Strugurasi de Sept-Oct 2011 (75)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Deci incerc sa raspund la Zubi.. mare nebunie mare la serv azi:

Desi nu stiu exact ce simti stiu cum e sa iti vezi iubirea chinuita, de asta am facut si eu primul pas catre impacarea cu socrii pt ca il vedeam pe a meu cum nu dormea noptile, il durea ca mergea la parinti singur, ca nu avea o relatie normala cu cei drgai, ca nu eram alaturi de el cand erau chestii importante...
Insa in mom in care si-a dat seama ca noi ne iubim nu suntem responsabili de ce gandesc altii , de faptele altora... Asa ca Zubi daca simti ca il iubesti pe al tau, daca va impacati sa echilibrati va simtiti impliniti.. lupta pt el.. Gandeste-te ca mama ta va reactiona la fel cu orice alt barbat.. vrei sa ramai fata batrana? Stiu ca e mare durerea ta cand te imparti insa ai tai o sa accepte, ai dreptul la fericire .. si-a dat si al meu seama ca fie eu sau alta, mama lui din posesivitate nu va accepta nimik.. doar pe el asa cum l-a facut...

Te pup scriu de acasa...

29+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caty2585 spune:

Buna dimineata fetele frumoasele

Ce "face" fetele?

Imi pare rau sa citesc despre problemele voastre cu socrii,soti,prieteni etc...Tot ce pot spune este fruntea sus si ganditi-va la comoara pe care o aveti in burtica...cat este de important pt bebe sa nu va stresati,sa nu plangeti,pt ca el simte tot si e pacat sa sufere alaturi de voi inca de pe acum Incercati,pe cat de mult posibil,sa va bucurati de aceasta sarcina si sa traiti fiecare miscare a bebelusului la maxim
Sper ca fiecare dintre voi sa va rezolvati problemele si sa stati linistite,sa va puteti bucura de burtici pana cand o sa va tineti in brate puiutii

In ceea ce priveste meniul pe ziua de azi...habar nu am incaNu mai am idee ce sa fac de mancare...ehhh vad eu

Va urez o zi minunata si linistita



Fericita 31+ cuLoriana-Maria

AMR 9 sapt max

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_t spune:

buna ziua burtici,

ramo_29 - ecografia morfologica este cea mai importanta (21-24 sapt) si ea consta in masuratori 2D. asa cum spuneau fetele 3D, 4D, 6D sunt spectacol pentru parinti.

in privinta intreruperii mele la 26 de saptamani, eu am aflat pe la 23, dar am umblat 2-3 sapt pe la divesti specialisti, clinici din tara si am luat legatura si cu clinici din afara sa vedem daca mai avem breo sansa ca bebelina noastra sa fie ok. nu a fost sa fie, trebuie sa privim inainte. sigur ingerasul meu ne vecheaza :)

nu-ti face atatea griji, mergi optimista la morfologie si o sa vezi ca totul o sa fie bine!





