Paine feliata versus toast

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Presupun ca atunci cand spui "toast", te referi la forma feliei, nu la tipul de paine (ca toast am vazut ca este si alba, si de secara, si graham), iar cand spui "feliata" te referi la ... care anume ? Pt ca feliata pre-ambalata eu am vazut doar cateva specialitati ...

Ca sa raspund la intrebare (daca am inteles-o eu bine ):
prefer painea feliata (dar o cumpar intreaga si mi-o feliez singura in magazin, la masinile de feliat care sunt disponibile).
Nu-mi place painea toast pt ca are un gust "sintetic" (cea alba mai mult decat celelalte).

Irina (2006) si 32+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Prefer painea feliata. Toast-ul e prea dulce, aerisita, artificiala, scumpa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Burtocika, da, cand spun toast ma refer la painea feliata patrata tip toast (cu varietatile respective: clasic, secara, graham, integrala etc), iar painea feliata ambalata in general, da, e tip specialitate (taraneasca, ardeleneasca, cu cartofi, seminte etc).

Multumesc mult, fetelor. Daca exista pareri legate si de ambalaj ma intereseaza la fel de mult.

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Violeta, mie mi-a placut sondajul tau pentru ca mi-a pus pofta in miscare.
DIn ce am observat eu, in Romania, painea toast este mai dulce, are un gust mai bun - si tine mai mult. O fi avand conservanti? Are mai multe calorii?

Eu caut mereu paine proaspata taiata - si trebuie sa recunosc ca am cumparat paine toast in Romania, la supermarket, numai cand painea proaspata era terminata.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

desprecopii, multumesc frumos!
Ai sa razi, dar si mie anaemi mi-a pus pofta in miscare si m-am dus sa-mi fac toast cu miere.

In Ro sunt din ce in ce mai multi producatori care fabrica toast fara sa mai foloeasca acei conservanti. Ori inlocuiesc conservantii cu produse naturale care actioneaza exact in sensul pastrarii painii proaspete timp mai indelungat, ori folosesc alte procedee (gen pasteurizarea). Painea e mai dulce si pentru ca e din Romania (si unde e painea mai dulce decat in tara ta?), ori pentru ca in reteta intra si ceva zahar.

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Eu folosesc painea toast doar la aparat de facut sandwichuri toast , dar destul de rar. In rest prefer painea de vatra , de secara , de catofi de preferabil feliata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana886 spune:

Prefer painea feliata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettercy spune:

A ajuns si in Romania painea care sta o luna pe raft fara sa se strice?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

prefer painea feliata. am un cuptor de paine de unde cumpar si cer sa mi-o felieze. tostul mi se pare ....pufos si mai "prelucrat"!!!!

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

In mod clar toast-ul mi se pare prea artificial.
Probabil ca sunt off-topic, dar prefer painea intreaga, pe care o cumpar de regula de la aceeasi brutarie care se "lauda" ca nu foloseste aditivi. O prefer intreaga pentru ca doresc sa o "dezinfectez" la flacara inainte de a o consuma. Nu stiu daca sunt unicat si daca sunt exagerata spre usor nebuna, (mie desigur mie se pare ca nu sunt ), dar produsele despre care banuiesc ca au trecut prin cel putin o pereche de maini "straine", imi doresc sa am posibilitatea de a le "dezinfecta" cumva. Am vazut ca exista la noi o varietate de paine pe care scrie ca produsul nu a fost atins de nicio mana de la prelucrare pana la ambalare, dar e din aia cu aditivi la greu si conservanti.

Mergi la inceput