Nasterea la Medlife (23)
Raspunsuri - Pagina 5
Kora_B spune:
Burtocika, se pare ca in contractul cu CASMB intra doar doctorii angajati la ei, nu si dr colaboratori, cum e dr mea-Roxana Constantin.
Kora
danuk spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_pui danuk..banuiesc ca lapte mai am dar foarte putin..matei nu mai suge dacat vreo 5 minute si apoi urla de foame..cat despre pompa de muls iti trimit linkul cu locul de unde am inchiriat-o..dar au de inchiriat un singur model de la medela..insa am fost foarte multumita de ea. http://www.pompedesan.ro/info/ce-fel-de-pompa Si la noi colicii n-au trecut cu nimic nimic nimic timp de 5 zile..si asa au hotarat cei din spital sa-i schimbe laptele..acum pot sa spun ca e mai binisor..nu a mai facut crizele de acum o saptamana.Acum sunt si eu nedumerita de ceva: bebeii vostrii dorm neintorsi?Ptc matei tot timpul se foieste,icneste, pedaleaza cu piciorusele..stau si eu ca toanta si ma intreb daca chiar o dormi desi ochii sunt inchisi..or l-o durea ceva,or salteaua nu-i este pe plac..chiar nu stiu.. |
Oana, bine ca ii mai dai si 5 minute...eu sunt ingrijorata ca a mea doarme de vreo 8 ore (a supt de vreo 3 ori, maxim 10 minute dintr-o tata) si nu reusesc in niciun fel sa o trezesc.. dimineata, m-am muls aproape 70 ml (tocmai pentru ca ea nu a supt foarte bine), acum o sa ma mulg iarasi, o sa ii dau cu biberonul, nu am ce sa fac
Cat despre somnul lui Matei, nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi...fiecare copil este mai linistit sau mai agitat in somn, gandeste-te ca trece printr-o perioada dificila cu colicii astia..probabil ca se va regla in timp; intreaba, totusi, pediatrul, pentru linistea ta...dar eu cred ca nu sunt motive de ingrijorare!
oana_pui spune:
danuk si matei exact asa proceda..si nici noi nu reuseam sa-l trezim..dar sa stii ca niciodata nu l-am lasat sa doarma mai mult de 2 ore in primele saptamani..cum faceam cum nu faceam il trezeam..si cand n-am mai reusit am plecat cu el la spital..m-au invatat de la spital ca atunci cand trebuie sa-l trezesc sa trag perdele sa intre lumina de afara sau sa aprind lumina, sa caraie ceva la televizor, sa vb cu el ..sa fie zgomot intr-un cuvant ..iar atunci cand uita sa traga din biberon sa il gadili la piciruse, cu un deget sa-l mangai pe fata, sa-i pun un deget de al meu in manuta lui si sa-l mai strang usurel din cand in cand..sincer initial mi s-au parut niste prostii..consideram ca copilul mananca dc ii e foame..dar sa stii ca cu ajutorul acestor mici trucuri o asistnta mi l-a scapat de la perfuzie..ptc mai avea un picut..si nu e nici o tragedie ca papa din biberon..important cred este deocamdata sa pape ceva.. stiu perfect prin ce treci..parca e copia lui matei acum o saptamana..nici noi nu o ducem excelent dar cu speranta mai trecem peste o zi..sa ne mai dai vesti despre gaza.
danuk spune:
am sosit acum de la doctor...in primul rand, dr Ecaterina Popescu se muta la spitalul din Baneasa...off, se ajunge atat de greu acolo.
In linii mari, bilantul este ok. A luat intr-o saptamana 350 de grame...dar i-am dat in trei seri lapte praf, asa ca nu pun aceasta crestere pe seama laptelui de la tata! Nu stiu cat de mult conteaza cele trei biberoane de lapte praf, dar...
