Nevralgie - Ajutati-mä cu un sfat!!
Fetelor,
de 2 zile am o nevralgie groaznicä!!
M-a tras curentul si mä doare toatä partea dreaptä ( dinti, ureche, ochi, amigdalä )
Am tot luat pastile de dureri ( Ibuprofen, Paracetamol...acum tocmai am luat una mai puternicä de dureri de dinti ) si am incercat si cu vatä inmuiatä in spirt, pe care am bägat-o in ureche.
Pastilele mä ajutä cam o orä, iar vata cu spirt nu a avut succesul pe care il speram!!
Vä rog, dacä stiti voi si alte leacuri bäbesti care ar putea sä mä ajute, nu ezitati!!
Azi sint liberä, dar de miine trebuie sä lucrez si durerile ästea sint insuportabile!
Sä stau acasä nu pot, cä sint in probä la lucru...si nu vreau sä risc!!
Vä multumesc anticipat!
Cu drag, Cami.
Raspunsuri
valentinag spune:
Pai bine ma Camelia nici azi de ziua ta nu te lasa nenorocita de durere?
Ca remediu incearca sa pui sare de bucatarie intr-un prosop fierbinte pe care il tii la ureche,pine se raceste apoi il incalzesti iar.
La mine a mers!
Insanatosire grabnica!
Valentina
tinatache spune:
Hai ma Cami, chiar de ziua ta???
Mie imi punea mama un catel de usturoi cat suportam de cald (aproape fierbinte, infipt pe furculita si incalzit la flacara) in ureche si zau ca-mi lua durerea cu mana. Dar ma dureau doar urechile!
Hai fa-te sanatoasa ca sa petrecem!
Cristina, mamica cu burtoaie
camelia-daniela spune:
Dragele mele Valentina si Cristina,
vä multumesc pentru sfaturi!!!
Acum cred cä pot sä mai rid vreo jumätate de orä, atita timp cit mai are efect pastila pt. dureri!!!
Dupä aia, o sä incerc si metodele voastre cu sigurantä!!
Tot ce vreau este sä pot dormi noaptea ca lumea...azi imi propusesem sä dorm si eu mai mult...cä deh...este ziua mea si sint liberä!!!...dar tot de dimineatä m-am sculat!
Cu astfel de dureri, nu prea am chef de petrecere!!...sotul m-a si intrebat dacä vreau sä mergem disearä la restaurant la niste amici de-ai nostri, dar i-am zis deja cä nu am chef!! Cine ar avea chef cu astfel de dureri??? Numai cind mä gindesc la frigul de afarä, mi se face räu!!
Pupici de la Cami.
alba spune:
Cami,chiar acum de ziua ta ?
Of si of,imi pare tare rau,incearca cu prosopul cu sare,fierbinte si pe mine m-a ajutat,tin minte !
Cami,insanatosire urgenta si inca o data LA MULTI ANI !!!
P.S.Si eu mi-s bolnavioara...afurisita asta de gripa...ei m-am zgircit la vaccinu antigripal
(20 €)si acum trebuie s-o indur....
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78
raducu spune:
La multi ani Cami!
Eu zic ca daca incerci cu ceva vitamina C forte(eu puneam cate 10 pastilute romanesti pisate intr-un pahar cu apa si dizolvam si ) si diseara mai tragi o partida de maine esti ca noua si la servici or sa moara de invidie ca te-ai intors.
Doar nu o sa te rapuna pe tine o amarata de nevralgie. Si daca nu trece cu vitamina C treci si vezi si pe aici ce poti sa adaptezi http://terapiicomplementare.fidelia.ro/diverse.shtml.
Mai vezi si prin formula-as vre-un medicament naturist.
Sanatate maxima!
Sa ne spui maine cum te mai simti.
Pupici
Mamica lui Raducu
camelia-daniela spune:
Draga mea Alba,
pentru gripä, am eu un sfat bun!!!
Cumpärä de la farmacie Wick Medinait ( poate il stii - este un sirop verde) si bea un pähärel inainte de culcare...o sä dormi ca un puisor!!!
Existä si Daymed ( pastile pt zi ), dar pe mine nu prea m-au ajutat cind am avut gripä.
In schimb, siropul de noapte, a fäcut minuni!! Pe mine m-a pus pe picioare atunci.
Din päcate si gripa, ca si nevralgia, trebuie sä-si facä damblaua!!!
Eu stiu cä la gripä se spune cä vine in 3 zile, tine 3 zile si in 3 zile se vindecä...dar siropul ästa te va pune mai devreme pe picioare.
Din päcate, la nevralgie nu stiu nici o vorbä din bätrini!!!...sper sä nu tinä vreo 2 ani!!
Si tie, insänätosire grabnicä!!!
Pupici de la Cami.
alba spune:
Aha,Wick Medinait,acu ma duc sa-l cumpar...merci mult de sfat.
Eiii,ce cobesti tu acolo cu 2 ani de zile,Cami nici prin gind sa nu-ti treaca ,vezi tu ca acushica te faci bine si prinzi din nou puteri
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78
camelia-daniela spune:
Räducule,
nevralgia asta nu e deloc amäritä!!...e o mindrete de nevralgie!!
De regulä, nu mä las eu doboritä asa de usor...ai dreptate...dar cind nu mai stiu ce sä fac, trag un strigät de räzboi, cum am fäcut acum in forum, dupä care incep sä-mi scot asii din minecä!!!...cä asii mei ii terminasem!!
Acum sint inarmatä pinä in dinti!!....multumitä vouä!!
Deocamdatä mä simt incä bine, datoritä pastilei pe care am bäut-o...dar eu nu vreau sä iau medicamente de felul meu...mai bine rabd, pinä nu mai rezist durerilor, dupä care cedez si mai beau cite o pilulä!!
Dar acum am atitea leacuri bäbesti si sint convinsä cä voi cistiga bätälia!!
Asearä mä gindeam la sex...dar am preferat mai bine sä adorm cind m-au läsat durerile
Pupici de la Cami.
anabordea spune:
Draga Cami, in primul rind La multi ani!(E si ziua mea azi).In ceea ce priveste nevralgia trebuie sa stii ca mie mi-a ajutat foarte tare Analgin-ul dar care este romanesc si nu stiu ce echivalent are pe acolo. Eu am avut le fel acum vreo trei ani, dar am scapat definitiv cind am descoperit ca totul mi se tragea de la o masea care se cariase pe dedesubt, si nu se vedea. Asa ca o vizita la stomatolog te mai poate ajuta....Daca imi mai amintesc ceva, iti spun.. Multa sanatate!
Ana
camelia-daniela spune:
Dragä Ana,
merci de sfat...aici ar fi eventual un echivalent, care se numeste Neuralgin...bänuiesc eu...dar in primul rind prefer leacurile bäbesti...asta rämine in ultimä instantä!!!
Iti urez si tie toate cele bune si "La multi ani!!!"
Sä stii cä si eu m-am gindit la vreo carie si bänuiesc cä ultima mäsea ar putea fi cariatä si trebuie sä merg la dentistä la control...numai cä in situatia mea actualä nu prea am timp. Sint in probä la lucru si lucrez si dimineata si dupä amiaza...se schimbä turele de la o zi la alta si nici nu am o planificare de lungä duratä...acum stiu cum lucrez pinä miine, cind sint dupä amiazä.
Si mai lucrez si la sfirsit de säptäminä!!!...bineinteles cä o sä am zile libere pt asta!!...väd eu cum fac!
Azi sint liberä ( cä am lucrat duminicä ), dar de ziua mea nu vreau sä mä duc la dentistä!!!
Pupici, Cami.