Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 59 -
Raspunsuri - Pagina 4
balanta_tm spune:
YLARI, trombofilia este o boala foarte complexa si plina de surprize. Da, desi cu Eva nu ai avut probleme, in caz ca ai trombofilie, ea s-ar fi putut declansa la sarcina nr2. In spate sunt niste mecanisme foarte complicate, pe care probabil nici medicii nu le pot intelege 100%.
Pe de alta parte, se poate foarte bine sa nu ai trombofilie si embrionul sa se fi dus din cauza de defecte cromozomiale sau din cauza de vreun polip/aderenta in uter. Ceva insa a fost, ca o sarcina nu se pierde asa, de flori de mar.
Eu am decis sa imi fac analizele de trombofilie fara sa am vreo problema de coagulare care sa imi puna probleme (am niste varice mostenite pe linie paterna, insa in afara de partea inestetica, nu ma pot plange). Pur si simplu, am citit pe forum despre trombofilie, eu ma pregateam de FIV (ca natural nu pot sa concep) si m-am gandit ca daca am sa dau mii de euro pe un FIV, mai bine sa stiu daca am trombofilie, ca sa pot lua tratament de preventie. Eram sigura ca nu am, desi in general nu sunt o persoana optimista. Si cand au venit rezultatele...
Cu Clexane si vitamine, am tinut fara probleme sarcina obtinuta prin FIV, insa bebele meu a avut probleme serioase la creier si ne-am despartit de el la 24 de saptamani de sarcina
.
Hai, capul sus, daca o sa iti faci cateva investigatii probabil ca ai sa descoperi de ce ai pierdut sarcina.
tonirro spune:
balanta, acum am citit ce s-a intamplat cu sarcina ta
. Eu, data trecuta cand am ramas insarcinata am pierdut sarcina la 13 saptamani, dar de la 11 saptamani stiam ca bebe are hidrocefalie. Intai ne-au spus ca sigur are (am si ecografiile cu partea de sus a capului unde se vede clar lichidul), apoi ca totusi sarcina e prea mica sa poata spuna cu siguranta... Nu luam nici acid folic, nici Clexane (evident), doar niste vitamine Materna parca. Sper sa nu se repete povestea. Sper din tot sufletul! Am sa-mi fac si celelalte doua mutatii. Multumesc 
YLARI spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui balanta_tm YLARI, trombofilia este o boala foarte complexa si plina de surprize. Da, desi cu Eva nu ai avut probleme, in caz ca ai trombofilie, ea s-ar fi putut declansa la sarcina nr2. In spate sunt niste mecanisme foarte complicate, pe care probabil nici medicii nu le pot intelege 100%. Pe de alta parte, se poate foarte bine sa nu ai trombofilie si embrionul sa se fi dus din cauza de defecte cromozomiale sau din cauza de vreun polip/aderenta in uter. Ceva insa a fost, ca o sarcina nu se pierde asa, de flori de mar. Eu am decis sa imi fac analizele de trombofilie fara sa am vreo problema de coagulare care sa imi puna probleme (am niste varice mostenite pe linie paterna, insa in afara de partea inestetica, nu ma pot plange). Pur si simplu, am citit pe forum despre trombofilie, eu ma pregateam de FIV (ca natural nu pot sa concep) si m-am gandit ca daca am sa dau mii de euro pe un FIV, mai bine sa stiu daca am trombofilie, ca sa pot lua tratament de preventie. Eram sigura ca nu am, desi in general nu sunt o persoana optimista. Si cand au venit rezultatele... Cu Clexane si vitamine, am tinut fara probleme sarcina obtinuta prin FIV, insa bebele meu a avut probleme serioase la creier si ne-am despartit de el la 24 de saptamani de sarcina . Hai, capul sus, daca o sa iti faci cateva investigatii probabil ca ai sa descoperi de ce ai pierdut sarcina. |
Merci ptr raspuns
Si acum daca si numai daca s-a declansat, asa ramane declansata de-a pururi? Nu stiu sincer mi se pare ... nu mai zic ca nu vreau sa va suparati pe mine, voi vreti sa ma sfatuiti si eu fac pe nebuna In ine, eu am sa mai incerc o data. Daca Doamne fereste il pierd iar atunci da, o sa ma apuc de toate alea. Pana atunci stiu ca am fost o dementa si nu am avut grija de sarcina nici pe sert cat am avut de sarcina cu Eva, ziua cu balamucul si efortul, cu alergatul dupa taxi cu Eva si bagaje dupa mine corespunde cu ziua opririi din evolutie a embrionului, lucru pe care nu avea doctorita cum sa il stie, mi-a zis ca e de la efort ca e si desprinsa...