Oana, o sa incerc si eu trucurile tale! Eu am o nedumerire: consultatia de la spital se plateste, chiar daca am abonament pentru gaza?
nicofa25 spune:
oana si danuk, imi pare rau sa vad ca treceti prin greutati. va inteleg perfect, pt. ca si eu am fost panicata, mai intai cu somnul (si teo este la fel, cateodata are somnul foarte nelinistit), apoi cu mancatul (a avut cateva zile cand a mancat foarte prost si practic ma luptam cu el sa suga pt. ca urla din cauza durerilor). toate sunt pe seama colicilor.
incercati sa fiti relaxate si pozitive, eu incerc tot timpul asta, cateodata imi iese, cateodata nu. colicii se datoreaza in mare parte si starii psihice a mamei, si la mine s-a confirmat de cele mai multe ori.
oana_pui spune:
danuk ma bucur ca sunteti bine si ca v-ati mai linistit.consultatia la spital se plateste indiferent daca bebe are abonament sau nu..dar daca are se face o reducere de 10%..mie nu-mi place deloc noul sistem aplicat..dar merg mereu pe principiul ca daca bebe e bine..nu mai bag de seama restul.
Nicofa multumesc de incurajari..o sa ajung si eu la pediatru sapt viitoare..alt pediatru deoarece Miruna Georgescu este in concediu..sa vad ce e cu somnicul lui agitat..
Burtocika spune:
Deci pana la urma au mai ramas ceva pediatri la clinicile din Unirii - Grivitei sau sunt toti la spitalul din Baneasa ?
Ca in conditiile astea eu nu stiu daca mai pastrez abonamentul pt bb1 si sigur nu-i mai fac lui bb2 ... Mi se pare aiurea sa ma pui sa platesc consultatiile cand am abonament ... Pai atunci la ce-l mai am ? Plus ca este discriminare intre abonati: adica eu ca adult beneficiez de niste servicii, iar copilul, pt care platesc aceeasi suma, NU ?
Nu e in regula, ceva nu-mi place aici ...
danuk spune:
ce prostie!!!
cred ca renunt si eu, nu de alta dar spitalul e atat de departe de mine...nu are rost, cu aceeasi bani imi gasesc un pediatru care vine acasa..pe bune, acum!
Na, ca m-am si enervat!!!!
ochios_mic spune:
fetelor, ne-am intors acasa...mai multi cu 1 fata de cati am plecat :). Rares al meu, ca asa se numeste juniorul s-a nascut cu 3.850 si 50.5 cm. Am avut mici problemute, ca a stat in lichid meconial, vreo 24h zice dna Cuzino si suntem inca pe tratament cu antibiotic pentru care merg zilnic la spital sa ii fie administrat prin branula. La analizele de externare insa rezultatele au fost bune. Bucuria mea e ca el e papacios nevoie mare. Am reusit sa mi se instaleze lactatia destul de repede (inca din a 2 zi in spital)iar acum mai dam putin la pompita dupa ce papa bebe ca sa eliberam sanul si sa sporim nivelul lapticului. Ii mai dau si completare cu formula, dar cam 20ml, nu mai mult.
Azi insa m-a cam dat peste cap, pt ca tot ce a supt de la mine a cam regurgitat. si in schimb e f agitat in somn, se screme pana se inroseste si uneori incepe chiar sa planga. Face parturi multe, si are multe gazutze la burtica...si nu stiu ce sa ii fac. in plus de pe la pranz se trezeste din ora in ora si cere mancarica (duce gurita in stanga si dreapta, baga manutele in gurita) dar cand il pun la san suge 10min si adoarme. si apoi incepe sa regurgiteze. A mai patit cineva asa ceva??
nicofa25 spune:
De noi este aproape spitalul de pediatrie, mie mi-a placut foarte mult cand am fost acolo la consult. Au si linie de garda, asa ca pt. orice urgenta putem merge la ei si scapam de corvoada spitalelor de stat si de bani bagati in buzunare. Insa cand am intrebat daca pot face vreun abonament astfel incat sa avem vreo reducere, mi-au zis ca nu se poate face nimic... nici macar de varianta cu acei 10%... Voi ce abonamente aveti? Prin firma?
Noi tot la dr. Miruna Georgescu mergem, ea ne-a spus ca somnul agitat este normal. Plus ca nu mereu doarme asa, are perioade. De 2 zile este mai linistit, insa a avut o perioada de 2 saptamani in care a urlat la fiecare alaptat aproape... probabil ca a fost apogeul de la 6 saptamani.. SPER! :)
Va pup!