Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (6)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

sunt eu,Matza.
si da,Sunt si sarcini ca a ta.Mama a avut o astfel de sarcina,cu greturi,ameteli..se numesc sarcini toxice...cat dureaza nu poate preciza nimeni...o luna...doua...patru,chiar si noua.De ce nu iti iei tu un concediu medical...pana te mai pui pe picioare?

*Blackmoon Lady 7+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Sophia,eu musaca-ua..o fac asa(sunt multe moduri de preparare):

-piept pui(poate fi si carne vita),tocat marunt
-ceapa,tocata marunt.
Amandoua le inabus intr-un tuci cu apa si ulei.merg si prajite insa eu am fata prea mica pt prajeli si nici pentru noi nu sunt sanatoase.
-cartofi(se pot fierbe rondele pentru musaca straturi),eu ii fierb pt piure.
Cand s-au fiert cartofii,ii pasez, adaug lapte caldut,unt sau smantana pentru gust.apoi peste ei adaug compozitia de carne si ceapa.Amestec tot,apoi adaug doua oua,batute spuma in compozitie si pun totul intr-o tava de yenna sau inox.
Pe deasupra mai bat un ou si un,ornez cu rosii taiate felii,castraveti murati taiati felii si patrunjel!
Deasemenea in compozitia musacalei se poate adauga masline,marar,legume fierte pasate sau taiate cuburi.

La cuptor o tin 30-45 minute pana partea de deasupra capata o culoare aurie spre portocaliu.
se serveste cel mai bine rece de la frigider(pt.mine e varianta optima) dar si calda,cu castraveti murati

Nasol e ca acum e cald tare..si gatind se face si mai cald

*Blackmoon Lady 7+si lipistocul meu iubit
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia_m spune:

aoleu ce bine suna
nici eu nu suport prajelile in general, poate o data-n an sa mananc un cartof prajit, nici ouale prajite nu-mi plac
bine, mi-e si urat sa prajesc, ca sare uleiul si se face mizerie, am o obsesie la capitolul ordine si curatenie..
la mine mancarea in cea mai mare parte se face doar la cuptor

ma apuc sa imi prepar si eu pestele si cartofii ca deja ma ia foamea de la atatea musacale
maine cred ca fac si eu musaca ca a ta
eu stiam de aia cu cartofii rondele, dar suna super bine compozitia ta de piure

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev053pbs.png

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Mylady
Musacaua ta cred ca e o minunatie. Culmea si eu am musaca astazi, luata de la o cantina dar o sa o mananc si o sa ma gandesc ca mananc musacaua ta.
Anangel si Sophia, si eu am gradina ca locuim langa Bucuresti si acum incercam sa o punem la punct.
Trandafirii nu mi s-au prins dar am niste liliac care am un liliac care mi-a supravietuit.
Am pus rosii si ardei si gogosari dar sunt putin trista ca nu-mi prea cresc. In week-end trebuie sa-mi pun si rasadurile de rocii cherry. M-am enervat in oras cand am vazut cat costa asa ca mi-am luat seminte si mi-au iesit si acum ii trec in gradina.
E mult de munca dar satisfactia e enorma.

Nu stiu daca e sarcina toxica dar ma chinuie ingrozitor. Se invarte totul cu mine si desi nu vomit nici nu pot manca nimic. Aseara am avut fix cinci linguri de ciorbita de zarzavat si 3 castraveti murati. Pe la 10 am mai reusit sa mananc juma de piersica din compot dar de dimineata nu m-am atins de nimic. M-as descurca relativ cu greata ca uite, mai citesc de o musaca, de una de alta si ma ia pofta dar ameteala....... Nu am mai trait asa ceva.

Mergi la inceput

Matzaila, ameteala o fi tocmai ca nu prea mananci..
incearca sa mananci dimineata ceva mai fresh asa, o salata de fructe, un iaurt in care sa iti pui un fruct ceva, un shake
si bea multa apa, ca poate esti deshidratata

vad ca eu nu prea mai am treaba cu ametelile, ca am avut si eu zilele trecute
sper sa fie la tine de moment

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

neata mamici! va multumesc de aprecieri. mi se umple inima cand imi lauda cineva copilul

sophia, si eu vroiam sa nasc in apa dar fimea nu a fost de acord
si sa stii ca pt mine a contat tare mult ca am avut la maternitate tot ce am avut nevoie, nu mi-am luat decat telefonul de acasa

mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 11+

Mergi la inceput

deci conteaza si faptul ca iti asigura tot confortul necesar maternitatea??
stii cum e, multe persoane zic ca astea sunt fitze, acum fiecare interpreteaza cum vrea..
o prietena de-a mea imi zicea ca asta e deja comoditate si nu se merita sa dai 1500 de euro doar ca iti dau ei pampersi si imbracaminte..
in fine, eu vad treaba asta ca un plus, pentru ca oricum ar fi fost, cu pampersi sau fara tot pentru privat as fi optat

sa iti zic sincer sunt pregatita psihic si pentru cezariana, desi mi-as dori mult de tot nasterea in apa
nasterea pe masa zic eu acum ca nu intra in discutie
dar cine stie ce imi rezerva viitorul

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

dar stii ca si la nasterea in apa, te urca pe masa la un moment dat nu? te tine cate putin in apa te mai scoate, citisem eu undeva fiecare pas in parte, dar nu mai stiu unde. daca gasesc iti dau link.

eu cred ca e foarte important sa nu te mai stresezi si cu bagajul, si sa ai toate conditiile in maternitate. eu m-am simtit ca la hotel, si am plecat de acolo odihnita si relaxata, parca nici nu nascusem. confortul tau fizic si psihic nu cred ca e o fitza..

daca 1500 i se pare mult, eu ce sa zic ca m-a ajuns cam 3600 cu tot cu recoltare si stocare de celule stem...

mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 11+

Mergi la inceput

stai ca si noi ne-am gandit la celule stem, numai ca nu stiu exact daca la nastere in apa se pot recolta..
nu stiu exact care e procedura, trebuie sa vorbesc si cu ginecoloaga.
pana la nastere avem timp sa ne documentam si despre celulele stem si sa ne hotaram daca recoltam sau nu

si eu stiu ceva ca te urca si pe masa, sa verifice cat te-ai dilatat sau ceva de genul..sper sa nu vorbesc din filme
nu stiu cum e cu travaliul
o sa discut eu mai amanuntit si chestia asta cu doctorita mea

5+

Mergi la inceput

eu am mancat aproape o punga de sticks-uri, d-aia mare..m-au apucat greturile din senin, de la cafea cred

ma apuc de treburi

5+

Mergi la inceput