criza din Grecia

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ei...nu-i chiar asa!

Ba chiar situatzia din Grecia nu reprezinta inca niciun pericol pentru bancile nemtzesti!
In general situatzia din Grecia nu afecteaza Germania direct,poentru ca exportul este undeva sub 3% in aceasta tzara!Devalorizarea éuro e cea cu care ne vom confrunta!

Uite aici articolul;

http://de.nachrichten.yahoo.com/griechenland-krise-f%C3%BCr-deutschland-keine-unmittelbare-bedrohung-072607216.html

Sorry doar in germana,dra sigur exista varianta si in engleza!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Eu nu stiu prea bine treaba cu Germania ai mei mi au zis o....cei drept ei sunt arhitecti nu economisti.
Acum treaba cu bancile frantuzesti am citit o eu cu ochisorii din dotare si tare as vrea ca autorul articolului sa se insele.
Ce sa mai zic ....plus ca linga mine e orasul Chania si aeroportul lor e impartit si de militari.
Multe ,multe avioane pleaca seara la bombardat si se intorc dimineata...e un zgomot!
Da grecii vad ca si continua viata identic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmaw

Ce sa mai zic ....plus ca linga mine e orasul Chania si aeroportul lor e impartit si de militari.
Multe ,multe avioane pleaca seara la bombardat si se intorc dimineata...e un zgomot!
Da grecii vad ca si continua viata identic!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caro spune:

avind in vedere si luand in considerare ca economiile Greciei, Portugaliei si Irlandei sunt maruntis in comparatie cu cea a Germaniei sau a Frantei (luate separat, nemaivorbind de luate impreuna) eu mi-as pune intrebarea cine are interesul ca EU sa se sparga sau ca euro sa se devalorizeze drastic? Care este datoria Greciei in comparatie cu datoria SUA? De ce situatia Greciei va afecta situatia bancara din Canada? care este interesul NATO in Libia, care a fost interesul comunitatii internationale in Tunisia dar mai ales in Egipt si de ce aceeasi comunitate internationala nu da un praz degerat pe situatia din Siria? Cred eu ca undeva este totusi o legatura intre toate aceste ecuatii....

PS; Grecia este in buda de ani si ani de zile, nu de ieri-de azi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Citat:

Ce bombardeaza???

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Citat:

Ce bombardeaza???

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Nu stiu cit 'va colabora Grecia pt rambursarea datoriei' dar face ce poate...dovada baza Nato de linga mine de unde in fiecare zi pleaca si vin avioanele ce l deranjeaza pe KADAFI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Eu vad grecia acum precum producatorii de automobile in 2008. daca Obama nu baga bani in ei se prabusea de tot stock market, care si asa s-a dus de-a berbeleacul dupa ce a cazut lehman Brothers. Este vorba de riplle effect. La fel daca nu se baga bani masiv in grecia piatele mondiale financiare vor fi afectate si prin urmare si cele ale sua si canadei.
problema e ca mie personal nu mi se pare just ca cetatenii u nei tari sa plateasca datoria altei tari, mai ales cind e vorba de alt popor total opus celor platitoare. Cel putin in sua toti vorbim aceeasi limba, aceleasi obiceiuri, aceleasi magazine,, acelasi produse... in Europa e altfel... mie cel putin ideea uniunii europene mi se pare aiurea. situatia e imbirligata rau. daca ii exclud, moneda lor se va devaloriza iar datoria e in euro deci in scurt timp se vor trezi cu o datorie mult mai mare decit acum

Mergi la inceput

Cit despre datoria SUA tb alt subiect... pt ca e mult de discutat si aici. pb e ca ai nostri au tipografiile pe mina. Cind tb bani, ii tiparesc :)
Acum serios vorbind, am citit tot felul de scenarii care mai de care mai diabolice despre ce criza ne asteapta - pe americani - in viitor dar asa cum am zis, sa nu deviem de la subiect.

Cred ca in momentul de fata cei cu bani si nt China si mafia. de ce nu-i ajuta ei pe greci ?

Mergi la inceput

Redau pe scurt esenta unui eseu scris de un journalist neamt care si-a petrecut ultimele 2 lunii in grecia si a discutat cu localnicii – stie greceste. Mi se pare foarte interesanta perspectiva. Este vorba cumva de spiritual balcanic. Mi se pare ca si noi, romanii sintem, in mare parte, la fel. Nu uitati, aceasta este perceptia unui neamt!

Grecii au o problema economica, dar problema centrala se afla in cap, in modul de gandire, dar este in special o problema a deciziei populatiei. Chiar daca politicienii doresc/decid ceva, pana la urma “strada”, populatia de pe strada decide intr-o democratie.
Da diverse exemple: o femeie de serviciu (care la origine este profesoara) care lucra in centrul scriitoricesc, unde el a avut o bursa. Femeia castiga 700 de euro lucrand 120 de ore pe luna, dar ar avea de platit (chirie, copii, casa, etc) peste 1.000 de euro lunar. Diferenta lipsa o primeste de la socrul. Cu noile dispozitii ale UE aar pierde 20-25% din cei 700 de euro.
Un alt exemplu: o femeie care conduce un hotel, dar care sta gol, este nerentabil. La o discutie cu un vecin bolnav, acesta ii povesteste ca banii de boala vor fi stersi complet prin noile dispozitii.
Acesti oameni din stratul de jos al societatii grecesti trebuie sa suporte datoriile tarii, nu cei bogati. Alt exemplu: doctori si avocati care nu platesc taxele, declarand castiguri mult mai mici decat de fapt au. Iar guvernul tarii este de fapt condus alternativ de unul dintre cele doua partide.
Despre insula Rodos spune ca sunt multe gauri in asfaltul de pe trotuar. Gaurile nu sunt astupate deoarece lipseste responsabilitatea comunitatii. In societatea greceasca lipseste asta, pentru ca “moto-ul” care se invata este: Supravietuiesc numai prin egoism, pentru ca si ceilalti se comporta egoist. De aceea criza greceasca nu poate fi depasita de catre societatea interna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ar mai fi ceva. Ieri, din mijlocul bataliei din strada, vorbea un pompier, fost student in Romania. Spunea ca-i greu si nu e de acord cu noile masuri. Avea un salariu de 1000 euro si era nemultumit ca benzina e 1,7 euro, ca au crescut taxele, ca s-au scumpit utilitatile. Facea niste socoteli pe pielea lui si...se cam incadra in ele. Lucru care l-a mirat si pe reporter...l-a intrebat bine, dar vad ca tu te descurci...da, asa e, dar nu-i vorba numai de bani, e vorba de drepturile noastre care ne sunt luate (total sau partial), avem si noi drepturi...

Marturisesc ca nu pricep ce inseamna falimentul unei tari. Si de ce ne afecteaza pe noi ceilalti.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput