Frica de spalatul pe cap si apa sfintita

Frica de spalatul pe cap si apa sfintita | Autor: danielatt

Link direct la acest mesaj

Sunt atat de...nedumerita incat nici nu stiu cum sa incep.
Matei are 4 ani, si are o frica cumplita de spalatul pe cap. O parte din vina o poarta (probabil) un desen animat de pe programul Jim Jam cu un pinguin care nu- place sa se bage in apa pentru ca i-se uda penele, iar pe de alta parte, o parte din vina este a mea pentru ca la un moment dat cand ot negociam spalatul, am cedat si i-am pus rapid dusul pe cap. De atunci...un intreg circ, nici nu suporta sa aibe o suvita uda.
Dar nu asta ma ingrijoreaza foarte tare ci faptul ca astazi, la gardinita, educatoarea care este o tipa la 30 de ani si careia ii plac copii (din auzite spun asta), ii spune mamei mele, ca Matei a avut "vedenii" si ca sa-l linisteasca i-a dat cu apa sfintita. "Dar a facut mai rau, doamna"!

Ea, educatoarea, este foarte bisericoasa si duce copii la biserica de cel putin 2 ori lunar. Nu ma deranjeaza, Matei este un copil care nu refuza colectivul si ii place orice activitate.
Dar de aici si pana a afirma ca este ceva in neregula c copilul mi-se pare mult.

Acum..eu ce ar trebui sa cred? ca Matei este posedat? Eu asa inteleg din afirmatia ei.
Nici nu stiu ce sa-i spun pentru ca as vrea sa-i explic ca daca le da copiilor cu apa in ochi sau pe cap, copii se sperie - mai ales Matei.
Ma gandesc apoi ca este pedagog si ar trebui sa stie ca la varsta asta copii inventeaza. In nici un caz nu au vedenii..eu zau nu stiu cum sa abordez problema astfel incat sa nu ma iau de ea.

Idei?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

asta asa, de inceput
scuze, dar mi se pare asa aiurea treaba cu dusul la biserica si aruncat apa sfintita pt orice, nu mai vorbesc de comentariile tampite

Explica i doamnei ca Matei era o perioada in care nu ii place apa pe cap / fata, o au cam toti copiii, btw, mai repede sau mai tarziu

Eu cred ca daca l ai duce la un curs de inot pt copii - ma repet, pt copii , cu multa rabdare ii va trece fobia asta de apa.
Cand am mers noi prima data, majoritatea copiilor in primele 10 sedinte se obisnuiau cu apa, cu balaceala, cu udatul pe ochi, cap, cu scufundatul.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Campanie speciala, pentru steluta de mare, DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Reclamatii la directoare, Inspectorat, Minister!!
Este revoltator ca in capitala unei tari europene exista cadre didactice care au conceptii de Ev Mediu si care sunt atat de dereglate mental incat stropeasc cu apa sfintita copiii care nu-s pe placul lor .
Doamne, ce subiect trist :(.

Si, danielatt, ar fi trebuit sa te deranjeze ca fiul tau este plimbat de 2 ori pe luna intre gradinita si biserica...

Gradinita e de stat? Ce varsta are educatoarea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielatt spune:

Gradinita da, este de stat.
Cum sa spun..m-a deranjat ca este dus la biserica, dar m-am gandit ca nu ar fi bine pentru el sa-l rup de restul clasei..sa nu se simta cumva izolat sau ceva de genul asta.
Educatoarea, stiu despre ea ca are 30 de ani sa ca trece print-un divort urat. deseori cand o sun sa discut diverse probleme cu ea , nu raspunde ca apoi, sa-mi confirme ca era la slujba. Ok, asta admit, pana la urma fiecare isi gaseste linistea cum crede de cuviinta.
Acum, toata munca de lamurire cu spalatul pe cap,s-a dus pe apa sambetei. Muncesc de 2 luni si aproape ca reusisem cu Matei.
Acum insa..eu ma gandesc ca cine stie ce poate educatoarea sa faca in privinta copilului daca ea este atat de convinsa ca e "posedat".
si cu Matei ce sa fac? sa-i spun ca ce? L-a stropit in joaca sau ce?
Am sa vad diseara acasa ce comportamet va avea el vis-a-vis de educatoare; sa vad daca exista resentimente..doamne, chiar nu ma gandeam la asa ceva.

