FIV Dr. Laura Dracea (12)

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikoniko spune:

Crisa, eu inca nu stiu catre ce medic/maternitate ma voi indrepta. Dr Constantinescu de la Municipal cu care am nascut primul copil nu cred ca este o optiune, asa ca, astept intalnirea cu dr Codreanu si am sa o rog sa-mi faca ea o recomandare (eventual).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Cine se pricepe mai bine ca mine la rezultatele unei spermograme? Ca noi suntem la a doua, prima fiind undeva acum 100 de ani, asa ca sa vada sotul daca-s buni gigeii, acum evident din cu totul alte motive. (sa va mai spun ca m-a trimis sa-l astept jos la scara azi dimineata, pana a rezolvat problema? Si cred ca se astepta sa umple borcanelul? Evident ca eu m-am dus cu proba la laborator. Off, barbatii astia, si noi ne cracanam in fata doctorilor - vorba unei colege de suferinta - nu mai avem nici o jena)
------------
Volum sperma - 5.8 ml - interval 2 - 5
Aspect sperma - normal - Alba, vascoasa,opaca
T. de fluidificare completa a spermei - < 30 minute - < 30
pH sperma - 8 - 7.12 - 8
Concentratie spermatozoizi - 320 mil./ml - 20 - 150
Spermatozoizi mobilit. norm. - 50 % - 60 - 100
Spermatozoizi mobilit. redusa/imobili - 50 % - < 40
Spermatozoizi viabili - 40 % - 80 - 100
Spermatozoizi aspect norm. - 70 % - 70 - 100
Spermatozoizi forme aberante - 30 % - < 30

Comentarii
Celule epiteliale - rare.
Leucocite - rare.
Celule germinale - relativ frecvente, in toate stadiile de evolutie.
Mobilitate - rapid progresivi ( tip a) 40 %
- lent progresivi ( tip b) 10 %
- non-progresivi, miscari haotice ( tip c) 10 %
- imobili ( tip d) 40 %

Viabilitatea s-a evidentiat prin coloratia eozina - negrozina.
Timpul intre momentul ejacularii si examinare = 1 ora
------------
Nu inteleg de ce o ora, ca eu am ajuns la laborator in 10 minute, si 5 am mai stat la coada pana sa o dau lu' tanti de la laborator.

Ana cu bebe Miruna-Andreea
pozici cu Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irip spune:

Anamariam79, "timpul intre momentul ejacularii si examinare = 1 ora", asa cum apare mentionat in buletinul de analiza, este determinat de faptul ca sperma nu a fost analizata imediat dupa ce tu ai dus-o la laborator. Ea isi pastreaza parametri un anumit timp. Sunt unele laboratoare care mentioneaza la conditiile de recoltare ca sperma poate fi dusa la laborator, intr-un timp de maxim o ora de la recoltare, la o temperatura apropiata de cea a corpului. Evident, ca daca o analizeaza dupa 2 ore, rezultatele nu vor mai fi aceleasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irip spune:

Mrg, Crisa, Tebligia, Nikoniko, ce mai faceti? Cum va mai simtiti? Am o intrebare: Pe parcursul stimularii, vi s-a recomandat sa aveti un regim proteic pentru a evita hiperstimularea? Am tot citit ca unii medici recomanda preparate proteice dintre acelea pe care le iau sportivii...De asemenea, ati renuntat la cafea? (cele care consumati)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tebligia spune:

irip noi am inceput serv am stat pana am facut 4 luni acasa
sa se lipeasca bebe bine si de pe 1 sept intru in concediu de risc maternal
suntem bine nu am tinut regim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISA1980 spune:

tebligia,,,sper ca nu au fost probleme care te-au tinut la pat,,,sa inteleg ca ai scapat de stresul numit"servici",,nu pot sa cred ca s-au facut deja 4 luni...sanatate multa in continuare si un adeziv cat mai bun.
Irip,,,important e sa mananci sanatos,,nu te gandi la suplimente proteice,,asigura-ti alimentatia cat mai diversificata,proteine fibre, calciu,,,eu vb acum,,dar am mancat haotic cat am putut de mult,,,nu am mancat fast-food si in continuare beau cafea,,,altfel nu ma pot da jos din pat,,,in rest cred ca suntem bine,,,eu sunt ff stresata de fel(ff agitata) si mai mult la birou si sper sa nu imi cauzeze
Niko,,cum te simti?mai da un semn de viata,,,
Mrg,,stai in umbra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikoniko spune:

Buna dimineata, all the girls arround.
Irip, eu am luat proteine- 2 plicuri/zi si mi s-a recomandat un regim proteic. Cat despre cafea, am baut in continuare dar luuuuuuuuuuuunga si slaba(o cana mare/zi).
Crisa, de ce nu te poti da jos din pat?
Am si eu o intrebare. La cat timp dupa beta ati avut voi prima eco? Aveti idee cand isi reincep activitatea cei de la Gynera?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

continuati la capitolul 13

Roxana

Mergi la inceput