Paine feliata versus toast
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
blue_flower spune:
Prefer painea de casa, dar daca trebuie sa raspund la sondaj si sa aleg intre cele doua tipuri mentionate, aleg painea feliata, niciodata toast.
Painea toast, daca inteleg eu bine care e, adica impachetata, patrata, feliata, cu variante deja mentionate aici, este facuta/coapta in medie in 35 de minute - de la stadiul de ingrediente la "pus in lazi". Stiu de la o persoana apropiata care lucreaza intr-o fabrica de paine greceasca unde se aplica aceasta metoda de a nu atinge painea/produsele cu mana.
Are foarte multe ingrediente, inclusiv monoglutamat de sodiu (E621).
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
la noi in casa, ca la nimeni, fiecare cu painea lui :
- eu prefer sa-mi fac singura painea cu multe tarate, cereale, seminte si cu aproape deloc sare. o conserv la frigider/congelator, scot cat mananc la o masa si las cam 30s la microunde.
- copilul prefera toast, dar cred ca mai mult pentru forma decat pentru gust. oricum, nu prea mananca paine la masa, asa ca ii facem placerea de a cumpara destul de rar.
- sotul prefera pe cea feliata, cu coaja crocanta (pave). de fapt cred ca el o prefera oricum, dar s-o feliez eu . pt ca sarcina asta imi revine de cele mai multe ori mie - prefer sa cumpar feliata, mai ales daca painea e rotunda si se taie mai greu.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ioanaiub/ioanaiub.jpg)
ioanaiub spune:
noi mancam paine feliata ... de fapt la magazin paine e intreaga si o feliaza cand o cumpar
paine toast nu cumpar decat foarte foarte rar, si atunci cumpar in general de secara
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carmaw/carmaw.jpg)
carmaw spune:
Noi mincam piine facuta in casa la masina
Geniala dar pina sa avem aceasta in nici un caz nu cumparam toast(care are zahar numai bun sa provoace dependenta si...diabet)
Deci imi pare rau nu sunt fan de politica industriei care creaza dependenta de sare(vezi chiar si apa si salamuri,sunca de Praga etc) ,zahar etc
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Noua nu ne place nici una din ele daca totusi se intampla sa nu avem paine deloc, sa ne trebuiasca urgent si sa avem de ales doar intre cele 2 variante (in alte conditii nu ne atingem de ele), alegem painea feliata. Toast-ul nu ne place, e prea dulce, prea "aerata" si prea "falsa", iar cea feliata - e prea subtire taiata pentru gusturile mele, si se rupe/imprastie foarte usor
e totusi ceva mai rezonabila la gust
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
irinai spune:
Eu sunt complet impotriva curentului ce s-a format aici
Noi preferam painea de tip Toast. Pentru:
igiena - ambalajul imi da senzatia de siguranta ca nu s-a atins nimeni de ea (nu stiu cat este de adevarat, dar macar traiesc cu senzatia
consistenta - nu se faramiteaza
gust - mie chiar imi place gustul de unt si zahar
termen de valabilitate mare (mult mai comod pentru mine)- o cumpar mai rar iar in perioada sarbatorilor este de nepretuit
forma - usor de folosit pentru toaster si sandvich maker
Si o prefer pe cea fara coaja, pe cat posibil.
Dar asa sunt eu, adepta lucrurilor prelucrate...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Letitia1/Letitia1.jpg)
Letitia1 spune:
Eu am aici numai piine feliata. O prajesc dupa ce ajung acasa. Nu stiu despre ce vorbiti. Voi cumparati piine gata prajita de la magazin? Ca toast asta inseamna.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
missdarcey spune:
Nici eu nu am inteles logica ,toata painea feliata poti sa o faci toast ,ori la cuptor ori la prajitorul electric.Noi preferam painea intreaga ,sourdough ,iar de doua ori pe saptamana fac paine acasa.Sambata si dumunica avem intotdeauna paine feliata pe careo facem toast la breakfast.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/natalia_nica/natalia_nica.jpg)
natalia_nica spune:
Discutia se refera la acest tip de paine, http://www.julie.ro/product/91/99e4cd56067059e720b2bd6d1c4fca95/Paine-Cu-Graham-Si-Secara-De-La-Vel-pitar-300gr.html , numita toast (nu e prajita efectiv, are termen de valabilitate mai lung), si la painea "proaspata", dar feliata (termen mai scurt)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Letitia1 Eu am aici numai piine feliata. O prajesc dupa ce ajung acasa. Nu stiu despre ce vorbiti. Voi cumparati piine gata prajita de la magazin? Ca toast asta inseamna. |
![](floare.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)