Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 59 -
Raspunsuri - Pagina 9
Beatrice1982 spune:
flyhigher, ce inseamna daca iese Leiden pozitiv?ca mai trebuie sa faca ceva analiza in plus?
mersi fetele de raspunsuri...

Bea, mamica fericita de
Ivan(14.01.2010) si
17+ cu fetita cu codite...
Doamne ajuta!
ileanasi spune:
Fetelor, ieri, dupa controlul de luni seara, mi-a aparut o sangerare maronie, mai degraba spotting (1 picatura pe chilot, apoi pe hartie). M-am speriat ingrozitor, mi-am sunat dr. care m-a chemat azi dimineata la spital si mi-a zis sa stau linistita ca poate fi de la controlul intravaginal, mai ales ca iau si Apenter si heparina.
A mai patit cineva asa ceva. Sunt tare tare speriata. Intre timp vad ca nu mai e nimic, n-a fost sange rosu, n-a fost nici macar sange, ci mai degraba o secretie amestecata cu sange oxidat.
VOi ce ziceti. Va spun ce-am facut cand ma intorc de la spital :(
MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml
insarcinata in 10 +
flyhigher77 spune:
beatrice V Leiden pozitiv este tot o forma de trombofilie, de regula cu rezistenta la proteina C activata, care determine hipercoagulabilitate si de aici declanseaza toata gama de tromboze si riscuri in sarcina etc. Ar fi bine sa faci si restul de analize indicate de fete, pentru ca de regula V Leiden asociat cu mutatia G20210A a protrombinei este responsabil pentru mai mult de jumatate din cazurile de trombofilie ereditara.

33+ cu 
Gena MTHFR mutatia C677T–genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot-sarcina obtinuta prin FIV
flyhigher77 spune:
ileanasi incearca sa te calmezi,important e ca s-a oprit maroneala. Ai scris ca bebe e bine, grasut si dinamic. Poate chiar o fi fost de la endovaginala scurgerea. Tine-ne la curent, sanatate! 

33+ cu 
Gena MTHFR mutatia C677T–genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot-sarcina obtinuta prin FIV
flori_m spune:
Salut fetele.
V-as ruga repede sa-mi dati un raspuns. Am fost ieri la ginecolog si mi-a dat sa-mi fac analixele ptr. trombofilie, mai putin APCR, homocisteina, INR, ac.anti-beta 2 glicoprot.1 si Mut.Fact. XII. Sa le fac doar pe cele care mi le-a dat dr. si dupa pe celelalte? Si cel mai important: unde sa le fac? La Bioclinica sau la Synevo? Dr. a insistat ptr. Bioclinica.
Astept raspuns. Trebuie sa plec spre Tm cam intr-o ora.

balanta_tm spune:
flori, eu as zice sa faci si homocisteina, APCR, INR, ac.anti-beta 2 glicoprot. Referitor la mutatia factorului XII, ai vrut sa scrii XIII? Daca ai vrut sa scrii XIII e bine sa faci si mutatia asta; daca ai vrut sa scrii XII, nu stiu ce sa zic, ca eu nu am facut.
Intre Synevo si Bioclinica, eu as alege Synevo, insa am inteles ca au inceput sa ceara trimiteri pt genul asta de analize (nu stiu sigur, asa am auzit). E bine insa si la Bioclinica daca le faci.
ileanasi spune:
Am fost acum dimineata la dr. si totul e OK; bebele e bine, placenta OK, nu exista niciun hematom, dr. mi-a zis sa stau linistita ca e ceva local (probabil colul e iritat si endovaginala a "ajutat").
Mi-a dat No-Spa si Scobutil + Arefam 2/zi. Mi-a dat si concediu medical si mi-a zis sa stau linistita.
Ufff, ce spaima am tras.
MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml
insarcinata in 10 +
flori_m spune:
...am scris grabita, fara sa citesc inainte ce ati mai discutat...
Cred ca voi opta ptr. Synevo.
ileanasi, ti-a facut tuseu vaginal sau ecografie vaginala? Mie mi-au confirmat doi dr. ca trebuie evitat tuseul la inceputul sarcinii ptr. a nu afecta fixarea embrionului. Am vazut ca tu ai deja 10 sapt. dar oricum refuza tuseul si cere eco vaginal, este mai sigur si se vede absolut tot ce trebuie sa urmareasca medicul. Tu fi pozitiva si nu stresa bebele. Iti doresc o sarcina usoara, sa te poti bucura de ea, fara peripetii.

flori_m spune:
...am scris grabita, fara sa citesc inainte ce ati mai discutat...
Cred ca voi opta ptr. Synevo.
ileanasi, ti-a facut tuseu vaginal sau ecografie vaginala? Mie mi-au confirmat doi dr. ca trebuie evitat tuseul la inceputul sarcinii ptr. a nu afecta fixarea embrionului. Am vazut ca tu ai deja 10 sapt. dar oricum refuza tuseul si cere eco vaginal, este mai sigur si se vede absolut tot ce trebuie sa urmareasca medicul. Tu fi pozitiva si nu stresa bebele. Iti doresc o sarcina usoara, sa te poti bucura de ea, fara peripetii.

ileanasi spune:
Flori_m, nu tuseu, ci ecografie endovaginala, dar cum eu iau si Aspenter si heparina, orice mica leziune sangereaza.
E OK acum, m-am mai linistit, stau acasa si incerc sa ma relaxez.
INNOHEP 0.35 ml
insarcinata in 10 +