Mamici de pitici hraniti cu lapte praf
Buna,tuturor!
M-am gandit sa deschid acest topic pentru a face un schimb de opinii,experiente in ceea ce priveste bebeii hraniti cu lapte praf.Adica:cand ati inceput alimentatia artificiala,de ce,ce probleme ati intampinat,ce marca de lapte praf folositi(daca este permis de moderatori!),cat mananca bebele vostru la o masa si cat de des ii dati,daca bebe este mai marisor si ati inceput sa-i mai dati si altceva cum a reactionat ,ce i-ati dat etc.Si orice altceva va trece prin cap legat de acest subiect.Pupici la pitici!
Raspunsuri
oana_lex82 spune:
Buna, raspund si eu la intrebarile tale. Iustin are 1 an si 3 saptamani acum...am inceput cu lapte praf..din prima zi pt ca n-am avut lapte din cauza undei depresii pe care am facut-o dupa nastere + ca el a stat 3 zile in incubator..Noi am inceput cu Nan 1 de la Nestle..pt ca asa i s-a dat in spital...Cu aceasta formula am si continuat...Mi-a luat destul de greu in greutate, asta pt ca inca de la inceput manca ff putin..si acum avem inca probleme de alimentatie, dar nu pun pe baza laptelui aceasta problema ci pt ca el e un copil care nu-i deloc mancacios...mie la 4-5 luni abia daca imi manca 60 ml lapte la o masa..am inceput diversificarea la 4 luni cu cereale puse in ultimul biberon seara..a fost cam unicul aliment acceptat in afara de lapte pana pe la 10 luni..dupa aceea incet incet s-a dat pe mancare, acum maianca dimineata branzica de vaci cu o jumatate de banana si putina pierica, sau mar cu branza, sau iaurt natural cu un fruct, la pranz ciorbita, la 17-18 iaurt cu cereale, la 22 dupa baie papa 180 ml lapte cu cereale si inca se trezeste de 2-3 ori noaptea pt lapte sau apa..adunat bea pe zi cam 400-500 ml formula...Eu ii dau Nestle junior 1+..vom merge cu formula pana la 3 ani! sanatate puiutilor vostri!!
bird70 spune:
Eu am hranit fetele cu lapte praf. Sincer nu mai vreau sa intru in detalii de ce. Nu am putut sa alaptez. Prima e mare acum are 16 ani am hranit-o cu milupa, am diversificat-o la 3 luni (nu dati cu rosii ca asa era atunci), nu a fost foarte mancacioasa dar nici nu am putut sa ma plang. A acceptat diversificarea foarte usor.
Pitica care are acum 9 ani, am hranit-o cu Nan, a mancat foarte bine de la inceput, a crescut foarte mult in primele 6 luni. A crescut in lungime ca nu era grasuta. Pe la 5 luni am inceput sa-i dau in mana un biscuite de copii, o bucata de banana, etc dar nu as zice ca le manca, doar le morfolea. La 6 luni am inceput diversificarea fara nici o problema, a fost foarte deschisa la noutati.
Cea mare a inceput sa doarma peste noapte la 3 luni, cea mica la 6 saptamani, frumusel in patutul lor fara plansete si tragedii.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Dorsilia spune:
eu amandoi copiii de la nastere si pana la 2 luni i-am hranit mixt, prima data pus la san, sugea cat sugea, nu am facut probe de supt, stiu ca nu reuseam sa ma mulg sa scot lapte de o masa cu pompele, indiferent de cate zemuri am baut, asa ca i-am lasat pe ei sa traga cat au avut avut ce, pic cu pic, apoi le mai dadeam completare, cat doreau cu biberonul. Baietelul a mancat bine de la nastere, primul biberon baut a fost de 100 ml direct baut plin ochi pe nerasuflate. Fetita insa abia lingea cate 20-30 ml o data la 4 ore si aia cu multe scancete. Cand bea si ea 70-80 de ml la 2 mese consecutive eram fericita in ziua aia de nu-mi incapeam in piele. Pana la urma am acceptat ca asa e stilul ei si am lasat-o in pace, dupa ce am carat-o la 3 pediatri si un gastroenterolog nutritionist, dupa ce i-am facut analize de sange, de scaun, etc. Mi s-a spus s-o las in pace cu cat mananca si sa n- o mai stresez cata vreme creste si e vioaie. Si asa am incercat, desi in sinea mea ma consumam zilnic.
Pe amandoi i-am crescut practic cu Humana 1, 2 si 3, fetita a baut vreo 5 luni doar lapte HN Humana din motive de ceva intoleranta digestiva pasagera. Fetita mea inca bea formula si acum, Aptamil Junior 2+.
Diversificarea la amandoi am inceput-o la 4 luni cu cereale amestecate cu fructe moi (banane, pere, piersici, caise fie crude fie din borcanele). Au fost bine acceptate. Am trecut apoi pe piureuri de legume. Fetita n-a acceptat piureurile decat dupa ce am introdus in ele si zeama de carne si carnea propriu zisa sau ficatelul. Nu e o mare mancacioasa si nu e f deschisa la noutati, e mai pretentioasa la textura alimentelor, spre deosebire de fratiorul ei, insa amandoi au fost si sunt, slava Domnului, bine proportionati si in grafic cu inaltimea si greutatea.
lulu77 spune:
Luca a fost hranit mixt pana pe la 3 luni, apoi numai cu LP NAN pana la 2 ani apoi lapte UHT.
de la 4 luni si jumatate la masa de seara primea si cereale Nestle langa lapte, apoi am inceput diversificarea la fix 5 luni si 3 saptamani, cu piureu de legume, apoi cate o leguma noua la 2-3 zile, si apoi fructele, prima fructa a fost para apoi pepenele galben, etc.
