Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 59 -

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Pupam fetele!
Georgia_c, eu nu mai stiu nimic despre Felixut, dar ma bucur sa aud ca e mai bine! Iti multumesc pt veste! Daca tii legatura cu ea, te rog mult sa ii transmiti gandurile bune ale unei Floridemac de pe DC.

http://salveazavieti.ro/858/doneaza.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa78 spune:

Ileanasi, multumesc de informatii.
Vanataia mea parca se face din ce in ce mai urata.

MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot
2 IA reusite dar pierdute la 6 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

Buna fetelor!

Am si eu cateva intrebari:
1)Pt MTHFR A1298C heterozigot d-na dr U da heparina sau doar vitamine,este cineva care are doar aceasta mutatie si face heparina?gena PAI si factorul VIII nu le-am facut sa vad cum sant ,ca nu mai am bani.

2)Pt sindromul antifosfolipidic care sant cele mai importante analize care sa rezulte daca este prezent, din astea :
-anticoagulantul lupic?
-anticorpi anticardiolipinici IgG ?
-anticorpi beta2 glicoproteina 1(aici e obligatoriu toate 3 :IgG,IgM,IgA sau e de ajuns 1 din ele -IgG?)
Trebuie obligatoriu toate 3 analize?fiindca nu stau prea bine cu banii:(
Am citit cate ceva despre ele,cum ca LA si anticorpi beta2 glicoproteina 1 sant cele mai importante pt sindromul antifosfolipidic si am vazut ca la Fundeni fac doar LA,e deajuns doar asta? voi stiti mai bine si as dori un sfat.
Multumesc anticipat!
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Bytzi daca ma intrebi pe mine toate sunt importante, doza de clexane se stabileste si in functie de ele, cite si in ce forma sunt . La fundeni din pacate se fac doar o parte, pentru acea parte pentru care au reactivi necesari. Stiu ca sunt f scumpe, dar merita zic eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crista79 spune:

Fetele ,pana la urma sindromul Safl (ce este afisat pe prima pagina) se face gratuit la Fundeni sau trebuie sa inarmez si acolo cu portofelul gros ?

Multumesc ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Bytzi, este foarte posibil sa nu iti dea heparina pentru MTHFR heterozigot, ci sa incerce cu aspenter si vitamine.
Pentru stabilirea diagnosticului de SAFL trebuie facute cele 3 analize. Daca sunt pozitive 2 din cele 3, atunci se pune diagnosticul de SAFL. Mergi la Fundeni unde nu costa (Crista79, astfel ti-am raspuns si tie) si vezi ce iese. Apoi, strangi bani si faci si restul.

Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori_m spune:

Salutari fetelor!

Am primit rezultatul analizelor si se pare ca sunt si eu o mica "mutanta":
- aTPP: 29 ( <40 )
- ac.anticardiolipinici IgG: 2.8 (negativ: <20)
- anticoagulant lupic: negativ
- antitrombina III: 93 ( >80 )
- proteina C: 126 ( 70-130 )
- proteina S: 52 ( 55-140)
- mutatia fact.V Leiden: negativ
- mut. protrombinica (fact.II): negativ
- gena MTHFR: mutatia C677T negativ
mutatia A1298C: genotip homozigot

Nu am facut APCR, INR, homocisteina, mut.factorului XIII si PAI, nu mi-au fost date de dr. si nici nu as mai fi avut acum bani. Analizele au costat 993 lei la Synevo ( profil trombofilie ereditara II -770 lei si restul separat)

Inca nu am ajuns la doctor, abia azi am primit analizele. Ce parere aveti? E ok proteina S mai mica in mutatia prezenta? Ce tratament credeti ca imi este necesar?

tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

flori_m la ce ai tu acolo , io vad direct clexane ; e in lista de mamici de pe prima pagina , o fata cu deficit de prot S si un PAI heterozigot si a facut clexane

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

flori_m, eu am proteina S mai mica si iau doar aspenter si bebe e f bine.
mutatiile nu le-am facut pe toate. am facut MTHR care-i negativ.

cand am repetat analiza dupa o luna mi-a iesit valoare mai mare.

vorbeste cu doctorul si vei ce-ti da.
posibil doar aspenter, nu clexane.

26+ cu Beatrice Ana

zebraroz.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzi spune:

Buna ziua!
Ady,saru'mana mult,tu ce mai faci?nu am mai citit forumul de mai bine de un an,decat cand si cand pe ici-colea,nu mai sant la curent cu ce se mai intampla,iti doresc numai bine si dumnezeu sa te ajute.

MeAlex,saru'mana mult pt raspuns,poti te rog sa-mi zici daca se fac toate cele 3 analize pt SAFL la Fundeni si daca sant gratuite?citisem ca doar LA se face la Fundeni,as vrea sa stiu ,caci daca nu se fac gratuite poate le fac tot pe la Synevo ,caci pana la Buc am 400km...

Spuneti-mi va rog ,MTHFR C677T heterozigot este mai "grava" decat A1298C hetero ? caci cunosc pe cineva care are doar aceasta mutatie si dr U i-a dat heparina,restul analizelor din pachetul 2 de trombofilie si SALF erau ok.Medicul meu zicea ca pt MTHFR A1298C hetero rec acifol de 5 mg.
Dr Dracea zicea undeva ca MTHFR este considerat factor trombofilic doar daca este in forma homozigota si se asocieaza cu cresterea secundara a homocisteinei si ca PAI 1 este un factor nedovedit.Am observat ca gena PAI este la fel de raspandit in populatie ca gena MTHFR.
Deci nu este nimeni care are aceasta gena prezenta si care face heparina!?Ma gandesc ca daca iese si SALF ok(caci PAI si Factor VIII sigur nu le mai fac caci nu am cu ce)nu cred ca mai are rost sa mai cheltui banii sa ajung la Fundeni.

Va multumesc pt raspunsuri!
Numai bine!

Mergi la inceput