Viva vacanta de vara ...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Nu suntem singurii care ne intrebam cum e mai bine
http://www.theglobeandmail.com/news/national/time-to-lead/does-year-round-schooling-make-the-grade/article2057863/singlepage/#articlecontent

http://www.theglobeandmail.com/news/opinions/opinion/its-time-to-change-our-outdated-school-calendar/article2061852/

Acum vreo 2 sapt si la TV5 Monde un domn sugera sa se "taie" 2 sapt din vacanta de vara a copiilor... ca-i prea lunga...

Eu imi aduc aminte cu nostalgie de... 3 luni de vacanta vara... Da' nimic nu mai e cum a fost... "pe vremea noastra"...

O vacanta frumoasa si insoleiata va doresc... care sa nu va "ruineze" bugetul familiei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue eyes

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
Acum ca parinte, imi dau seama ca si parintii merita aceasta vacanta!
Copilul meu de 11 ani ia vineri vacanta. Al vostru?
Viva vacanta de vara pentru ca este si a noastra, a parintilor !!!

Eheee, Mirela, cum zic mai sus Ciuf si Mamagiuliei, pentru multi parinti numai vacanta nu e! Revino la realitate, multi oameni nu au cu cine sa lase copiii, nu au bani de bone, nu au bunici sau rude, nu au bani de vacante, au programe si sefi stresanti, isi lasa copiii singuri acasa! S-apoi, cand au liber, trebuie sa inventeze nshpe programe distractive cu copiii, ca nu mai e ca pe vremea noastra, cand zburdam cu alti copii.
Multi parinti viseaza la o vacanta fara copii, chiar daca isi iubesc copiii!

S-apoi Mirela, unii mai au mai mult decat un copil, nu cum intrebi tu "al vostru?". Forumul se cheama "despre copii", nu "despre copil(ul meu)"

ps. acum pot evalua, nu? o noua regula introdusa. nu poti evalua fara sa scrii.

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
_

blue eyes, eu am un copil. Nu inteleg de ce te simti atat de ne-indreptatita daca nu am pus: copii. Mie mi se pare o rautate din partea ta.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Greu de tot sa le asigur supraveghere 3 luni, zi lumina, pana venim de la servici.

Hai ca mergem 10 zile la mare, hai ca-i mai trimit cu bunicele la munte 1 sapt. Da in rest...o sa fie greu, bunicii nu ma sunt chiar in putere, nu stiu cum va fi, cand pentru ei nu e usor nici in timpul anului cand bat drumul de la ei la gradi, stau 2-3 ore si bat drum inapoi acasa.
Daramite sa-i toace marunt 2 nazdravani de dimineata pana seara!

Cum, necum pe vremuri ai mei aveau concediu vreo luna jumate. Da in vremurile astea nebune, abia de poti sa-ti iei cateva zile de concediu, ca orice patron se uita stramb de le vrei pe toate odata.

Asa ca, pe mine, mama de 2 pici, vacanta ma pune in mare dificultate. Slava domnului avem bunici, obositi, batrani, dar sunt.
Dar ce fac cei care nu-i au, nici nu pot sa-mi imaginez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Uu subiect foarte frumos,chiar daca unii nu-i mai inteleg esenta,fiind absorbiti de nevoile lumesti si cotidiene!dar copiii sunt sigura ca se bucura.Vacanta mare are magia ei!

*Blackmoon Lady 7+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Vacantele mele au ramas in sufletul meu ca o parte speciala a vietii mele:acelea la bunici, in alta parte a tarii, acelea cu prietenii pe langa rauri si dealuri, vacantele la mare, vacantele indragostita....cele in care ma plictiseam .... of ce-as mai vrea sa ma plictisesc ca atunci
Acum am din nou vacanta...alaturi de copii mei. Dupa un an in care am facut naveta 45 km dus/intors zilnic acum e pur si simplu spa sa ma trezesc la 6.30, cand pana acum ma trezeam la 5.30.
Dragos a intrat in vacanta, terminand grupa mijlocie. David inca nu a fost prins in sistemul care imparte viata in saptamana gradi/wkend si vacante, dar ne aude pe noi si se bucura si el ca e vacanta.
Toti nu stiu daca vom merge "in concediu" (zilele libere ale sotului)eventual prin imrejurimi.

Am instalat cortul afara si copii mananca in "casuta" noastra, vom scoate piscina, vom iesi in parc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mai, dupa cum va vad asa nostalgici, inseamna ca nu mai sunteti in stare sa oferiti copiilor ce v-a fost oferit de parintii vostri.
Oare asta inseamna evolutie?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Mai e cineva care ia vacanta de vara pe 29 iulie?
Noi avem numai 6 saptamini,intre 29 iulie si 12 septembrie .

Vacanta frumoasa tuturor si noua succes la scoala !

Alina,mami de 2 copii minunati

Da, noi! Vacanta e tot de doar 6 saptamani aici, luam vacanta pe 23 iulie pana pe 4-5 sept (depinde cum cade).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Noi acoperim vancatele impreuna, eu cu sotul meu. Practic vacanta impreuna ne luam doar o sapt doua in functie de unde plecam si cat. In rest ne luam vacanta cu randul, can eu, cand el ca sa acoperim vacantele copiilor.

Pana in septembrie macar o avea pe cea mica asigurata ca mergea la gradi privata, din septembrie intra la scoala asa ca o luam de coada cu vacantele, implicam si bunicii, unchi, matusi, tot ce prindem.

Eu nu privesc cu o nostalgie aparte vacanta copilariei mele. In sensul ca, am amintiri superbe(inclusiv zilele alea de ma plictiseam si muream de cald, stateam cu papusile pe balconul de pe nord sau cu o carte in mana mai tarziu), insa sunt convinsa ca si parintii nostri se stresau ce sa faca cu noi timp de 3 luni cand eram mici.

Aveam o groaza de colegi care mergeau la bunici la tara timp de 3 luni. Unii abia asteptau, altii erau satui si nu-si doreau. Aveam o verisoara, era la tara toata vara si desi sunt convinsa ca acum are amintiri minunate, pe atunci cand o intrebai, abia astepta sa ajunga acasa.

Plus parintii carora bineneteles li se facea dor, petrecand 3 luni fara copii, dar n-aveau ce face.

Insa noi ca si copii nu stiam toate astea, la fel cum fiul meu nu stie ce stres e vacanta lui de 6 sapt pt noi, cum programam concedii, cum ne stresam etc. El stie doar ca abia astepta si se bucura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Rufus said: Mai, dupa cum va vad asa nostalgici, inseamna ca nu mai sunteti in stare sa oferiti copiilor ce v-a fost oferit de parintii vostri.

Parintii nostri nu-si mai faceau atitea griji, unde se joaca copilul, cu cine se joaca? si nici nu aveau bani sa plateasca bone si holiday cluburi pina facea copilul 15 ani. La joaca in spatele bolcului, ura si la gara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Fetita mea are numai 2 luni de vacanta. 2 saptamani le va petrece cu noi, o luna la bunici, si 2 saptamani cu bunica la noi.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput