Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 59 -
Raspunsuri - Pagina 16
flyhigher77 spune:
inna
sanatate! 
34+ cu 
Gena MTHFR mutatia C677T–genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot
Beatrice1982 spune:
salut fetele!!!!!!!!!!!!
sunteti bine?
am scris mail, dupa cum v-am spus, si mi-a raspuns doamna, a fost foarte dragutza, a dat o alta alternativa..Budapesta...la dr Kovacs...ati fost careva la dansul?
I-am si scris un mail...a scris urmatoarele...
le scriu, poate va ajuta pe careva dintre voi...
deci:
Stimata doamna Peto,
va multumesc pentru mail.
Pentru 50%din avorturile habitual se poate gasi un motiv, de ce a avut loc, iar la cealata jumatate de multe ori nu se poate explica de ce s-a intamplat.
insa, inainte sa veniti la o consultatie, am avea nevoie de urmatoarele analize:
-intre ziua 2-4 al ciclului menstrual, sa faceti FSH,LH, estradiol, TSH, PRL.
-anticorpi/antitest anti TPO(asta nu stiu ce e....), HbAc1-nici asta nu stiu ce e, am citit ca ar fi un grafic de glicemie pe ultimele 3 luni?????????
-histeroscopie....nu stiu de ce ii trebuie.....
-analize genetice-determinarea cariotipului si la ea, si la barbat-sper ca scriu bine, ca traduc de pe maghiara, deci sper ca e bine scris daca nu sa ma corectati....-asta ce anume presupune?cum se numesc exact analizele, sau doar asa determinarea cariotipului?
-factor V Leiden, Prototrombina, mutatii MTHFR, anticorpi anticardiolipinici si ceva cu lupus, anticorpi????nu stiu
si astea sa le scriem pe mail si apoi zice el ce si cum...........
daca cineva se pricepe mai bine, please sa imi zica si mie mai pe romaneste sau babeste...acu alea cu Leiden, si MTHFR le inteleg, si alea cu hormonii, de la prima chestie, insa ce nu inteleg e cu cariotipul , prototrombina cardiolipinicii si lupusul....si TPO-ul......
multumesc din suflet!!!!!!!!!!!

Bea, mamica fericita de
Ivan(14.01.2010) si
18+ cu
Adam
Doamne ajuta!
Beatrice1982 spune:
prototrombina e aceeasi chestie cu factorul II???????
si TPO cu ATPO?
si cariotip vad ca sunt mai multe feluri, el vrea doar cariotipul pentru ambii soti?
aveti idee cat costa, si daca se poate face la cluj?
ca nu stiu daca Medlife-ul face...nu am vazut, poate am omis ceva...
ca atunci sa le faca pe toate la un loc, daca se poate....
Si cariotipul se face din sange?
scuze de intrebari...daca puteti va rog sa ma ajutati...

Bea, mamica fericita de
Ivan(14.01.2010) si
18+ cu
Adam
Doamne ajuta!
tannoo25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Beatrice1982 Budapesta...la dr Kovacs...ati fost careva la dansul? |
noi am fost la budapesta si am facut fiv3 sub urmarirea lui peter kovacs;

esti
in 18s sau semnatura nu e actualizata?
Ralu_mv spune:
Beatrice, eu nu stiu ce a vrut sa scrie doctorul, dar banuiesc ca ar putea fi vorba la anticorpi de cei pentru sifilis - TPHA si cei pentru Hepatita B si C, ca din ce ai tu acolo, astea lipsesc din analizele necesare pentru un fiv.
Acum nu stiu exact ce ai cerut tu doctorului.
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in oct. 2008, soe la 7 sapt..
danezza spune:
Lupusul ant. eu zic ca este anticoagulantul lupic (LA)
cariotipul se face la laboratoarele de genetica, poate si la synevo si se face din sange din cate stiu eu
stiu ca la genetic lab in Bucuresti faceau, acum in provincie .. nu stiu sa-ti spun
MTHFR C677 Homozigot
QiaoBing spune:
beatrice
analizele sunt pt sora ta sa inteleg, nu pt tine.
mie dr in primele zile ale cm mi-a dat sa fac TPO = Ac Anti-Tireoperoxidaza. histeroscopia e pt a vedea cum se prezinta cavitatea uterina si iesirile spre trompe.
Lupusul e "Anticoagulant lupic"
Medlife are un pachet in cadrul centrului de Medicina Materno-Fetala de la Bucuresti care include cariotipul cuplului + consultatie 750 RON. cariotipul se face din sange. nu stiu cat costa separat.
---------------------------------------------
MTHFR A1298C, PAI-1 675 4G, PAI-1 844G Heterozigote
sarcini obtinute natural 2000 - extrauterina cu pierdere de trompa, 2007 - chiuretaj terapeutic la recomandarea dr, 2010 - sarcina oprita in evolutie 6-7s, tratament cu Clexane 0,4 1/zi in s6
IA mai 2011 Medlife - nereusita
Tratament actual de pregatire: Femibion1 1/zi, CETEBE+Zn 2/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 2/sapt
Beatrice1982 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui tannoo25
noi am fost la budapesta si am facut fiv3 sub urmarirea lui peter kovacs; ![]() esti in 18s sau semnatura nu e actualizata?![]() |
da, sunt 18+, dar e vorba de sora mea , nu de mine.....slava domnului eu am scapat mai ieftin, sa zic asa, nu chiar fara nici9 un stres, dar multam lui dumnezeu am scapat de genetice...

ai fost multumita de el?
Bea, mamica fericita de
Ivan(14.01.2010) si
18+ cu
AdamDoamne ajuta!

georgia_c spune:
beatrice am sa incerc sa-ti raspund eu la intrebare
1.FSH,LH, estradiol,PRL- astea indica cum sta sora ta cu rezerva ovariana(o analiza mai buna decat FSH-ul in privinta rezervei este AMH(anti-mullerian) ..e mai scumpa dar mai relevanta)
, cu hormonul luteinizant, cu estradiolul care are ca principala actiune : proliferarea endometrului
2.TSH -este un hormon de stimulare tiroidiana -eu stiu ca se face in orice zi
3.anticorpi/antitest anti TPO sau ATPO - sunt anticorpiantitiroidperoxidaza --care sunt niste anticorpi anti glanda
4.HbA1c- cred ca de fapt asta e analiza si cred ca se refera la un tip de diabet gestational
5.histeroscopie-este fff importanta , deoarece iti da informatii despre interiorul uterului si endometru..poate avea vreo sinechie uterina , sau vreun polip , sau chiar un uter septat--- sa nu se sperie este atat de simpla histero incat merita facuta fara ezitare
6.Prezen#355;a anticorpilor fosfolipidici, cum ar fi anticorpi anticardiolipinici sau lupus anticoagulant, în sânge se pot identifica persoanele la risc pentru avorturi. Anticorpii anticardiolipinici sunt asociate cu o tendin#355;#259; de coagulare a sângelui
despre analizele genetice nu stiu exact ce sa-ti spun insa cred ca e cariotipul genetic care sunt si aici pe topic , la fel si trombofiliile
sper sa ii fie surorii tale de ajutor ; daca vrei o parere, io as incepe cu histero , analizele de tiroida&trombo
multa sanatate , incredere si putere..Doamne ajuta sa fie bine
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Beatrice1982 spune:
multumesc fetelor pentru raspunsuri

da, da sunt pentru surioara mea...ne-am interesat, am puricat ieri laboratoare si toate alea, si cum e asistenta la laborator de analize, a socotit ca ii trebuie vreo 1700 roni, fara histeroscopie...inca nu am vb cu ea pe indelete, dar e bine, cum am socotiti eu preturi intregi si pachete, iesea 2700 totalul, deci tot e ceva...
sper sa o ajute doamne doamne sa gaseasca ceva la ele...sa nu fie toate perfecte ca pana acum...ca de asta se teme, ca le face si tot bine or sa iasa
eu am zis nu are cum...acum om vedea ce si cum...
va pup
va doresc sanatate si copii sanatosi!
danezzae ok bebele?ca nu am avut timp sa citesc in urma...sper ca daaaaaaa
Bea, mamica fericita de
Ivan(14.01.2010) si
18+ cu
Adam
Doamne ajuta!