Va multumesc din tot suletul ptr raspunsuri si ptr timpul pe care mi l-ati acordat.

Sa va ajute Dumnezeu, sa va dea puiutzii mult doriti. Si mie
Imi pare rau ptr sarcina pierduta de tine, of...
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
balanta_tm spune:
YLARI
, mi-e greu sa iti explic, fiindca din start vad ca nu prea crezi in existenta acestei trombofilii...
Probabil ca e prea mult spus ca daca ai trombofilie, ea s-a declansat in sarcina nr2, pe care ai pierdut-o; hai sa gasim o alta formulare: daca ai trombofilie, ea ar putea fi cauza pt care ai pierdut sarcina.
In afara sarcinii, trombofilia se poate manifesta prin tromboze venoase pe care le vezi/le simti. La fel de bine insa, poti sa ai trombofilie si sa nu ai nici un fel de manifestari, iar ea sa "astepte dupa colt" si sa se declanseze cand ti-e lumea mai draga.
Eu stiu pe cineva care a pierdut 7 (da, SAPTE) sarcini din cauza de deficienta de proteina S. Dupa fiecare sarcina, medicii ridicau din umeri si ii spuneau fetei ca nu stiu de ce pierde sarcini. Pana s-a pus ea si a citit, a facut analize de trombofilie, a mers la un hematolog bun, ala i-a dat Clexane de la ovulatie incolo si acum are un baietel de 6 ani.
In afara sarcinlior pierdute, nu a avut nimic care sa ii dea de banuit cum ca ar putea avea trombofilie.
tonirro
, eu personal refuz ca cred ca noi, cele care am avut fetusi bolnavi in pantece, vom avea ghinionul sa mai trecem inca o data prin asa ceva...A doua oara trebuie sa fie bine pana la capat.
YLARI spune:
Merci ptr intelegere, esti o scumpa.
Pai... n-am tromboze venoase. Si daca as avea trombofilie, atunci Eva e un miracol, ea pur si simplu a supravietuit? Adica sarcina asta a doua s-a intamplat sa o pierd din cauza trombofiliei, iar pe prima s-a intamplat sa nu o pierd? As fi o mare norocoasa! Daca as avea trombofilie, repet. Ca eu nici n-am facut analize de niciun fel din care sa reiasa acest lucru, doar imi dau eu singura cu drobul de sare in cap.
Aoleu saraca prietena ta, nu, nu, nu, in niciun caz n-as sta pana la 7 sarcini pierdute. Ti-am zis, mai incerc o data. Desi la cum ma stiu, dupa ce pleaca sotul din tara sigur ma duc sa imi ac aceste analize, ca eu asa sunt, nu pot trai cu un cui in cap. Si acum cand cu sarcina oprita, cand mi-a intrat mie in cap ca ceva e in neregula, pai am cautat un ecografist si l-am gasit, in ziua de Rusalii, la 18.30, deci...
Ai dreptate, sau de fapt nu ca nu cred dar vad ca tuturor fetelor care fac analiza li se pune acest diagnostic. Pai traim intr-o tara de trombofili si nu face/nu zice nimeni nimic????? De aia mi se pare aiurea.
POZE
Mami de Eva scumpa
balanta_tm spune:
YLARI, am uitat ceva: medicina nu este o stiinta exacta unde 1+1=2. Eheeeeeeeee, bine ar fi de ar fi stiinta exacta: printre alte beneficii, FIVul ar avea sanse de reusita 100%, nu de 30% cum are...Plus ca s-ar sti leacul pt o multime de boli grave.
