criza din Grecia

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Bine te-ai intors sau sa va fie de bine vacanta. Eu sper sa nu fie greva in aeroport in Atena si sa nu se taie curentul/internetul pe 31 iulie caci tb sa-mi fac platile on-line (ratele lunare, lumina, apa, alea, alea stiti voi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Documentarul se concentreaza in principal pe doua puncte: cauzele crizei datoriilor din Grecia in 2010 si solutiile posibile in viitor la aceste probleme. In prezent, solutiile propuse nu sunt luate in considerare de catre guvernantii tarii.

Se pare ca afacerile tenebroase ale guvernului socialist grec au dus la aceasta spirala a datoriilor ce au fost facute in numele poporului grec si pe care acesta (poporul) trebuie sa le plateasca.



Islanda a avut o situatie asemanatoare cu a Greciei.

Guvernantii islandezi au deturnat pur si simplu banii imprumutati – sau, mai simplu, i-au furat în cardasie chiar cu creditorii.

Islandezii nu au returnat banii care nu au fost folositi pentru popor, a urmat demisia guvernului si a parlamentului, apoi procese, puscarie pentru acei guvernanti, inchiderea tuturor bancilor din Islanda, reorganizarea economiei si a intregii vieti a islandezilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag
Citat:
citat din mesajul lui capcaunul
Citat:
citat din mesajul lui Rufus
A, nuuu...in Romania a facut facultatea, ca era mai ieftin (sau moca).

Facultatea de pompieri?

http://www.academiadepolitie.ro/Facpmp/index.html

Ooops!
Indraznesc sa mai pun o intrebare: exista si doctorat in pompieristica sau cum s-o numi domeniul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


S-a intrat in era globalizarii comertului si finantelor. Iar unul din obiectivele UE este transformarea Europei intr-un spatiu global. De aceea ne uitam atat de interesati si ce se intampla « in curtea vecinului ». Grecia este membra a UE si socurile prin care trece pot afecta in lant celelalte tari membre.

Citat:

>Ca rezultat al globalizarii, tarile pot fi expuse la evenimente economice internationale si socuri economice. Un efect advers al globalizarii pe pietele financiare il reprezinta faptul ca sistemul a devenit mai dificil de protejat impotriva abuzurilor cum ar fi spalarea banilor, finantarea activitatilor criminale si teroriste, evaziunea fiscala, sustragerea de la respectarea regulilor. »


(www.crestinortodox.ro)

Citat:
“Sustenabilitatea datoriilor suverane devine una din temele principale in intreaga lume. In urmatoarele luni , guvernele multor tari din Zona Euro au nevoie sa apeleze la piata si sa obtina miliarde de Euro. La fel si sectorul privat din Grecia, Irlanda, Portugalia si Spania. O data ce se vor mari dobinzile pe piata internationala aplicabile riscului suveran vom avea o situatie dificila pentru banci si firme, care vor avea nevoie , la rindul lor, de finantari importante.”

Economia mondiala este inca puternic vulnerabila pe toate fronturile: financiar, economic si politic.


Prof.Univ. Dr. Nicolae Danila


si ca o paranteza la subiect>
Citat:

Romania incotro ? In loc de concluzii

Tara noastra este membra a Uniunii Europene. Beneficiem inca de suveranitate nationala in ceea ce priveste politica monetara si politica fiscala. Cum a functionat mixul de politici la noi ? Decuplat .

Am stiut sa beneficiem de oportunitatile ce au acompaniat actuala criza ? Aproape deloc.

Sa nu uitam : nu suntem integrati in zona euro ! O perioada buna nu vom beneficia de actuala umbrela a Zonei si nici de cea care se construieste acum.

Tarile din Zona Euro, Tarile dezvoltate din afara UE, tarile emergente ( BRIC) au prioritatile lor individuale sau de grup restrins. Acestea nu coincid intotdeauna cu prioritatile noastre. Sa cautam sa ne intersectam. Daca nu cu toate, macar cu o parte din aceste tari.

Pina de curind poate ne bucuram de un anumit confort fiind analizati in grupul de tari din care face parte Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia. Tot mai multi analisti si agentii ne plaseaza acum in Zona Balcanica. Decuplare ? O noua perceptie ? Alt risc ?

Recentele Acorduri cu F.M.I. si cu U.E. au importanta lor. Sa nu uitam ca responsabilitatea totala este locala, atit in ceea ce priveste implementarea , cit mai ales in ceea ce privesc rezultatele.


Prof.Univ. Dr. Nicolae Danila

iar despre economia globala...

http://www.money.ro/economia-globala-nou-dezastru_1002121.html



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


interesant de stiut

http://farm3.static.flickr.com/2627/3797144896_e5abba1cd0_o.png

http://www.metlin.org/blog/wp-content/uploads/2009/09/world-debt-percentage-piechart.jpg

http://www.metlin.org/blog/wp-content/uploads/2009/09/world-debt-per-capita.jpg

Cand bancile o duc prea bine, economia isi face bagajele pentru recesiune

Citat:
Vor refuza in aceste conditii bancherii sa crediteze economia? Si ce vor face in schimb, isi vor reinventa profesia, vor face gambling cu banii din depozite, se vor axa doar pe inchirierea casetelor de valori? Sa fim seriosi, se pot da credite si in conditii crescute de responsabilitate, cu marje de profit si risc asociat mai mic. Creditele subprime, acordate unor homeless-i de pe strada ofereau initial cele mai mari satisfactii bancherilor, avand dobanzile cele mai mari din piata, pe masura riscului asumat. La fel imprumuturile cu buletinul din Romania. Se scapa din vedere un singur detaliu, uneori debitorii nu mai platesc pana la scadenta. Ca sa ne intoarcem in Romania, creditele cu probleme sunt peste cifra recunoscuta oficial in acest moment, cam 7% din total ( nu uitati de externalizarile pe banda rulanta operate de banci la un moment dat), o cifra periculoasa pentru capitalul fragil al bancilor. Fara reglementari care sa-i oblige sa tina cont de normele elementare de prudenta, bancherii vor repeta figura ori de cate ori vor avea ocazia, tentatia castigului facil, din multiplicarea masei monetare, fiind irezistibila.


http://cristiandogaru.blogspot.com/

Who Wins the War Between States and Corporations?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


aici, pe pagina asta, este de poposit mai mult timp

Cine a început?
http://www.creditloan.com/blog/

Mergi la inceput