Mergi la inceput

Daniela, da, spune-i lui Matei ca l-a stropit in gluma.
Si fa tot posibilul ca el sa nu mai aiba contact cu educatoarea aia.
Oamenii astia care implica habotnicia in educatie pot afecta foarte tare sufletzelul unui copil.
Du-te la directoare si spune-i ce face educatoarea. Imi inchipui ca si alti copii sunt afectati de exaltarea ei religioasa.

Mergi la inceput

Cu copilul o rezolv eu, dar cu ea? ei ce sa-i spun ca-mi vine sa dau cu ea de pereti.
Mama mea s-a speriat cand educatoarea i-a spus "doamna a facut asa de urat, a tremurat.." Eu m-am speriat imaginandu-mi ce e mai rau.apoi mi-am dat seama de ce a facut asa.
Ce sa-i spun ei astfel incat sa nu ma cert cu ea, ma gandesc totusi ca in habotnicia ei nu a mai gandit rational..naiba stie ce e in capul ei.
O sun sa vorbesc cu ea ca nu mai am rabdare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danielatt

Cu copilul o rezolv eu, dar cu ea? ei ce sa-i spun ca-mi vine sa dau cu ea de pereti.

Pai, da cu ea de pereti!! E dement comportamentul ei.
Si neaparat spune-i directoarei. E cat se poate de in neregula ca o asemenea fiinta sa lucreze cu copii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

eu de ex. ca mama nu sunt de acord ca in timpul programului de gradinita sa-mi fie perindati copiii prin parcuri, teatre, biserici, muzee, FARA acordul meu. Si nici sa se faca din asta o chestie constanta, adica toata ziua buna-ziua o iesire undeva. Au curte la gradinita amenajata cu gazon si dispozitive de joaca, loc cu umbra si soare, pomi inalti, bancute, tot ce e necesar asa ca au ce face acolo daca au chef de aer liber si miscare.
Nu am nimic impotriva mersului la biserica si nici impotriva stropitului cu apa sfintita insa aia deja intra in atributiile mele sa decid cand are copilul meu nevoie de asa ceva.
deci asta trebuie sa reglezi cu educatoarea: sa-si indeplineasca DOAR atributiile, sa-si stie limitele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

adica duamna directoare nu stie unde pleaca o grupa de 30 si ceva de copii ? m as mira eu cred ca stie foarte bine si doamna educatoare e singura acolo ca de obicei sunt doua educatoare pe grupa nu?
eu ash muta copilul la alta gradinita
acum ca vine vacanta sper sa scape Matei de fobie si dus din toamna la alta gradi

Mergi la inceput

cu siguranta directoarea stie, dealtfel, educatoarea mi-a cerut
acordul.
asa cum am spus, m-am gandit sa nu-l separ de grup, Matei fiind un copil extrem de sociabil.
m-am gandit mai intai sa vad ce reactie are copilul dupa acest eveniment, mai culeg cateva informatii de la ingrijitoare si apoi am sa vorbesc cu educatoarea.
este singura pe tura dinc auza concedierilor. atunci cand pleaca la biserica, are ea o gasca de mamici doritoare, incarca copii in masinile personale si asta este.
cu siguranta nu-l mai las la biserica si cu siguranta va fi instiintata ca miruitul si sfintitul intra in atributiile mele ca mama.
am mai vorbit intre timp cu mama unei fetite care acum are 8 ani, si imi povestea ca a facut copilul febra 40, au sunat-o sa vina sa-si ia copilul si intre timp i-au zis copilului tatal Nostru. Replica mamei a fost mai mult decat caustica: "si i-a trecut doamna febra?" Raspunsul.."Doamna sa stiti ca nu i-a trecut"...
ma voi informa mai indeaproape si daca este cazul da, cu siguranta il voi muta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

cum adika duce copii la biserica? e o noua practica in gradinite?
nu, nu am nimik impotriva bisericilor, dar consider ca eu parintele trebuie sa fiu informat si sa-mi dau acordul.
neaparat discutie pe fata, fara ocolisuri si menajamente.

baiatul meu avea teama de spalatul pe cap. in mod paradoxal ii placea apa, dar urla la spalatul pe cap. cam dupa 7, 8 ani s-a mai calmat. si mai cunosc si alte cazuri de copii carora nu le place apa pe cap sau fata. cel mai bine si indicat e sa fie incurajati sa se spele singuri, desigur sub supravegherea mamei.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput