Exista tratament preventiv pentru reumatism?
Pe mine vara ma dor picioarele si imi e groaza daca a inceput asa repede. Exista tratament preventiv pentru reumatism?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Raspunsuri
Olina87 spune:
http://www.medicina-familiei.ro/arhiva-articole/80-reumatism/517-reumatismul-cauze-si-remedii.html
bird70 spune:
Reumatismul afecteaza 1% din populatie, deci as zice ca e putin probabil sa ai debut de reumatism la varsta asta. Exista alte cauze mai probabile la varsta ta. Ai facut ceva investigatii?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
sirimie spune:
Intentionez sa merg si la doctor pentru ca e o dureze concentrata intr-o anumita zona.
Adevarul e ca eu intrebam despre durerile de oase care apar cand imbatranim, credeam ca asa se numesc.
mychydutza spune:
pai, de exemplu, ai putea imbina utilul cu placutul, si sa mergi la bai si alte proceduri, intr-o statiune balneara, in concediu.
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!"
glimmer spune:
Nu stiu daca acel 1% chiar exprima realitatea, eu inclin sa cred ca nu. Probabil ca sunt multe persoane nediagnosticate pentru ca aceste simptome se neglijeaza de foarte multe ori.
Apoi reumatismul nu are nicio legatura cu varsta, eu am facut reumatism poliarticular in copilarie, cauzat de streptococul betahemolitic, eu faceam des amigdalita in perioada aceea.
Avand aceasta experienta pe propria-mi persoana, ti-as recomanda sa clarifici intr-adevar de la ce sunt acele dureri, (la mine a debutat cu inflamarea genunchiului, de exemplu), dar un medic cred ca te-ar indruma mai bine, probabil ca ar trebui sa faci niste analize, viteza sangelui si ASLO care arata mai clar daca e vreo problema de genul asta si ce tratament trebuie urmat, pentru ca poate afecta si inima.
Si, asa cum spunea si Mychydutza, tratamentul balnear poate face foarte bine, dar poate face si rau daca nu e aplicat corect, sau poate fizioterapia e mai recomandata, dar afla mai intai exact daca ai sau nu vreo afectiune.
kariguld spune:
durerile de picioare pot avea destul de multe cauze, asa ca mergi la medic ptr investigatii.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
desprecopii spune:
Sirimie, ar putea fi o lipsa de vitamina D adica de soare. Ce ar fi sa faci un concediu la mare?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui glimmer Nu stiu daca acel 1% chiar exprima realitatea, eu inclin sa cred ca nu. |
Aceste 1% este o statistica oficiala a WHO. Reumatismul articular este o boala foarte specifica, autoimuna. Nu orice durere de incheieturi este reumatism cum se crede prin Romania.
Apoi reumatismul nu are nicio legatura cu varsta, eu am facut reumatism poliarticular in copilarie, cauzat de streptococul betahemolitic, eu faceam des amigdalita in perioada aceea. |
Reumatismul debuteaza cel mai frecvent in jur de 50 de ani, dar poate debuta la orice varsta. Ce ai avut tu nu este reumatism articular, se numeste in engleza acute rheumatic fever si este o boala acuta produsa de infectia cu streptococ. Nu are nici o legatura cu reumatismul articular care este o boala cronica, degenerativa, autoimuna si fara tratament.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
sirimie spune:
citat din mesajul lui bird70 Nu are nici o legatura cu reumatismul articular care este o boala cronica, degenerativa, autoimuna si fara tratament. |
Nu exista tratament dar nu exista nimic pentru prevenire?
sirimie spune:
citat din mesajul lui desprecopii Sirimie, ar putea fi o lipsa de vitamina D adica de soare. Ce ar fi sa faci un concediu la mare? Sanatate si o zi cu soare va doresc! |
Calciu si vitamina D. Ai dreptate.
Multumim, vacanta placuta si voua !