Paine feliata versus toast

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Eu am aici numai piine feliata. O prajesc dupa ce ajung acasa. Nu stiu despre ce vorbiti. Voi cumparati piine gata prajita de la magazin? Ca toast asta inseamna.

foarte corect! Numai ca noi pe aici ne-am englezit tare de tot, ca ni se pare "cool" si ajungem sa vorbim total aiurea ( e si un subiect la generale pe tema asta)...in fine, de fapt e vorba despre paine pentru prajit.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Nici eu n-am intzeles exact la ce se refera subiectul/sondajul,sper ca autoarea sa confirme/infirma ce spui tu!

Daca e pentru prajit bineintzeles ca piinea toast!
Piinea feliata este pentru sandwiciuri normale,care nu necesita prajire!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

paine feliata, o folosesc ca atare sau pt. prajit

Toast mi se pare artificiala

Ingrid si Cristi 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

1.cand nimeresc sa mai fie jos la magazin, iau paine pe vatra, intreaga, calda si mancam din ea rupand este foarte buna, se usuca, dar nu mucegaieste, taman buna de pesmet
2. paine mica feliata
3. paine pt toast cand sunt sarbatorile si ramanem fara alta paine

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Natalia are dreptate, exact la acel tip de paine ma refeream; fetele din afara acoperiti-va urechile .
Evident ca toast inseamna altceva in limba engleza. Cine merge prin magazine observa ca toti producatorii de paine feliata patrata au scris pe amabalaj: paine feliata tip toast cu secara cu graham blablabla. Asta e, roli, nu e vorba de englezisme, nu la mine, cel putin, e vorba de un limbaj comun, asta e!
Daca ai tu, roli vreo idee cum diferentiezi painea feliata de painea feliata tip toast zi si mie.

Inca o data multumesc mult tuturor, din partea mea e ok, pentru proiectul meu imi ajung raspunsurile!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui violetan

Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Natalia are dreptate, exact la acel tip de paine ma refeream; fetele din afara acoperiti-va urechile .
Evident ca toast inseamna altceva in limba engleza. Cine merge prin magazine observa ca toti producatorii de paine feliata patrata au scris pe amabalaj: paine feliata tip toast cu secara cu graham blablabla. Asta e, roli, nu e vorba de englezisme, nu la mine, cel putin, e vorba de un limbaj comun, asta e!
Daca ai tu, roli vreo idee cum diferentiezi painea feliata de painea feliata tip toast zi si mie.

Inca o data multumesc mult tuturor, din partea mea e ok, pentru proiectul meu imi ajung raspunsurile!

Referirea nu era la tine, ci la cei care asa scriu pe ambalaj, la societatea care vb asa in general.
Pentru mine una, toata paine feliata, se numeste feliata si gata. Ca de prajit, prajesc orice fel de paine, nu tb sa fie patrata si scumpa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Multumesc pentru lamuriri.

Si eu in general folosesc "toast" pentru prajit dar nimic nu ma impiedica sa folosesc orice fel de piine, inclusiv cea pe vatra si pe care o tai cu minutza mea proprie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Eu aleg in functie de nr de E-uri. In Romania luam feliata integrala fara E-uri. In Spania si cea feliata si cea pentru prajit au cate 8-10 E-uri pe eticheta, asa ca prefer baghete simple care au doar doua E-uri. Fara nu exista din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

n-am inteles exact daca e vb de paine feliata si ambalata versus paine nefeliata si neambalata sau ambalata...sau e vb de paine speciala patrata, mai scumpa, speciala pt bagat la prajit in aparat.

eu una spun ce paine cumpar si concluziile le tragi tu Violeta dupa cum ai nevoie in studiul tau:

cumpar paine proaspata ce mi-o feliaza si ambaleaza in punga pe loc, la cerere

aceeasi paine o folosesc si la prajit, nu cumpar paine speciala toast decat daca trebuie sa pun vreo masa mai speciala cu vreo ocazie si am nevoie sa aiba sandviciurile, daca fac asa ceva, o forma foarte regulata, sa aiba aceeasi marime toate, sa aiba coaja subtire si insesizabila, usor de muscat etc (altfel eu dar mai ales copiii prefera painea proaspata cu coaja crocanta, mai groasa, cea mica roade coaja preferabil si abandoneaza miezul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Multumesc, Dorsilia!
Vorbeam despre doua categorii aparte care exista pe piata in momentul de fata, exceptamnd painea proaspata (ambalata sau ne, feliata sau ne).
Ambele categorii au un termen de valabilitate a painii mai lung (tip Toast) sau mai scurt (paine feliata ambalata). Despre acestea vorbeam.

Inca o data mii de multumiri; rog moderatorii sa inchida subiectul. Mi-au fost de mare folos raspunsurile tuturor participantilor.

Mergi la inceput