Dilema

Dilema | Autor: gabriella1

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Pe scurt,in decurs de 3 saptamani am fost internata de 2 ori cu Tudor in spital. Dupa vaccinul de 6 luni mi-a facut o enterocolita acuta-si nu ca reactie adversa -ci ptr ca musamaua de pe patul medicului ,probabil,nu a fost dezinfectata bine sau chiar deloc ,Tudor a fost pus pe burtica ptr consult, a dat cu limbuta si ....
Mentionez ca pana la 6 luni nu a papat decat san si LP.
Din spital am contactat o bronsiolita acuta.....si ne-am reintors .
In fine...

Ce ma intriga pe mine si vreau o lamurire -ca poate nu mai pricep io ce-i bun si ce-i rau -...Este normal sa administrezi un medicament -prin branula- unui bebelus/copil in timp ce doarme? Stiind-tu,cadru medical- ca il doare..ca se va trezi plangand si speriat ?!

Oricum ,ca e normal sau nu, mi-am pus in cap toate asistentele si nu le-am lasat sa-l atinga pe Tudor pana nu l-am trezit si pana nu m-am jucat putin cu el. De plans tot a plans dar nu din somn.

Stiu ca ma veti critica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Stiu ca ma veti critica

Gabriela
mami de Tudor Andrei (29.11.2010)

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

ce mai fac eu

Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Administrarea antibioticelor prin branula nu ar trebui sa fie dureroasa. In mod normal nu simti nimic. Daca antibioticul nu a fost preparat corespunzator poate fi iritant pentru vena si poate fi dureros. Preparat corespunzator si nedureros, nu vad nici o problema pentru al administra in timpul somnului.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Administrarea antibioticelor prin branula nu ar trebui sa fie dureroasa. In mod normal nu simti nimic. Daca antibioticul nu a fost preparat corespunzator poate fi iritant pentru vena si poate fi dureros. Preparat corespunzator si nedureros, nu vad nici o problema pentru al administra in timpul somnului.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Crede-ma,as fi fost fericita sa nu simta nimic. Plangea de-mi rupea sufletul si se uita in ochii mei de-mi venea sa omor asistenta. Il durea! Cand a facut antibiotic ptr enterocolita habar nu avea ca i se face ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

si eu stiu ca nu ar trebui sa doare. daca il durea inseamna ori ca branula nu era corect pusa, ori ca baga serul prea repede. pe puiul meu nu-l deranja in somn cand ii baga .trebuia sa zici ca-l doare, desi fac astea niste figuri. noi am luat rotavirus din spital, asa ca te inteleg 100%

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lalala13

si eu stiu ca nu ar trebui sa doare. daca il durea inseamna ori ca branula nu era corect pusa, ori ca baga serul prea repede. pe puiul meu nu-l deranja in somn cand ii baga .trebuia sa zici ca-l doare, desi fac astea niste figuri. noi am luat rotavirus din spital, asa ca te inteleg 100%

----------------------------------------------
my somebody....
www.eticker.co.za/tickers/bbho9bmbyh9bnw0p.png" target="_blank">A sosit minunea!

Doamne Ajuta in continuare!

in 2 sec i se administra antibioticul. Ca -cica- tot plange...si ..."doamna,ptr 6 luni e foarte alintat"...De parca exista masura si la alint.E un bebelus.Ce trebuia sa fac? Cum sa nu-mi alint copilul cand el e viata mea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriella1

Citat:
citat din mesajul lui lalala13

----------------------------------------------
my somebody....
www.eticker.co.za/tickers/bbho9bmbyh9bnw0p.png" target="_blank">A sosit minunea!

Doamne Ajuta in continuare!

in 2 sec i se administra antibioticul. Ca -cica- tot plange...si ..."doamna,ptr 6 luni e foarte alintat"...De parca exista masura si la alint.E un bebelus.Ce trebuia sa fac? Cum sa nu-mi alint copilul cand el e viata mea?

Gabriela
mami de Tudor Andrei (29.11.2010)

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

si nu i-ai raspuns: "doamna, pt o asistenta sunteti cam inumana" (asta ca sa fiu foarte blanda, ca dupa ce am citit ce ai scris m-am umplut de indignare si-mi vin la degete alte epitete, amintindu-mi cum am fost tratat si copilul meu in spital - adica in acelasi mod ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

mi-e groaza! saracutul..

sa dea Domnul sa nu mai fie nevoiti sa suporte asemenea specimene. sa fie santosi ca asta conteaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Ce fel de antibiotic i s-a administrat, ce doza si cum? Adica in seringa de 10 ml, 20ml, etc. Sunt unele antibiotice care pot fi administrate in 10 ml, de obicei in 3-5 minute, incet. Alte antibiotice sunt mai iritante si trebuie preparate in 20 ml sau 100 ml si administrate pe perioade mai lungi, pana la jumatate de ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Gabi, lui Eduard cand am fost in spital antibioticul il dadeau numai prin branula si nu conta daca era treaz sau adormit. Eduard a fost de doua ori internat pana acum . Odata cu o infectie a pielii din jurul ochiului la 1 luna jumate (atunci a facut antibiotice) si a doua oara cu bronsiolita.
Din experientele astea am invatat ca branula trebuie tinuta deschisa prin introducerea regulata de solutie salina, si ca daca trage un picut de ea e posibil sa nu mai intre medicamentul unde trebuie. Nu cred ca momentul in care ii introducea medicamentul era problema ci branula in sine.
In orice caz un bebe bolnav devine foarte usor de suparat, nu e chestiune de rasfat, un cadru medical ar trebui sa stie asta. Asistenta aia era probabil o "profesionista".

Mergi la inceput

I s-a administrat amoxicilina .Seringa avea 5 ml.I se facea mai repede decat puteai spune "da"..Probabil ca si de la branula a avut probleme ptr ca e vanat locul unde a fost bagata. Tot mi s-a spus ca i se gaseste greu vena ptr ca e grasut.Da' n-or recunoaste nici in ruptu' capului ca habar n-au avut s-o puna.Cand a avut enterocolita tot grasut era si n-a avut probleme.Numai ca atunci a apartinut de alta sectie.Asistentele de acolo erau niste dulci.Pana il atingeau ii cantau se juca cu el si apoi ii luau manuta incet si-i faceau antibioticul.N-avea timp sa bage de seama ce se intampla ca ma jucam si eu cu el si radea mereu.

Mergi la inceput