Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(53)
Raspunsuri - Pagina 6
Laura_Luiza spune:
Maimutica, doar o noapte am incercat. I-am spus pediatrei ca am incercat intr-o noapte sa fac asa cum m-a sfatuit si a ras in coltul gurii: "pai nu o noapte, 20 daca e nevoie si e normal sa planga de sa trezeasca tot blocul, pana la urma se obisnuieste si nu se mai trezeste" Il mai las saptamana asta si apoi incep in forta operatiunea ceiuc, dar am o intrebare care-mi tot suna in cap: ce s-a intamplat cu alaptatul la cerere? Pai pan la urma cum e bine? Sa-l alaptez a cerere, da' cu pauza de 6 ore noaptea?
Noapte buna all
madalina_m spune:
MAIMU eu am copil cuminte! E adevarat ca se trezeste la 4 si la 6 (cand nu o sa se mai trezeasca pana la 8 o sa ma declar cea mai fericita mamica), la 4 vrea papa, la 6 vrea atentie - il iau cu mine in pat si adoarme la loc. In rest gangure, chiuie, rade toata ziua. Se miorlaie doar cand ii e foame (la 4-5 ore) si inainte de somnic, dar doar in timpul zilei, noaptea adoarme singur.
Crema de soare, eu ii dau cu factor 50 speciala de copii (La Roche Posay), dar cand imi aduc aminte. In ultimul timp am tot uitat pentru ca ori am iesit dimineata si/sau seara ori am stat numai la umbra.
CARMEN eu ii dau sa manance in leagan. Sta in el un pic mai pe spate decat in scoica. Scoica nu o iau din masina ca imi e foarte peste mana si e si foarte grea.
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
madalina_m spune:
Azi i-am dat piciului supa de morcovi si telina si nu i-a placut. E prima oara cand nu ii place ceva. Adevarul ca am gustat-o si nu mi-a placut nici mie. Avea un gust asa ... ca de tzarana, probabil de la telina. Maine nu ii mai pasez telina, doar o fierb sa ramana gust in apa si o sa ii bag dovlacel.
L-am masurat si cantarit asa, de implinirea varstei de 5 luni. Are 67-68 cm (aproximativ ca nu statea deloc locului) si 8,6 kg. A luat 600 grame in ultima luna - un pic peste medie dar e bine, imi era teama sa nu ia iar 1 kil.
Noapte buna!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
florintunde spune:
Buna seara fete dragi
She mai fasheti?
Noi am stat mai mult in casa azi..era un frig de 13-14 grade si vant de numa!nu ne place asa..mai bine in casa.
Sonia inca are muci verzi..nu-i curge din nas ,numai horcaie si cand aspir vine mucisor verzui...ii dau nurofen de 3x pe zi ,joi avem vaccin si imi e frica ..daca mai ramane un firicel de raceala?nush ce sa-i mai dau..am cumparat azi veioza cu sare,Cica are efect de salina.
Fetele din Bucuresti;stiti unde este Calea Calarasilor?Sediul univ.Hyperion .nr 169.
Mai am cateva zile si trebuie sa merg la examen.O duc si pe Sonia.Sa caut cazare undeva in apropiere.
Anka;snatate lui bubu..sa nu se ia si altceva pe el de la cresa.
Simo;cate faci tu..oare e bine pt corasonul tau?Mai bine ai lasa si tu mai moale
Eu am terminat dulceata intr-o seara..rupta in 7 cu hemoroizi la maxim de la stat in picioare tuata ziua..Am iesit cu familia pe terasa sa-mi trag sufletul..bineinteles ca am vazut geamurile prafuite
Zic lui tati;pana stati voi aici spal repede geamurile!..era sa sara pe mine..cica nu sunt normala!In loc sa stau 10 min linistita,mai bine spal geamuri..
Are dreptate..
Roxx ;de care steamer ai primit?Eu as lua una mica pt fifi..sau ceva craticioara tefal in care prepar la abur.Pe net am gasit numai de 5-6 litri..ce sa fac cu ea?in care colt sa bag un morcovel si un mar sau patrunjic mic?
Sonic se trezeste la 4 si la 6 la papa..azi a facut program de povestit de la 6-la 8/am vrut s-o trag de codite!
Gabiv;nici Eu nu reusesc sa-mi calesc copiii..astia tusesc si mucesc daca nu sunt imbracati..Drept nici Eu nici tati nu suntem prea dezbracareti..Eu una-doua racesc..ma doare burta la ovare
LA MULTI ANI SARBATORITILOR
Doloress spune:
LAURA_LUIZA- eu sunt pentru alaptat la cerere. DUpa parerea mea, nu sunt robotei, poate cateodata efectiv nu au chef de supt si li se face mai repede foame. Eu sunt de parere in ce priveste mancarea ca mama hotaraste ce si copilul cand si cat. Bine, nici chiar la o ora, dar daca suge la doua ore asa, eu n-am nimic impotriva. M-ar enerva sa stiu ca il amagesc cu ceiut si apa, cand lui i-ar fi foame si ar vrea lapte. La lapte praf e alta treaba, acolo stii exact cat a supt, la san nu ai nici un control si mi se pare normal sa-l las pe el sa hotarasca.
In general ma cam agaseaza ca doctorii au atatea de zis despre orice, destul ca sarcina care e un proces normal si natural s-a medicalizat atata, acum mai medicalizam si cresterea copiilor. Eu una, ma duc la doctor cand are buba si atata tot, in rest merg pe instinct, mai citesc, ma mai informez, trag propriile concluzii, dar cel mai important imi ascult copilul, el mi se pare cel mai in masura sa ma invete. Acuma si doctorul meu e de acceasi parere, deci am si noroc de un doctor "cool".
roxx26 spune:
TUNDE, www.philips.com.sg/c/home-cooking/9l-900w-manual-timer-hd9120_56/prd?retailStoreStatus=true&country=SG&catalogType=CONSUMER&language=en&onlineStoreStatus=false&stores=true&proxybuster=FAA9E17BE4D80590FAC65FCBFD002E23.app101-drp4" target="_blank">asta e steamerul. E drept ca e cam mare, dar o sa gatesc si pt noi, nu doar pt domnisorica.
Azi am o stare de kko, am obosit sa fac milioane de chestii si-s cu nervii la pamant. Asa ca nu mai zic nimic...
Noapte buna!
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
vasilasanita spune:
Super esti Doloress cu sfaturile tale. Chiar ma ajuta destul de mult. Si eu eram pusa pe ganduri citind ce spunea Laura Luiza cu ceaiul. Stefan se trezeste la 12 noaptea si apoi la 4 dimineata. Si a facut 5 luni. Si asa mi recomandase si mie dr sa i mai dau ceai sau apa ca a luat prea mult in greutate. Acu are 7.800 kg. Eu o sa i dau in continuare pana la 6 luni doar san cat vrea el si cum vrea el si apoi vom mai vedea.
Mamutz eu am cadita normala, fara nici un suport in ea. Mi s a parut mai ok asa simpla.
Aseara am fost la o nunta, l am lasat adormit, dupa jumate de ora ajung la restaurant, ne asezal la masa, in 5 min suna telefonul. Stefan s a trezit si a inceput sa planga de mama focului. NU vrea sa stea cu nimeni si gata. Greu o sa fie cand o sa trebuiasca sa merg la servici.
Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !
roxx26 spune:
LA MULTI ANI, DEDICUT!!! Sa fii fericita o mie de ani langa baietelul tau minunat!
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
Scrisoare pentru Catalina
Doloress spune:
ANITA- eu ma atac cand aud doctorii ca pun bebelusii la cure de slabire! Bebelusii majoritatea sunt grasuti si bucalati de cand lumea si pamantul, mai ales daca sunt hraniti cu lapte matern, chiar ca nu ai ce face, asa e conformatia lor. Dupa un an , cand incep sa mearga, isi pierd toti din bulanase. Abia pe la 3-4 ani incolo se poate vorbi de obezitate, dar asta numai cand sunt hraniti aiurea cu junk food, dulciuri si carnati. Dar nu cat sunt mici, sugari.
Deci de dat asa cate putin, apa sau ceai de sete OK, dar sa-i umpli burta de-aiurea cu apa chioara nu sunt de acord.
La multi ani DEDICUT! Sa fii fericita si iubita!
ziki spune:
Neata fetele! va invit la o canistra de , la 5 dimineata ca in vremurile apuse ale gravidoseniei...
V-am admirat de la distanta si nu am avut nimic inteligent sau inteligibil de spus, si am fost si ff ocupata in ultima vreme...
M-am tuns scuuurt scuuurt de tot, m-am si vopsit, cred ca aveam nevoie psihic de o schimbare de look ca acum am rupt doagele de la butoi in 15 si ma simt asa, mai usoara, desi greutatile din jur nu au disparut. Atitudinea mea fata de ele s-a schimbat, de fapt. Si sunt mult mai multumita asa.
Noi sambata viitoare avem cununia, numai noi, preotul, vicarul si un martor de la ei. Am vrut sa fim numai noi (doi ursi ciudati) si sa ne spunem ce avem de spus intre 10 ochi si atat...
Iar weekendul urmator, va fi Felix in centrul atentiei, la botez.
Si intre timp, strangem docomente, foi , hartogaraie, pentru ca vrem sa trimitem dosarul de cerere de emigrare acum, zilele astea, si sunt
Noi inca nu mancam nimic deosebit, am ramas ultimii pe LP care nu isi folosesc papilele gustative? Ii dau cereale de orez seara si suc de morcovi pe la 10-11. In rest, ceaiul nu ii prea place (am vreo 5 feluri diferite de ceai, moduri de preparare diferite, marci diferite, nimic nu-i e pe plac) - si imi amintesc ca Flavia era numai cu ceai dupa ea, uneori il prefera lapticului...
Ca tot vorbeati despre doctori, eu zic ca el si fac ca mine. Adica dau asa cu religiozitate din cap "daa, ii voi face analizele de sange la 3 luni", "da, il voi decalota in fiecare seara la baie inca de la prima luna" - si ajung acasa si .. priviti-ma nefacand nimic. Daca o fi sa isi dea seama ca nu am facut ce a zis el, o sa ajung sa-i si spun cu ce nu sunt de acord, dar pana atunci, am observat ca sfaturile care vin fluviu asa, merg deseori mana in mana cu indiferenta fata de pacient. Cred ca da bine sa scoti o gramada de cugetari inutile - cand mult mai bine i-ar prinde unei mame sa auda "continuati asa, e totul in regula, nu aveti de ce sa va ingrijorati"
pff, am ajuns iar sa perorez.
va astept la cafea si va doresc o zi frumoasa de vara!!!
a! DEDICUT, numai bine, fericire si impliniri in jurul tau, o viata intreaga!
sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]