De asemenea, poate ar fi bine sa mai tii cont si de faptul ca, in Romania, trombofilia obsterticala este luata la misto de catre majoritatea ginecologilor. Deh, e prea greu sa se puna sa studieze! In fond, ce daca pacientele pierd sarcini dupa sarcini? Banul vine oricum in buzunarul lor. Si de ce sa isi mai bata ei capul cu trombofilia obstetricala cand ei fac bani din incheietura mainii? Efort minim, castig maxim!
Cum crezi tu, insa; pana la urma, fiecare face ce crede/stie ca e mai bine pt ea.
YLARI spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui balanta_tm YLARI, am uitat ceva: medicina nu este o stiinta exacta unde 1+1=2. Eheeeeeeeee, bine ar fi de ar fi stiinta exacta: printre alte beneficii, FIVul ar avea sanse de reusita 100%, nu de 30% cum are...Plus ca s-ar sti leacul pt o multime de boli grave. De asemenea, poate ar fi bine sa mai tii cont si de faptul ca, in Romania, trombofilia obsterticala este luata la misto de catre majoritatea ginecologilor. Deh, e prea greu sa se puna sa studieze! In fond, ce daca pacientele pierd sarcini dupa sarcini? Banul vine oricum in buzunarul lor. Si de ce sa isi mai bata ei capul cu trombofilia obstetricala cand ei fac bani din incheietura mainii? Efort minim, castig maxim! Cum crezi tu, insa; pana la urma, fiecare face ce crede/stie ca e mai bine pt ea. |
Ai dreptate referitor la atitudinea generala. Doamna doctor care imi urmareste mie sarcinile insa lucreaza in clinici de materno fetala de ani buni de zile sunt sigura ca ea nu gandeste asa, am vazut-o intotdeauna facand minuni ptr multe paciente cu robleme deosebite. Chiar am discutat mult de tot, m-a incurajat mult si chiar este genul care recomanda analize diverse, nu da rasol, cum am auzit despre altii.
Pupici multi si inca o data merci.
POZE
Mami de Eva scumpa
danylini spune:
Qiaobing , floaredemac---- multumesc pentru lamuriri, Luna viitoare am sa ma duc foarte documentata si cu harti ca sa nu ma Mai puna sa platesc ce este peste 300 lei
Ylari-- mie dr hematolog mi-a spus ca am doar 33% sanse sa duc o sarcina la capat, probabil ca Eva este in procentajul asta, deci fa toate analizele de trombolie ca merita. Imi pare foarte rau pentru sarcina pirrduta , multa putere sa treci peste
suzieq spune:
danylini, poti sa-mi trimiti si mie un pm cu ce trebuie facut pentru a obtine toata reteta de clexane gratuita?
Multumesc
ileanasi spune:
Fetelor, stie sa-mi spuna si mie cineva ce inseamna daca mi-au iesit D-Dimerii 0? De fapt, pe buletinul de analiza apare -%, deci deduc ca asta inseamna 0.
D-na asist. Viorica mi-a zis ca rezultatul trebuie corelat cu anti-F X (care mie mi-a iesit 0 la 12 ore de injectare la Synevo si 0,2 la Fundeni). Din ce am citit eu pe net e bine sa fie 0, dar voi aveti mai multa experienta.
Azi merg la controlul de 11 sapt. si am niste emotii groaznice!!!
Maine ii trimit d-nei dr. U eco scanata si rezultatele analizelor sa vedem ce facem cu doza de Innohep, dar d-na Viorica mi-a zis sa nu ma ingrojorez ca anti-F X mi-a iesit 0, caci la 12 ore de la recoltare e normal, mai ales la Synevo care au alt sistem.
Va pup si tineti-mi pumnii
MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; zilnic Aspenter, acid folic, Vit E, Q10, MgB6, Cetebe, Femibion
INNOHEP 0.35 ml
insarcinata in 10 +