28+ Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

neata gagici!
mama ce subiect ati gasit si voi : soacre! bine ca am lipsit!
si eu cu a mea sunt no comment! nici macar nu m-a felicitat ca sunt gravida da' sa ma intrebe cum ma simt sau daca am nevoie de ceva .... dar eu ii multumesc lui d-zeu ca sunt 2500 km inte noi si ca ne vedem o data cel mult de 2 ori pe an.
desi de la bun inceput n-am bagat-o in seama si am inghitit si "acceptat" o gramada de mizerii ... totul a culminat acum 2 ani cand barbata-miu din exces de zel a luat-o cu noi intr-o vacanta. vacanta care a fost un fiasco total si in care mi-a mancat ficatii. dar nu direct caci eu sunt mai nesimtita si merg pe principiul "mi se rupe" ci prin copil. eee .... si aici nu m-a nimerit ca a declansat iadul. caci pe mine poti sa ma calci in picioare ... nu te vad nu te aud .... dar cand e vorba de copilul meu .... sa te fereasca sfantul.
fii-mea avea 4 ani atunci si ea mi-a "reprosat" (ca nu prea am inteles ce a vrut sa fie) de fata cu cea mica ca, copilul meu s-a nascut datorita ei.
"cum", nu mi-am batut capul, ca nu i-a cerut nimeni permisiunea sa faca un copil, nu mi-a dat nici o ceapa degerata nici inainte nici cat am fost insarcinata ... n-am descoperit nici pana zi implicarea ei
si inca o faza ... eram pe plaja si fii-mea a vrut sa se uite la un inel de-al ei. ea a dat din mana si a agatat firul de la ipod care i-a cazut in apa. si a certat-o pe fii-mea ca ea i-a dat ipodul in apa. copilul a inceput sa planga si sa spuna ca nu e adevarat si ca ea nu a atins firul (ceea ce era adevarat ca eu am vazut toata faza). si soacra-mea a facut-o "mincinoasa". iar fii-mea cu lacrimi de crocodil m-a intrebat "mami ... cum poate sa spuna asa ceva unui copil mic ca mine?"
cert e ca m-am uitat in ochii ei si i-am spus zambind "daca mai imi faci o singura data copilul sa se simta prost sau o jignesti te omor cu mana mea"
si cand ne-am intors (caci imi dadeam sangele in obraji de cat ii muscam ca sa nu incep o discutie cu barbata-miu si sa rezist pana acasa) i-am spus ca daca nu rezolva problema pt ca eu consider ca e vina lui caci ar trebui sa evite astfel de intalniri si discutii ii trimit actele de divort prin posta.
a nu se intelege ca el nu lua nici o atitudine. dar i-am explicat si lui ca degeaba urla la ea dupa ce raul e facut.
si de atunci e liniste



mami de (30.06.2005) si 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Elly , mie imi e foarte greu sa inteleg astfel de oameni> mai mult de atat nu pricep de unde vine atata rautate ...si mai ales fata de un copil mic care la drept vorbind e mic si nu stie foarte multe...


Oricum e bine de stiut ca nu sunt bune concediile astea impreuna ca barbat-miu tocmai bazaia sa ii ducem si pe ai lui un pic la mare.....Ei bine , nu!

Oana 26+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Fetelor, aveti povesti una si una.
Zubi tot ce pot sa-ti spun este ca nu trebuie sa privesti aceasta situatie ca pe o alegere. Este mai mult decat firesc sa pui sotul pe primul plan, oricat de mult ii iubesti pe ai tai. De acum, el si bebe sunt familia ta si el nu trebuie sa simta ca il dai la o parte pentru mama, ca nu ajungeti nicaieri. Nu este de ajuns sa-i spui ca il iubesti si ca il preferi pe el, trebuie sa i-o si arati. Nu zic ca trebuie sa rupi complet legatura cu mama, insa ordoneaza-ti prioritatile ca sa va fie bine. Si inainte de toate, comunicati. Intreaba-l ce-l deranjeaza cel mai tare, fa-l sa-ti spuna ce simte exact ca sa stii cu ce ai de-a face. Cat despre mama, oricat de mult ne-ar durea, trebuie sa ne rupem de cuib. Pentru binele nostru. Ce-ar insemna sa renunti la sot ca sa te intelegi cu mama? Cu ce te-ar ajuta faptul ca te-ai intelege mai bine cu ea? Cu siguranta nu ai fi fericita. Nu cu mama iti imparti viata, nu cu ea iti faci planuri de viitor. Si eu eram foarte apropiata de mama in liceu, inainte sa plec la facultate in alt oras. Am fost independenta 6 ani, apoi m-am intorsc acasa cu sot cu tot. Nu cred ca mai e nevoie sa specific ca s-a schimbat complet relatia noastra. Mi-a reprosat ca nu ma mai confesez ei, ca sunt mai distanta de cand m-am maritat, intr-un cuvant, ca m-am schimbat in rau. Dar din pacate pentru ea, asta e ordinea fireasca a lucrurilor. Nu pricep de ce nu intelege ca e normal sa ne schimbam, odata ce impartim totul cu o persoana. TRebuie sa faci compromisuri ca sa poti avea o viata in doi. Si asa e greu sa te schimbi tinand cont de nevoile celuilalt, nu poti acum sa te adaptezi nevoilor tuturor. Noi stam impreuna cu ea, si e foarte greu. De multe ori pic la mijloc, insa sotul meu e prioritatea. Nu il "barfesc" niciodata mamei, de fapt nimanui. Chiar daca vede ca avem o divergenta sau suntem certati nu ii spun de ce, problemele ni le rezolvam singuri. Si asa ne afecteaza viata de cuplu traiul la comun (in sensul ca nu prea avem intimitate) insa luptam pt relatia noastra.
Iti doresc multa rabdare si intelepciune in luarea deciziilor.

