Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 59 -
Raspunsuri - Pagina 17
georgia_c spune:
beatrice , nu vreau sa te naucesc de cap ,doar sa nu se sperie de histeroscopie , sa o faca (eu cunosc multe cazuri cu probleme de fapt depistate la histeroscopie)
eu am ramas gravida dupa 4 ani , dupa ultima histero ..deci chiar de e ultima in lista sa o faca 

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
QiaoBing spune:
fetele, am si eu o problema. am fost ieri la endocrinolog pt ca tsh-ul meu a scazut la jumatate, el fiind oricum sub limita. dr mi-a zis sa ma uit daca ceva din ce iau are iod si sa elimin. singurul cu iod este femibionul. aveti idee cu ce il pot inlocui si sa aiba si metafolin ?
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt
danezza spune:
Beatrice1982
si eu sper sa fie bine
joi era .. ma mai duc joi acum la ctrl sa vedem cum reactionam cu clexane-ul
o sa ma mai linistesc cand trec de perioada asta critica, de primul trimestru si cand o sa vad eu ca lucrurile merg bine (asa sper)
Inca nu mi-am anuntat nici familia .. pe nimeni 
MTHFR C677 Homozigot
balanta_tm spune:
Qiao, endocrinologul nu ti-a dat nici un tratament? Doar ti-a spus sa elimini medicamentele ce contin iod?
Dr cu care am facut FIV mi-a spus ca, cantitatea de iod existenta in Femibion nu poate deregla glanda tiroida (eu am un hipotiroidism usor si din Noiembrie 2009 iau zilnic tratament cu L-thyroxine).
Alt medicament care sa contina metafolin nu stiu; dar pt MTHFR stiu ca este bun Medyn forte. Doar ca este mai scump si nu se gaseste la noi (asta cu gasitul se poate rezolva daca te decizi in cateva zile, ca eu am sa fiu plecata si iti pot cumpara). Eu iau Medyn forte inainte de FIV, nu Femibion.
Beatrice1982 spune:
georgia o face, sigur ca o face...numa ca nu stiu aia cat costa si unde se face la cluj...de aia am scris fara ala, ca inca nu stiu pretul...dar il face, musai facute toate sa stie un lucru odata si pentru totdeauna....ca la 5 sarcini oprite din evolutie nu e joaca de copil, si macar dr asta a pus-o sa faca, astia ai nostri numa ridica din umeri..........
danezza..doamne ajuta-ti...
sa treci de perioada cristica si sa fie bine!!!!!!!!!!!!!!!
sper si euuuuuuuuuuuuuu ca si tuuu
Qiaobing, nu stiu ce sa te sfatuiesc..........
Bea, mamica fericita de
Ivan(14.01.2010) si
18+ cu
Adam
Doamne ajuta!
georgia_c spune:
QiaoBing..stai ca m-ai pierdut .. tu ai tsh-ul sub limita ??? adica hipertiroidie?..si acum a mai scazut inca la jumate ?si medicul tau endo te pune sa te uiti tu pe medicatia pe care o iei ??wow .. fara suparare ce medic asta?
cum il cheama daca nu e cu banat ?
imi permit sa te sfatuiesc sa schimbi dr ... daca te hotarasti spune-mi si iti pot recomanda o drita in care eu am toata increderea
vin si io cu o problema ..cred ca usor off dar sper sa ma lumineze si pe mine cinvea.. in toata nebunia asta a analizelor" grele" nu am facut nika legat de calciu , fier , alte cele .. si am senzatia de urechi infundate , plus azi noapte parca tresaream cand atipeam ..oare sa fie o carenta de fier ..
pt intelegerea de off topic
edit:tensiunea e buna
Albert Einstein
QiaoBing spune:
balanta sunt in mare ceata. asta e al 4-lea endocrinolog la care ajung din septembrie. prima dr la care am fost mi-a gasit un nodul pe tiroida de 1.6 cm. a zis ca nu e nici atat de mic incat sa il ignor, dar nici atat de mare cat sa ma ingrijorez, dar sa il monitorizez la 3 luni. TSHul meu era sub limita. intre timp dr a nascut asa ca dupa 3 luni am fost la altul care tot intreba si dr dinainte ce a zis, si ce a propus ... hmmm. ar fi vrut sa imi faca punctie, dar pana la urma am convenit ca il monitorizez ecografic si repet tsh, ft3 si ft4. mi-a zis ca atata timp cat ft3 si ft4 sunt in limite e ok.
peste alte 3 luni m-am dus si la renumitul Coculescu care m-a trimis acasa ca nu am nimic la tiroida si sa ma mai duc la control peste 5 ani.
acum am fost la o alta dr care mi-a zis ca nodulul ala nu o fi el f mare, nu a crescut intre timp, dar are niste calcifieri care nu sunt in regula. daca imi da tratament pt hipertiroida face rau la nodul. a zis sa vad ce contine iod si sa elimin, asa am ajuns la femibion pe care il iau din decembrie. si mie mi s-a parut mica cantitatea continuta. o sa mai repet tsh cand fac analizele de z21, poate a fost in ziua aia o cadere, in decembrie si martie a fost cam la fel.
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt
balanta_tm spune:
Qiao, eu cred ca esti pe mana unui endocrinolog care nu isi da foarte mult interesul.
Analiza ATPO ai facut-o? Dar anti tiroglobulina? Free T3 si free T4 cand i-ai facut ultima oara? Parerea mea este ca daca poti face un efort financiar, sa faci si astea 4 analize legate de tiroida (parca ai ceva abonament la Medlife si poate iesi un pic mai ieftin ).
Si, daca imi permiti...sa cauti un alt endocrinolog
.
Lasa ca un nodul minuscul am si eu si uite ca iau L-thyroxine intr-o veselie si imi mentin TSHul in jur de 1.
georgia_c spune:
QiaoBing, acum..io nu vreau sa te speri insa , cred ca stii ca boala Basedow-Graves este cea mai frecventa cauza de hipertiroidism.
Hiperfunctia tiroidiana din boala Graves se datoreaza autoanticopilor indreptati impotriva receptorului pentru TSH (TRAb). TRAb se leaga de receptorul pentru TSH de pe suprafata tirocitelor si actioneaza ca agonisti de tirotropina activand mecanismele care duc la cresterea productiei si eliberarii de hormoni tiroidieni. Anticorpii indreptati impotriva acestui receptor sunt heterogeni ca natura, astfel ca pot avea atat efecte stimulante cat si inhibitorii, dar per global predomina efectul stimulator.
TRAb sunt detectati la 80% din pacientii cu boala Graves netratata. Mai rar, pot fi depistati si la pacentii cu tiroidita Hashimoto si la cei cu mixedem primar.
si link-ul cu info de mai sus:
http://www.synevo.ro/anti-receptor-tsh-trab/
eu ma chinui cu un hashimoto de ceva anisori , si incet incet vad ca am reusit sa tin tsh-ul ft3,ft4 in limite normale (acum astept rezultatul de la TRAB , pe care te sfatuiesc sa-l faci si tu ) ..dar inca o data , fara sa te superi , dr tau cum zice si balanta
nu prea isi da intereseul
Albert Einstein
tannoo25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Beatrice1982 da, sunt 18+, dar e vorba de sora mea , nu de mine.....slava domnului eu am scapat mai ieftin, sa zic asa, nu chiar fara nici9 un stres, dar multam lui dumnezeu am scapat de genetice... ![]() ai fost multumita de el? |
am fost multumiti de el (procedura a urmat-o nevasta-mea), ca si medic;
ne-a dat raspuns la ce ne macina si ne-a adus un beta pozitiv