pe bubite de cateva ori pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Nici eu nu l-as duce la spital, pe langa faptul ca mai poate lua ceva de acolo mai poate imbolnavi si alti copii.
Vorbeste cu medicul de familie pt un diagnostic la domiciliu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Din pacate, medicul de familie nu este in localitate cateva zile.

O sa ma gandesc la cea mai buna varianta, am vrut sa stiu sigur ce este, mi se pare normal ca un medic sa puna diagnosticul. M-am gandit la spital pentru ca mai era varianta cu medicul de familie-indisponibil. Stiu ca de la spital te poti intoarce cu alte boli si nici nu mi-as fi dorit sa-i imbolnavim pe altii, dar alta idee n-am avut in acel moment. Nu l-am vazut niciodata cu bubite pe el, are si febra si ii curge nasul si m-am speriat, m-am gandit initial sa nu fie capusa, etc , stiti voi cum e cand te panichezi.

Acum ca sunt mai informata, m-am mai linistit. O sa-l urmaresc sa vad cum evolueaza bubitele, apoi vad ce fac. Multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Daca te arde tare si medicul tau nu este, la Victor Babes, camera de garda (iti spune portarul ce pavilion, undeva in dreapta cand intri pe poarta). Desi cred ca ti-ar trebui trimitere...
Ai acolo posibilitatea si pentru analize urgente.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

De obicei exista un medic inlocuitor al medicului de familiepe perioada in care cel din urma este in concediu. Diagnosticul de varicela trebuie confirmat de un medic si in plus primesti si tu 10 zile de concediu medical.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.ghid-az.ro

Mergi la inceput