Cat despre soacre ce sa zic, nici eu nu ma inteleg cu a mea stralucit, dar suntem la distanta si asta ajuta. Pot spune insa ca am avut un iubit de care m-am despartit din cauza mamei. El era grec student la noi. Totul a fost idilic, pana a venit si maica-sa in Ro. Si nu se mai dadea plecata. La inceput a fost mieroasa cu mine, incetul cu incetul si-a dat arama pe fata. Nu ne lasa sa ne tinem de mana pe strada, ca cik nu se cade, daca ieseam si 5 minute dupa paine suna ca de ce intarziem, nu cumva sa ramanem singuri. Nu va mai spun ca intimitatea noastra a fost nula de cand a venit ea. Eu terminasem anul si trebuia sa plec de la camin, asa ca la invitatia ei am mai stat cu ei o sapt inainte de a pleca in orasul meu. Sa va spun ca eu dormeam in sufragerie pe canapea si ma-sa cu el in pat in dormitor? Nu aveam voie sa vorbesc romaneste in prezenta ei, ori eu nu vorbeam asa bine greaca ca sa pot purta conversatii doar asa. Era experta in manipulare, il juca pe degete de-o viata. El era un om bun dar schilodit emotional din cauza ei. Cand aveau vreo divergenta, facea un scandal monstru, apoi zacea la pat 3 zile ca sa se simta el vinovat si sa-i fie frica sa nu moara din cauza lui. Eu vedeam ca e teatru pe fata, am incercat sa-i spun dar nu am avut cu cine lupta asa ca am renuntat.
Asta e viata, din pacate sunt multi nebuni pe lume.

bujo mami de Filip si 29+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Eu nu simt si nu am simtit ca fac sacrificii. Pana la urma, am si eu o problema cu increderea in oameni, si cei care gresesc ii indepartez incetul cu incetul. Si atatia oameni sunt rai pe lumea asta...
Am si eu cateva lucruri ale mele: cititul, bijuteriile, serialele mele (a nu se citi telenovele). Pana nu simt ca e un sacrificiu, e ok. Am mai iesit cu fetele, dar de cand cu bebe nu prea.
Mi-am amintit o faza cu soacra, ca ziceam de intentii poate bune dar care eu le vad aiurea:
In primul an de casnicie, ziua de nastere a sotului. Isi cheama prieteni, pe fratesu, evident nu si pe maica-sa, doar tineri. Maica-sa stia si i-a facut un tort si oua umplute si prostii. Oricum, va dati seama ca nu am stat eu cu mainile in san, si aveam pregatite tot felul de bunatati. Si cand apare fratesu, era cu pachet de la mama soacra. Mancarea ca mancarea. Desfac pachetelul de langa mancare. Furculite si lingurite. Hmmmm. Sevetele. Huuuuuuu. Si unul mi se desface in mana si se imprastie pe jos: scobitori. Faceam ca trenul. Ii arat la al meu ce i-a trimis ma-sa. El: pai s-a gandit mama ca sa ne ajute, ca asa facea si la drum si peste tot, cand impacheta mancare impacheta si tacamuri. SIIII? Presupune ca nu am furculite? Lingurite? SCobitori? Eh, stiti unde a ajuns tortul ei . La gunoi, off course. Ca doar si eu facusem unul .

24+

Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Deci revenind:
ZUbi.. in continuarea a ceea ce am zis mai sus: eu as incerca sa il conving cu sentimentele pe al meu ca il iubesc , ca el e sotul meu, familia mea, ca el e cel langa vreau sa fiu mai ales ca avem un bebe, si mai ales sa ii recastig increderea, apoi sa ii explic si sa ii arat ca relatia cu ai mei poate fi si inofensiva pt noi , ( probabil el se simte tradat, ti-a dat oarecum tot: tara, viata , sufletul), si a patimit atat .. nu stiu exact ce a fost intre mama ta si al tau , insa cu siguranta din mim ce ati luat deciziile care le-ati luat durerea si suferinta a fost mare... Cum zicea si Oana , in prima faza mergi doar tu la ai tai, el trebuie sa inteleaga, pne-l in postutra in care minunea mica l-ar renega), lasa sa treaca un timp in care relatia cu mama evoluaeaza si nu va afecteaza pe VOi , iar apoi incet si treptat vei vedea ca si el va privi altfel situatia, va veni si vremea cand ei vor avea o relatie de complezenta...

