Copilasi de Iulie-August 2004 * 74 * LMA !
Raspunsuri - Pagina 8
amironeanu spune:
Salut!
Lia, parerea mea este ca inca sunt prea mici pentru ai lasa sa faca ce vor ei. Si Stefi, daca as las-o ar sta numai la calculator si la TV. Dar eu cred ca este datoria mea ca mama sa o scot si sa o pun sa faca si alte activitati. Pe care le schimbam daca ea cere. Merge la tenis, va merge la inot de saptamana viitoare, a fost la balet dar am renuntat dupa 2 luni, o duc la engleza. Inotul si engleza le face acum cu placere, fara sa comenteze, la tenis mai comenteaza, dar nu ca nu ii place, mai degraba nu ii plac fetele cu care e in grupa. La fel cu iesitul afara. Are zile in care nu si nu, ea vrea la loc de joaca sau acasa. Si negociem, mergem 1 ora in parc apoi acasa sau alte combinatii. Are zile in care odata scoasa afara nu mai vrea sa intre si zile in care numai pe langa mine sta, cand intram in casa, hai sa jucam fazan sau sa spunem ghicitori, adica se vede clar ca nu are chef de joaca.
szivarvany spune:
Lia, acum serios, chiar crezi ca intereseaza pe careva piticlont teoriile cu miscare= sanatate, mancare sanatatoasa, mocrobi, chestii acum zic si eu ce ma doare, ca de ex. Giulik ar putea trai fara sa se spele pe maini
eu as profita de vreun calcat pe bec si as taia adictia la pc si tv si as iesi afara.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID
bunny spune:
..si vin sa va intreb ref cadouri
se mai gasesc seturi cu traforas pentru copii ? ati vazut pe undeva ? sau aparat de pirogravat ?
vin si eu cu amintirile copilariei mele - asa cum am vrut si setul 'sa tesem frumos' si e ceva genul ala, i-am luat anul trecut - dar nu se compara cu ceea ce aveam noi . Dar sunt foarte multumita cu covorasul de tesut ... inca mai lucreaza la el o data /an
.. si ploua, ploua ...
g_ioana spune:
Lia si noi suntem fani iesit afara...pe mine ma deranjeaza ca trebuie sa car bici,mingea,creta,masinute.....primul lucru cand se trezeste intreaba cand iese in parc.....mai nou cu prietenii si-au facut schimb de numere de interfoane si regula este ca cine iese primul afara sa sune la ceilalti la interfon sa dea strigarea......la pc sta doar seara cate maxim o ora,face conferinta pe skype cu verisorii ei din buzau...dar numai daca doarme la pranz
cristalina spune:
Neata!
Am scris doua mesaje care au ramas atarnate pe fir...a mers prost zilele trecute internetul la servici...
La multi ani Marina!
La multi ani Gabi!
Multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi va doresc!
La multi ani Matei!
Ina, tare frumoasa camera! Ce fel de pal este?! (am ales si noi unul deschis, cred ca fag alb, si ma intreb cat de deschisa o sa iasa mobila).
Eu sunt cu albul pe pereti, asa ca la Maria in camera o sa vin cu niste perdele, carpete si ceva de pus pe pat cu Barbie (sau asa ceva).
Sper sa iasa frumoasa mobila asa cum am gandit-o...
Olivia, vodafone si orange sa traiasca! Noi avem cablu acasa dar si stick de la vodafone (pe care e drept ca il folosim exclusiv in vacanta si platim tot anul... dar sa fie )
Cred ca merita sa va bateti pe calculator dar sa nu va coaceti la bloc
Roberta, e baiat mare Matei, pleaca in excursii! Un weekend prelungit tot trebuie sa iti iei si tu concediu...parerea mea
Ioana, si noi vrem la Neptun (ca noi sustinem litoralul romanesc de cativa ani buni...:))) Chiar mi-a placut ca hotelul are apartamente!
Frate, zici ca sunt pe alta lume...habar nu aveam ca se face evaluare
la gradinita...
Maria a trebuit sa stea si ea mai mult prin casa cu pneumonia Oanei asa ca la noi abuzul de TV si PC e in top...sper sa compenseze in vacanta.
Le-am dus la bunici. O sa-mi fie dooor, eu plec in weekend la Porto si ma mai intalnesc cu ele de ziua Mariei! Cred ca trebuie sa dau comanda de tort de pe acum, chiar daca face petrecere la Mc.
Ma apuc de munci (acasa e balamuc, electricianul nu a terminat si au venit si cei cu gazele , e praf non stop la mine in casa...
De cum vin de la Porto ne apucam de pus centrala...nebunie! Vara asta ma distrez!)