Iaurt spre 7 luni, 1 iaurt/zi, la inceput cel facut in casa din lapte pasteurizat, apoi din cel cumparat.
mamaliga spre 10 luni.
banana la 9 luni.
peste pe la 11 luni.
carnea de curcan si vita pe la 7 luni si ceva.
branzica de vaci doar cumparata a acceptat, facuta de mine nu a vrut niciodata.
ficatul de pui nu l-a mancat nicioadata cu placere, acum mai deloc doar sub forma de pateu(fac in casa destul de des).
acum nu mananca absolut deloc teleamea, doar cascaval, branza de vaci proaspata si mozzarela.
A luat f bine in greutate mereu, nu era nici pufos, nici slabut dar avea copane....pana a inceput sa mearga.
a mancat f bine si cu placere orice din momentul in care am inceput diversificarea.
a avut pe la 8 luni si ceva o saptamana in care a refuzat efectiv orice fel de mancare.nu l-am fortat, l-am hranit doar cu lapte. si-a revenit.de atunci mananca exceptional de bine fructele, legumele si mai ales pestele .
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Mik spune:
Eu sunt mamica de copiii mari hraniti mixt.
Asta cu mixitatea a fost din pricina ca cel mare nu era niciodata satul cu laptele de la mama lui. Plingea de foame cum il debransam de la sin.
La urmatorul a fost mixt ca era la fel de mare, dar era foarte mofturos la lapte praf.
Cea mica a fost mixt pentru ca nu credeam ca poate fi hranita altfel. (nu dati cu pietre)
Marcile de lapte : Guigoz hipoalergic din farmacie, Milumil, ? (pentru cea mica nu-mi mai amintesc). Marca de lapte praf a fost tot timpul cea prescrisa de pediatru.
Acum sunt mari (intre 8 si 13), frumosi si sanatosi. Cit au fost mici, probleme majore nu am avut, doar raceli si otite. Varicela la toti 3 mai mult sau mai putin violenta.
Cit timp bebelusul e hranit fara stres, in calm si cu dragoste, nu e nici o problema ca ar fi lapte praf sau altceva.
mihaela_ch spune:
Si fetita mea a fost hranita mixt, tot din cauza ca ceea ce sugea de la mine nu ii era suficient si nu crestea in greutate. Am folosit Aptamil, acum are peste 2 ani si folosesc tot Aptamil +2. Nu am avut nici un fel de probleme de la lapte (nici constipatie, nici diaree) si nici nu a refuzat sanul pentru laptele praf. Pur si simplu a acceptat alimentatia mixta ca fiind ceva absolut normal.
sophia33 spune:
Buna,
copilul meu a mancat lapte praf din prima zi. Am stiut inainte de a naste ca probabilitatea sa nu pot alapta este foarte mare. Asa a fost... Am inceput cu Nan pentru ca asa a primit in maternitate, dar s-a constipat de la el asa ca, dupa 2 saptamani, am trecut pe Lactana de la Topfer. Asta mananca si acum, tocmai am trecut la numarul 2. A crescut bine, s-a reglat si scaunul si, de la 6 luni (adica de 2 saptamani) am inceput diversificarea cu fructe (mar, para, caisa, piersica si pepene galben, deocamdata...) si piure de legume (cartof dulce, normal, dovlecel, rosie). Cred ca a facut o usoara reactie alergica la morcov si l-am scos o perioada. Urmeaza sa continuam cu alte legume si sa incepem cu carne. Tot Lactana e prima dragoste :)). Eu m-am stresat o perioada ca nu il pot alapta, dar copilul nu mi-a facut mofturi sau probleme legate de laptele praf, am putut urmari exact cat mananca, nu se mai trezeste noapte deloc...totul ok, so far.
Sabina spune:
Sophia 33, e destul de greu sa iti dai seama de la ce e alergia, in cele doua saptamani de cand e diversificat maximum trei alimente trebuiau incercate.
Aveti grija sa nu va grabiti prea tare, tocmai pt a putea depista eficient alergiile. Unii copilasi sunt alergici la piersica, de exemplu.
Morcovul e renumit pt cel mai mic potential alergen posibil, dar nu se stie niciodata.
ideea
putine alimente in prima luna, cu cel putin 5 zile pauza intre introducerea lor. 10 alimente in 14 zile e mult prea mult.
Graba strica treaba :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sophia33 spune:
M-am gandit si eu la asta Sabina, dar am mers pe mana pediatrului care ne-a spus ca, in general, alergiile, daca sunt, apar imediat. De doua ori i-am dat morcov - de doua ori a facut bubite pe spate. O s-o iau mai usor... Ce stiti de pepenele verde? Se poate da? Si cum ati dat prima data carne?
Sabina spune:
pepene verde e f diuretic si..laxativ. L-as lasa pe la 10 luni, asa.
Cu carnita....dupa 7 luni jumate, as zice, daca bea formula care e imbogatita oricum cu fier. mai intai o lg in piureul de legme, dupa o sapt 2 lg etc.
:)
Ma rog, asta cu diversificarea e complicata, ca depinde si de copil.
Eu am doua bucati: nr 1 mofturoasa, nr 2 haplea....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo