criza din Grecia
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monabella ... eu pina una alta o sa ajut econimia greceasca... adica merg in vacanta in grecia... ![]() |
Tu ai nevoie de adrenalina, bag sama...
![](icon_smile_big.gif)
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ch_dana/ch_dana.jpg)
ch_dana spune:
Adrenalina e daca te duci in Atena.
Anul trecut pe vremea asta eram in Zakynthos. La intoarcere, pe ferry-boat, la TV erau imagini cu greva ferry-urilor din Pireu si cu balamucul din Atena si Salonic. Noi am traversat Grecia (ba inca ni s-a spart baia de ulei in varf de munte din cauza ca ne-a dus GPS-ul aiurea, motiv din care am mai stat o zi in Grecia fara sa vrem) si n-am avut nici o problema.
"Rascoalele" ca sa zic asa sunt in orasele mari. In zonele turistice, nici chiar grecii nu-s suficient de nebuni incat sa alunge gaina cu oua de aur, recte turistii.
Cat despre FGDB, eu urez tuturor sa nu aiba nevoie de el. Teoria e excelenta, practica ne omoara. +39 cu
Amelia
![](images/user_woman.png)
en_kvinna spune:
citat din mesajul lui lorelaim Eu am enorm de multe... nedumeriri... Am citit si eu cateva art dar tot nu ma luminez de fel... De ce tine Eu cu dintii de Grecia? De ce Grecia NU poate fii complet independenta de zona euro, sa se reintoarca la moneda lor nationala si sa-si aiba grija de "bucataria" proprie? De ce trebuie sa platim niste paraziti (Barosso si gasca) care se joaca destinele noastre la Brussel? Sincer - nu ma duce mintea de fel de ce musai si neaparat trebuie sa-i lasam pe "parazitii" de la Brussel sa decida in locul nostru? Care-i "jocul" de fapt si de drept? Lorelai As a woman, I have no country As a woman, I want no country As a woman, my country is the whole world. Virginia Woolf |
Eu cred ca acum nu se mai poate da inapoi fara consecinte grave. Mai ales de cand cu criza. UE a aparut ca si o contraforta la puterile lumii de atunci, s-au consolidat pe principiul unde-s doi puterea creste. Au avut facilitati economice prin comertul ''intern'' si dupa 1990 s-au extins in est, acaparand piete si pt o mai buna functionare au unit pietele financiare sub o moneda. Euro in timp a devenit un rival serios al dolarului si chiar citisem cu ceva ani in urma ca unele tari isi tineau rezervele monetare in moneda euro si renuntase la dolar. Euro era mai stabil si mai puternic. Acum lucrurile s-au schimbat. Nu stiu ce-o sa se intample exact daca grecii vor reveni la moneda lor nationala, dar nu cred ca schimba datele problemei. Tot datori vor fi, tot in UE vor fi si tot o ''amenintare''pt stabilitatea economica a UE vor fi. Daca nu o sa mai fie cei de la Bruxelles care coordoneaza, atunci fiecare tara si tarisoara va fi pe ''barba ei''. Cate vor supravietui? Uite citisem azi in www.telegraph.co.uk. de chinezi cum sunt ei de ingrijorati caci UE e un principal partener de comert. UE. Daca n-ar fi UE, fiecare tara ar avea un specific al ei, economic si legislativ, care ori ar ingruna ori usura relatiile cu unii parteneri puternici, ca acum China e o tara de luat in seama.
Asemeni SUA-ei. Daca n-ar fi guvernul federal si fiecare stat e lasat sa se conduca singur singurel,n-ar exista oare o polarizare? State bogate si state sarace? Dar asa impreuna sunt o forta. Asta e doar o opinie, recunosc cu nu am citit foarte mult despre asta incat sa vad si dincolo de avantajul de a fi impreuna.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui ch_dana "Rascoalele" ca sa zic asa sunt in orasele mari. In zonele turistice, nici chiar grecii nu-s suficient de nebuni incat sa alunge gaina cu oua de aur, recte turistii. |
Explicatia este pe cat de simpla pe atat de greu de inteles de bugetarii greci:
Rascoalele le fac bugetarii greci. De turism se ocupa numai particularii. Iar ei n-au timp de gargaunii din capul bugetarilor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Mai, eu stiu de anul trecut: greve generale (din care "grele" pentru turisti: transport, banci, partial alimentatie, obiective turistice), criza carburanti (cozi de cateva zile).
In plus, preturile nu au scazut chiar dramatic ca sa zici ca, oricum, merita riscul. Spre comparatie, cand lumea a fugit din Turcia de frica lui Ocealan, preturile in turism au scazut la 50%. Rezultat: statiunile erau pline. Nu mai erau nemti, englezi si olandezi, erau rusi, romani, bulgari si...turci. Mai putin sensibili...
