Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(53)
Raspunsuri - Pagina 15
Mayane spune:
Roxx, mercic. M-am gandit (dupa botez, probabil, ca pana atunci brodez) sa imi scot toate postarile din odisee, sa-mi fac un fel de jurnal. Mi-a placut la ziki pe blog chestia asta
Tunde, RSZ - la mine au venit, au stat cam 4-5 zile si au plecat. Nu-mi fusese dor de ei, mai bine nu se grabeau. Nici o diferenta la alaptat, in sensul de refuzat. E adevarat ca eu nu alaptez exclusiv, dar pe principiul "nici o masa fara peste", daca nu primeste destul de la tzitzi, e jale.
Si tot din cauza de "nici o masa fara peste" am renuntat si la prezenta la tabel. Cura de slabire si alaptatul nu s-au inteles si m-am trezit fara iarba-n buze, lapte-n tzatze. Lumea trebuie sa ma iubeasca grasa si frumoasa pentru moment.
Maimutzica, al meu a cumparat salteaua din Carefour - in mjur de 100 lei, cocos cu burete
"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"
"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."
Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)
Mayane spune:
Maimutzica, din cate am inteles eu (dar poate ma insel) poti sa te intorci mai devreme la munca, nu-i musai sa stai doi ani. Dar daca te intorci in luna 11 primesti cei 500 de lei/luna pana in luna 24, daca te intorci dupa luna 12 nu-i mai primesti, chiar daca te intorci in luna 13
"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea inadins pentru a-ti rasplati indrazneala"
"Life isn't about waiting the storm to pass, it's about learning to dance in the rain."
Mami ametita de pufletzel Darius Alexandru (05.02.2011)
Luiza1977 spune:
Buna fetelor!
si io is tot in butoi,io de mai multa vreme asa....dar sper sa treaca perioada........
maimutica - daca ai optat pt 1 an si dupa nu vrei sa te intorci la lucru,poti opta pt cate luni vrei fara plata(evident) pana cand implineste copilul 2 ani,deci nu tre sa iei tot anul.
io acum redactez contestatia la indemnizatie,deoarece luna asta iar am primit mai putin de 75%,si ma enerveaza astia ca nu mi-au dat nici o explicatie,tu-le mamaliga lor inca!parca ma lupt cu o moara de vant!
cu diversificarea,repet,greu frate,greu,legume nu vrea si la fructe suntem super,mega mofturosi.uffff
referitor la jucarii,la sfatul medicului i-am luat o minge maaareeeee pe care sa facem exercitii pt echilibru cica....nu stiu cata echilibristica a invata pe ea,da' e cu gura pana la urechi cand il sui pe ea!
noah cam asta fiind zise ma retrag inapoi in butoi,iar celelalte fete,va rog io mai iesiti de-aici ca abia mai pot respira!
buburuzele
Doloress spune:
ANKA- cred ca stodalul ar fi OK dar sa intrebi si un farmacist sau sa citesti prospectul ca nu sunt sigura. In rest, aici s-au cam interzis siropurile de tuse pentru copii, in general ne sfatuieste sa nu le dam copiilor sub 6 ani (cativa copilasi sub un an au murit din cauza lor). Cand al meu a avut pneumonie si tusea ca magarul mi-au zis stodal si miere de albine (avea 2 ani) si nimic altceva.
Vai ZIKI - ce m-a emotionat povestea nasterii de pe blog, am bocit o tura. Si-am si ras, mi-am adus aminte de zilele alea cand toata suflarea forumului il astepta pe domnul Felix... Sa va traiasca si sa fie fericit toata viata! Pana la urma el s-a nascut la termen, la primul termen, nu? Doctorul meu mi-a zis ca nu conteaza cat e de mare sau de mic la ecograf, primul termen, ala conteaza. CaPatrick era ecografic cu 2 saptamani mai mare si eu tot trageam nadejde ca are 34 de saptamani cand mi se rupsese apa, nu 32. SI mi-a zis clar ca nu conteaza cat e de mare, conteaza varsta sarcinii.
SZ- numi-a venit si nici semne n-ar fi. La Patrick mi-a venit dupa un an jumate Deci doi ani si trei luni musafiri free.
Cerealele au fost un fiasco total, nu le vrea si pace e a doua zi cand incercam si le scoate pe toate afara cu limbuta. Exact ca fratelo. Aveam asa un deja vu... Ieri i-am pus pe amandoi la masa , amandoi faceau motocuri. OK, asteptam 5 luni si incepem cu legume.
andri31 spune:
buna ziua fetele!
noi cumintele , cum ne stiti , dormim noaptea , ziua nu prea , de vreo 3-4 zile sunt tare maraite si plangem din nimik. pediatra a spus luni cand ne-a vizitat(de unde stie! nu m-am prins!) ca primii dinti vor aparea jos asa ca sa nu ma sperii ca-i asa de maraita.
astazi: a IV-a zi de diversificare am bagat dovlecelul , piure. UN SUCCES TOTAL. manca cu gura pana la urechi , deschidea gurita cand vedea ca ma apropii cu lingurita cred ca a mancat cam mult.. mi-e cam teama in orice caz a cerut lapticul cu 1h mai tarziu...toate bune si frumoase pana a inceput sa si faca "balonase" sa si vorbeasca cu papa in gura... avea piure si in crestetul capului.. o dulce! de asta o iubeste mami asa de mult.
cred ca o sa bag alimentul nou la fiecare 3-4 zile. dupa dovlecel va urma rtadacina de patrunjel!
pupam toate buburuzele.
Mami de dulce Amalia 19.ian.2011
florintunde spune:
Multumesc pentru RSZ -uri..ba la mine se pare ca vin uratii..ata ete.Am o prietena la care bubu n-a mai vrut tzatza dupa ce i-au venit rusii..varsa mult,nu-i placea gustul ..si gata a fost cu alaptataul..de aceea v-am intrebat.
Acu nush ce sa fac..buba e bine..nu mai are muci..dar si Eu si Tati suntem bolnavi..mi-e frica sa-i dau vaccinul maine..pe marti nu-i bine..se poate amana si 3 saptamani?
Mayane;esti super simpatica cu textele tale
Wudy;juma de novocalmin la nevoie
Anka;se poate oare balsam wick?sa-l dai pe piept..la noi a mers lampita cu sare pt muci..tusen-am avut.Stodalul cred ca se poate..n-are restrictii pt varsta.
ma duc ca ma striga..nu plange ,doar se plicti fara mine
florintunde spune:
Andri;cum faci piureul de dovlecel?
Doloress;de ce ii dai cereale?nu m-am prins..pt varsaturi?..noi inca nu am inceput cu dive..doar de pe degetul lui mami gustam una-alta
andri31 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui florintunde Andri;cum faci piureul de dovlecel? Doloress;de ce ii dai cereale?nu m-am prins..pt varsaturi?..noi inca nu am inceput cu dive..doar de pe degetul lui mami gustam una-alta ---------------------------------------------------------- Tunde -mamica fericita de printesuca Sonia-Diana 10.02.2011 si de barbatel Florin Mario 04.03.2004. Doamne ajuta |
nici o smecherie. eu am fiert astazi de ex 3 morcovei noi+dovlecel cam de 2 degete taiat dintr-unul mare. au fiert bine bine am dat prin sita intai morcovelul apoi si dovlecelul care a lasat suficieta zeama incat sa nu mai fie nevoie sa completezx eu din fiertura. am gustat. amestecul a fost super super bun.(si simplu) eu le fierb pe la 10:00-11:00 , apoi afara...si pe la 13-14 le dau prin sita(10 min) si le dau sa pape.a terminat piureul in 20 min cu tot cu balosit , gangurit si jucat. acum e
Mami de dulce Amalia 19.ian.2011
zumzu spune:
neata si de la noi
si la noi a fost cu cantec azinoapte, in prima parte s-a tezit din 10 in 10 minute, il adormeam la loc..se trezea iar urland. Ma gandesc ca poate or fi dintii, nu reusesc sa ma uit in gurita ca nu ma lasa.
Ieri am papat doar san, am renuntat si la bibe de seara. Noi suntem pe dos: la inceput papam mai mult lp iar acum am ramas doar cu lm..Bine, ca acum avem si o masa de cereale. Cate cereale mananca bebe vostrii la o masa? Eu azi i-am dat 100 ml si a papat aproape tot (bine..jumate era de fapt in nas, urechi, pe degetele de la picioare pe care le baga in gura in timpul mesei )
Zicea cineva ca bebe se stramba, asa face si al meu dar cred ca din cauza ca nu stie gustul. Asa facea la cerale prima oara, acum nu se mai stramba la ele, in schimb acum se stramba la sucu de mere(i-am dat un pic de suc de mere de la hipp)
tunde, sanatate multa sa te faci bineee. Mie nu mi-a venit inca si sper sa nu atat timp cat alaptez.
mamutz, intebai de cadita eu am din aia cu suport incorporat si mi s-a parut ff practica, bebe sta singur singurel si pot sa il spal fara probleme. acum de vreo 2 zile o tin in cada si il spal acolo, pentru ca ne face inundatie..da din picioare cu o poftaaa, fleasca ne-a facut din cap pana in picioare
Doloress spune:
TUNDE- mai mult pentru varsaturi. M-am jucat daunezi cu o banana, ca plangea si se frasuia si nu mai stiam ce sa-i fac si am zis sa-l distrag. Si i-a placut tare, a papat cred ca vreo 3-4 lingurite, ceea ce pentru varsta lui e mult, cred ca manca jumate daca ii dadeam. Asa ca am zis hai sa incep cu cereale ca si asa varsa mult si de multe ori de la diversificare incolo se potolesc varsaturile (la Patrick asa a fost). Ei bine, vad ca nu le vrea. Asa ca aman si incep la 5 luni cu legume. Oricum vreau sa incep inainte de 6 luni pentru ca noi la 6 luni fix mergem in tara, schimba mediul, si=am zis sa nu fie prea multe noitati deodata.
Vaccinul se poate amana si-o luna, doua, doctorul mi-a zis ca pot sa-l fac si la 8 luni pe ala de 6 luni.