In legatura cu statul cu parintii, eu nu as sta cu ai mei,oricat de bine ne-am intelege , pt ca din afara unei relatii lucrurile par alftel, de ex cand noi 2 ridicam tonul unul la altul mama se ingrozeste, ma cearta , uneori mai ii zice ceva despre a meu ( ceea ce ma dispera la culme) , eu ii tai elanul tind sa o jignesc fara voie , si uite asa suferim... E de stat sinuri cu gandurile noastre , intre basinile noastre .., eventual as locui intr-o curte cu ai mei dar nu intr-o casa..

MAi mult, dupa TOT si Toate, eu nu zic ca parintii sunt pe locul 2, in acest mom ei sunt f importanti pt mine, ma simt datoare sa fiu langa ei, ma au pe mine si sunt f fragili, stiu cu siguranta ca mama nu stiu cum ar trai daca eu nu as fi, abia de cand cu bebita mea a mai manifestat dorinta de a trai, mai ales ca ii pvesteam cum eu mi-am dorit bunici si nu am avut, cum mi-as dori-o apropae .. in minunea mea a gasit un motiv de a trai de-a binelea .. Nu incerc sa separ parintii de sot pt ca la mine lucrurile sunt puse la punct, si imi dirijez actiunile incat sa nu ajung la impartirea timpului, la renuntare la unul fata de altul, oricum relatia cu ai mei e deschisa, adik mama imi zice mergeti voi doi undeva lasa ca ne-am vazut , ea /ei sunt fericiti daca sunt bine , iar eu ma asigur ca ei ma simt langa ei mereu.. se pot impaca ambele chestii .. parerea mea.. Oricum convingerea mea e ca DEPINDE in prop de 80 % de o FEMEIE REUSITA UNEI CASNICII... si mai mult eu nu mai cred in iubirea vesnica, si intotdeauna imi rezerv posibilitatea ca al meu nu va fi mereu langa mine.. ma cert cu ai mei pt un barbat ca e nebun el, imi stric relatia si ii fac sa sufere, si peste 5 ani sunt cu altul.. ECHIlibrul e TOTUL in TOATE, pacat ca suna frumos dar e mai greu de aplicat..

29+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elly_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanaiasi

Elly , mie imi e foarte greu sa inteleg astfel de oameni> mai mult de atat nu pricep de unde vine atata rautate ...si mai ales fata de un copil mic care la drept vorbind e mic si nu stie foarte multe...


Oricum e bine de stiut ca nu sunt bune concediile astea impreuna ca barbat-miu tocmai bazaia sa ii ducem si pe ai lui un pic la mare.....Ei bine , nu!

Oana 26+ cu Maria Ecaterina

Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem o sanatoasa si la termen!



oana nici eu nu inteleg nici in ruptul capului. si hai daca mai trec cu vederea frustrarile manifestate fata de un adult cand e vorba de un copil la mine nu se leaga lucrurile.
si in ceea ce priveste vacantele impreuna ... parerea mea este ca ar trebui sa faca un efort si cu tot respectul sa-i trimita separat daca vrea sa-i vada la mare.
tu esti insarcinata si ai nevoie de liniste si odihna


mami de (30.06.2005) si 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui ancaroro

Seidana, tabelul ala cu kilele e ft bun. Nu doar pentru scopul lui initial, dar asa vedem si cu termenele cum stam . Cine e mai inaintata si cine are sanse sa nasca prima

24+

Bijuteriile mele


Da ar trebui sa actualizez in fiecare sapt cu o noua sapt de sarcina, plecand de la burticile cele mai mari.. chiar daca nu declara kg.. si e bine in cazul in care vine JADe cu 6 kg , ca ii grasa si s-a ingrasat mult la 27 s

29+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatoasa !

Mergi la inceput