Dar in Grecia nici macar eu nu m-as duce acum.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
citat din mesajul lui Rufus Mai, eu stiu de anul trecut: greve generale (din care "grele" pentru turisti: transport, banci, partial alimentatie, obiective turistice), criza carburanti (cozi de cateva zile). In plus, preturile nu au scazut chiar dramatic ca sa zici ca, oricum, merita riscul. Spre comparatie, cand lumea a fugit din Turcia de frica lui Ocealan, preturile in turism au scazut la 50%. Rezultat: statiunile erau pline. Nu mai erau nemti, englezi si olandezi, erau rusi, romani, bulgari si...turci. Mai putin sensibili... ![]() Dar in Grecia nici macar eu nu m-as duce acum. Rufus, Tora si iadele ![]() "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Rufus, zau ca exagerezi.
Si noi mergem in Grecia dar undeva pe o riviera unde nu vad ce impact pot sa aiba protestele din Atena. Nu ne vor mai face papa bun la restaurant ? Nu vor mai curata plaja si piscina ? Daca am motorina in masina si mult discutatii euro in buzunar ...
Singurul lucru la care nu m-as aventura acum ar fi sa vizitez Atena. Asta da ! Sau sa fac vreun circuit bazandu-ma pe transportul lor public.
Dar de aici pana la a spune ca toata Grecia e de evitat e mult.
![](images/user_woman.png)
danutz spune:
In forma in care s-au semnat tratatele de aderare la UE nu prevad sub nici o forma iesirea din zona EUR. Adica statele care au aderat deja la EURO nu au nici un fel de posibilitate sa iasa. Statele UE (in principal Germania si Franta) nu au de ales decat sa sustina Grecia, din cauza ca presiunea pe EUR afecteaza pe toata lumea.
Trecerea la EUR, in esenta, s-a vrut a fi si o contrabalansare in lupta cu dolarul si mai nou cu Yuan-ul, si un camp de batalie mai egal in lupta exportatorilor europeni cu cei americani si cu cei asiatici.
Lectia care trebuie invatata din ceea ce se intampla acum in UE este ca trebuie foarte bine ales momentul cand alegi trecerea la EURO, precum si o redefinire a criteriilor de aderare. Criteriile vechi nu mai sunt suficiente. O trecere timpurie la EURO e clar ca nu este sustenabila.
Grevele si agitatiile din Grecia sunt provocate, cum bine a zis cineva, in majoritate de catre bugetari. Care nu se impaca la fel de usor ca si romanii cu austeritatea bugetara, cu majorarile de taxe si impozite, cu concedierile si cu taierile de salarii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monabella/monabella.jpg)
monabella spune:
Rufus eu merg direct in Rodos, zbor din New York, Madrid, Atena, Rodos. Nu ies din aeroport in ATena. Iar daca, bat in lemn, e vreo greva, iau ferry pina in insula, Acolo nu inchiriez masina, am totul asigurat deci nu-mi ramine decit sa ajut economia locala (adica mers la rest, cumparaturi etc). AM intilnit acolo in fata obiectivelor turistice - in trecut - femei in virsta care vindeau fete de masa facute de mina lor. Am de gind sa cumpar una. La fel si alte obiecte artizanale. restul politicii va fi undeva departe pt mine...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Si apropo de zona euro si de EU.
Eu una nu inteleg de ce principiile solidaritatii sociale nu se aplica si la tari, numai la indivizi si regiuni.
Ca pana la urma toti suntem de acord ca exista multi cetateni care platesc taxe mari si nu beneficiaza de servicii sociale pe masura. Si exista cetateni care platesc putin si beneficiaza de servicii sociale care exced platile.
Acelasi lucru se aplica si la regiunile unei tari. In Romania si in alte tari, si, deasemenea, este larg acceptat.
De ce cand se aplica la tari intregi in zona EU devine intolerabil ?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ch_dana/ch_dana.jpg)
ch_dana spune:
Dar in Grecia nici macar eu nu m-as duce acum. |
Nasii nostri pleaca in Halkidiki impreuna cu alte doua familii sambata viitoare. Va tin la curent daca se mai intorc sau cer azil acolo.
![](icon_smile_big.gif)
Singura problema intr-adevar serioasa ar fi combustibilul, ei plecand cu masina. Vor face ultimul plin in BG si vor lua si o canistra, din ce am inteles. In rest, cash in loc de card...pentru toate se gaseste o solutie.
Mda, oricum bugetarii lor o duceau chiar mai bine decat ai nostri, citisem la un moment dat un articol cu lista avantajelor de-am ramas cu gura cascata. E normal sa tipe ca din gura de sarpe...ma rog, normal pentru ei.
![](smiley_pregnant.gif)
![](fetita.gif)