Seara frumoasa tuturor!
bunny spune:
Olivia- merci mult vazut , acum sa le comand de aici . Sa imi zici daca mai ramine valabil ptr Songebob ca timpul zboara.
ref copii tv/laptop contra iesit afara - timpul la calculator si tv e limitat aici ,daca ar fi dupa el ar sta numai pe ele. El incearca ,normal dar noi zicem nu si isi gaseste altceva de facut si chiar uita de cererea lui in citeva minute. Sunt foarte buni negociatori - parca noi nu eram asa, sau am uitat.
o seara buna
Andries spune:
Si ai mei sunt addicted de TV, cel mic de kids.co iar cel mare de sport.ro si eurosport si evident Disney love stories (el oricum e un pic atipic, se uita la meciuri fotbal, la box, la wrestling, la tennis desi are nici 7 ani). Deja stie jucatorii din diverse echipe, isi scrie "Mesi" pe maini cu markerul (Mesi asta e "unul tare, cel mai tare de la Barsa, mami" , n red: Barsa=Barcelona), tine cu Otelul Galati si acum cu Barsa (mai acum 2 ani tinea cu Millan) deci per ansamblu TV ul este o mare pacoste, but we live with it. Nu vreau sa ma gandesc cum o sa ma injure nora-mea cand o sa stea asta cu 2 beri in fata "la meci" sau poate merge chiar "cu baietii". Dar nu l-am invatat noi, al meu nu se uita la meciuri, eu cred ca baietii astia au ceva in "gena" referitor la TV.
De ziua lui va primi ceas si 2 jocuri pt. psp. Telefon in clasa a 3 a (e deja stabilit). XBox kinect era si pe lista mea de craciun, dar la 1300 ron sau pe acolo (ca mie imi trebuie si 2 telecomenzi, asta e fun daca ai 2 telecomenzi si joci de ex tenis la 2 jucatori, deci pt frati sa spui ca ar fi o afacere)... mi se pare scump, chiar daca l-as lua, nu ii vad un mare beneficiu dpdv al miscarii cu banii astia ii iei psp 650 ron si o super bicicleta). Ai mei au skateboarduri, dar sunt extrem de periculoase, sunt mai naspa decat bicicletele sau rolele, poti sa cazi rau de tot pe spate si sa dai lejer o ceafa-n asfalt.
De iesit afara si ei prefera, acum ca stau la curte ei sunt mai mult pe afara. Se joaca si pe PC dar nu exagerat. Nu le place sa se spele ... e un circ complet cu spalatul, cel putin la Vic trebuie sa tip zdravan ca sa se duca sa isi faca dus, pe Mircea inca il spalam noi. Au si ceva obiceiuri bune, sunt relativ ordonati, isi cauta singuri/isi aseaza hainele, isi fac ghiozdanele (Bine ca Mircea isi poate pune 3 tricouri dar poate sa uite pantalonii... totul are un inceput).
Acum sunt in Viena si mi-a picat fata la preturile de la ghiodane, un ghiozdan cum i-a luat Daria Giuliei, aici costa 150 euro. Am studiat toate caietele tip de aici de la no 1 la no 8, eu cred ca ei au o metoda mai buna de a invata copiii sa scrie. Nu pun atat accent pe bastonase si semne grafice gen "coada de purcel" sau mai stiu eu ce, dar ii invata direct pe silabe. De exemplu eu incep sa scrie cate o pagina cu "Das Auto" si apoi peste alte 2 pagini vad ca exerseaza alt cuvant care incepe cu "Au". Si inca o chestie care mi-a placut, de exemplu ei au voie sa faca doua randuri cu silaba "Au" si apoi au voie sa faca un rand cu floricele sau stelute sau sa deseneze o masinuta...copilul nu e stresat ca trebuie sa faca o pagina de bastonase perfecte, pot face si 3 flori pe caiet si nimeni nu se supara. Cred ca la noi sunt exagerati, mai ales la anumite scoli in Buc, al meu stie sa scrie de mana destul de bine, dar tot am emotii ca invatatoarea ii va cere sa fie 'perfect".
Lia ma bucur ca nu te-ai suparat pe mine. Eu am observat ca lor le place sa iasa mai ales daca au companie, probabil ca daca ii gasesti un prieten de varsta apropiata, o sa ii faca placere.
Super tare Matei, al meu nu ar fi incercat in veci sa negocieze cu preotul.
Si ca tot e 3 am.. sa va zic buna dimineata??
Andries
roxanaz spune:
neataa!!
giiz, iar n-am chef de nimic. dar am o scuza, duminica plec la Milano... aoleu de abia astept
Lia, poate Dan e genul sedentar. dar clar nu e ok asa, deci poate gasiti ceva preteni cu care sa se joace constant in parc. asa era si Patrick, se plictisea.... si de cand iese cu toata trupa de gradi... nu il mai aduci decat cu rugaminti inapoi in casa. si cand ajunge acasa se plictiseste si vrea.. in alta parte
Cristale, distractie placuta la Porto. super oras, l-amvazut doar din poze si povestiri din pacate....
ma vin mai tarziu.. ca mi-e lene sa scriu acum
sa aveti o zi buna!
kim222 spune:
Andries eu inca -l spal pe Luca ca sa se termine totul mai repedeCe bine ar fi daca nu s-ar mai face semne grafice!!! Nici la americani parca nu se fac..Liliana stie mai bine.
Apropo de ghiozdane..zau ca nu stiu ce sa iau si nu inteleg daca va fi dus si adus cu masina de ce-mi trebuie ghiozdan scump(comod)???
Rox hai ca nu mai este mult!!
Monicule poze de la Porto sa ne aduci!
Sa inteleg ca raport de evaluare doar noi am primit????
edit: Mani dar cum ne vedem daca-mi aduci?