Legea alaptatului?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Acusorule, asa ziceam si eu. Dupa experienta alaptatului avuta la Theodora, de muscam din prosop de durere in primele zile la spital si apoi acasa, la Iulia acum am stiut tot-tot, cum s-o tin, cum s-o pun, de veneau moasele si imi spuneau ca eu nu mai am nevoie de ele caci stiu mai bine ca ele care au invatat din carti ca am invatat pe propria-mi piele si propriul copil.

Cu toate astea a doua zi dupa nastere ma dureau sfarcurile de imi venea sa ma urc pe pereti. Acum in cazul meu am indurat ca vroiam neaparat sa alaptez si de data asta, dar pot sa inteleg o mama care are retineri in astfel de momente si apeleaza si la formula. Bine, nu as intelege sa renunte complet la alaptat ci sa isi dea cate o pauza ca lactatia vine si fara trasul ala in gol (desi nu e chiar in gol, ca trage colostrul) din primele zile.

Si la mine a fost ca si la Dark, am avut tot cezariana de urgenta la a doua nastere, am nascut joi dimineata la 4 si laptele mi-a venit in noaptea de vineri spre sambata. Vineri seara pt ca imi urla copila de se invinetea la fata, i-am dat jumatate de biberon de formula ca sa ma pot odihni o ora macar, recunosc si anume ca nu mai rezistam nici eu nedormita de 2 nopti, dupa jumatatea aia de biberon a dormit excelent aproape 3 ore si cand s-a trezit eu pregatita cu inca un biberon n-am mai apucat sa i-l dau ca imi venise laptele la greu :)

La noi programul de vizita pt sot e 8-20, ce bine ar fi fost sa ramana si peste noapte. Am fost la cursuri antenatale, 3 la numar, unul dintre ele fiind strict despre alaptare, si la noi tot cu papusi pt exemplificare dar si pompa manuala, silicoane pt sfarcuri, tamponase pt sfarcuri (ff utile cand curge laptele fara oprire) samd. Cred ca asta e foarte important de fapt, sa existe in Ro cat mai multe astfel de cursuri pt ca gravidele sa stie din timp ce urmeaza, sa fie pregatite si nu speriate si mai ales sa inteleaga din timp importanta alaptarii.

Sigur ca si sprijinul primit in maternitate dupa nastere e la fel de important. Aici la prima nastere se oferea formula in spital daca mama vroia neaparat, acum la a doua erau pe toti peretii afise ca spitalul nu mai ofera formula la cerere si mamele isi pot aduce de acasa daca vor neaparat. Moasele indeamna mamicile sa tina copiii la san si le ajuta sa ii puna corect, sa-i tina corect samd.
Cu toate astea, o mamica din salon cu mine dupa ce a indurat 2 nopti de nesomn si planset, ca si mine, a clacat si s-a rugat de o moasa sa ii dea formula noaptea si a primit (daca nu ii dadea moasa, ii dadeam eu )

In fine, m-am cam lungit. Eu sunt pro alaptare dar nu cred ca e un capat de lume daca mamica foloseste si un biberon-doua de formula cand simte ca nu mai poate (de somn/durere etc)

Mergi la inceput