criza din Grecia
Raspunsuri - Pagina 4
monabella spune:
da si eu iau numai chas la mine, chiar daca nu e criza pt ca la orice cumparatura pe card visa sau MC adauga unprocent taxa. De ce sa dau acolo citva dolari bancilor? mai bine il dau bacsis la oamenii aia care au nevoie de tot suportul nostru. economia lor e la pamint.
Chiar ma gindeam ca o situatie similara a fost prin anii '90 in Argentina. Si culmea ca am gasit o comparatie intre cele doua sit. economice. Autorul comparatiei este Daniel gros, directorul centrului pt studii europene.
Redau pe scurt:
Argentina v. Greece : 5-0
Argentina avea acum 10 ani problema lichiditatii. Grecia e insolventa. Cum poate sa evite grecia un scenario argentianian astazi?
Sa examinam datele:
Debt level (% of GDP): GR: 150% v. ARG: 50 %
Fiscal deficit (% of GDP): GR: 12% v. ARG: 5 %
Current account deficit (% of GDP): GR: 10% v. ARG: 2 %
Growth (real GDP): GR: -3% v. ARG: -2 %
Deposit flight (% change in bank deposits): GR: -10% v. ARG: -7 %
Ca si in argentina populatia impinge tara spre cea mai rea alternative. Europa poate face f. putin pt a impiedica lucrurl acesta
Articolul pt cne stie engleza si are timp http://blogs.ft.com/the-a-list/2011/06/17/only-a-totally-new-greek-approach-can-save-europe-now/?ftcamp=crm/email/2011617/nbe/ExclusiveComment/product
Rufus spune:
Ce sa zic...vacanta placuta!![]()
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ch_dana spune:
www.romanialibera.ro/bani-afaceri/criza/cum-a-ajuns-grecia-sa-depinda-de-economiile-romanilor-228588.html" target="_blank">http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/criza/cum-a-ajuns-grecia-sa-depinda-de-economiile-romanilor-228588.html
Dobanda la depozitele in EUR crescuse de la 3% la 4.5% la una dintre bancile mentionate in articol.
+39 cu
Amelia
Laura25 spune:
Noi suntem acum in Grecia si e liniste si pace, marea sarata si soarele stralucitor. In Halkidiki pretul benzinei e in jur de 1.63-1.72€/l (cam cu 0.25 - 0.35 mai mult fata de anul trecut in aceeasi perioada). In supermarketuri preturile cam ca anul trecut, la taverne pestele e delicios si portiile la fel de mari. La pestera din Petralona am intrat gratis (alta data se platea). Chiar nu e nici o problema si nu e nimic 'zgomotos' pe aici.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
dyannna spune:
Ce ma bucur ptr vestile bune...multumim Laura
...si noi vom pleca in iulie in Grecia in Halkidiki,am fost si anul trecut si nu au fost probleme in Paralia, ba chiar am fost foarte multumiti de cum s-a comportat politia turistica din zona...noi am refuzat cazarea ptr ca nu era ceea ce ne promisese agentia in tara, administratorul vilelor o tinea una si buna ca alte camere nu are asa ca am apelat la autoritati...cei din urma au fost foarte prompti si imediat am fost cazati in camere corespunzatoare chiar daca administratorul sustinea ca am platit o suma mica pe cazare si bla,bla
carmaw spune:
Personal intelegem sa i ajutam cerind tichete(bon numit' APODIXI') adevarate cu stampila ,numar AFM etc
Comerciantii de aici deji ne cunosc de enspe ani fac gitul lung cind le cer un tichet adevarat
Sambata seara am fost mai multi intr o taverna (din sat)si binenteles ca au venit cu o nota de plata de tot hazul
A trebuit sa faca alta reala...
asa intelegem noi sa ajutam!Cerind bon adevarat si neacceptind hirtiile lor bune de aruncat!
==================================
Altceva.O alta metoda de ai ajuta poate e aceea de a nu te duce la hotel cu AI si mincind la tavernele satesti,inchiriind o masina de la greci si nu de la HERTZ de exemplu.
andacos spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carmaw Personal intelegem sa i ajutam cerind tichete(bon) adevarate cu stampila ,numar AFM etc Comerciantii de aici deji ne cunosc de enspe ani fac gitul lung cind le cer un tichet adevarat Sambata seara am fost mai multi intr o taverna (din sat)si binenteles ca au venit cu o nota de plata de tot hazul A trebuit sa faca alta reala... ![]() asa intelegem noi sa ajutam!Cerind bon adevarat si neacceptind hirtiile lor bune de aruncat!================================== Altceva.O alta metoda de ai ajuta poate e aceea de a nu te duce la hotel cu AI si mincind la tavernele satesti,inchiriind o masina de la greci si nu de la HERTZ de exemplu. |
Potzi fi mai explicita te rog!!!!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
carmaw spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Potzi fi mai explicita te rog!!!! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Da sigur
Cind te duci la o taverna ,consumi si ceri plata.
In general se gasesc la negru chitantiere pe care prop de taverne le cumpara si le dau turistilor(binenteles completate cu o suma pe care ei nu o declara)
Aceste chitante,tichete nu au stampila sau un numar de inregistrare al restaurantului ( se numeste AFMi... doar ca eu am scris fonetic )
Deci trebuie cerut un bon cu n de serie cu toate aceste informatii (stampila,AFMi...cum se citeste deci fonetic)
Daca primiti o hirtie fara aceste informatii sa stiti ca nu declara nimic caci contabilu prind in contul taverne numai documente cu stampila, AFMi etc
Nu prea stiu sa fiu mai explicita ..imi pare rau am ajuns sa vorbesc anapoda si romaneste
carmaw spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Potzi fi mai explicita te rog!!!! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
carmaw spune:
Si ar mai fi si ALTCEVA
Daca inchiriati o masina de la o societate greceasca ,sa puna chifra suma pe care o platiti pe toate cele 3 contracte(unul e pt dvoastra)
caci ei pun o suma pe contractul pe care vi l da dvoastra si nimic pe celelalte doua(le completeaza mai apoi cu contabilul)
Asta e trebuie sa ajutam acest popor sa INVETET SA NU SI MAI FURE SINGUR CACIULA
Nedeclararea de tva corect,neplata reala a impozitelor devenise sport national
Deci eu cu toate ca ma cunosc toti aici AM SCHIMBAT FOAIA.DRASTIC.Place sau NU!