UPU pediatrie- unde am ajuns???

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

aici fiecare spital si clinica are asistente de serviciu care raspund la telefon 24/7, in cazul in care vrei sa vorbesti cu cineva mai ales in we sau dupa program.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Desiree, sper din inima sa auzim vesti tot mai bine de la tine. Tine-ne la curent cu sanatatea frumoasei tale. E un copilas DC!

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

cred ca n-am sa-l uit toata viata pe medicul care ne-a luat in primire la camera de garda la budimex. avea fetita cam 5 luni, facuse deja o bronsiolita si respira cam rau dupa 3 saptamani. i-am descris simptomele in cateva cuvinte, tusea destul de rar, nasucul ii curgea putin, respira cu dificultate, fara febra. si il aud "doamna, pentru atata lucru ati venit la urgenta???" nu va pot spune tonul pe care a vorbit...am dezbracat fetita, a ascultat-o intr-un sictir total si a concluzionat "mda, are bronsiolita". si tot dansul m-a "asigurat" ca cealalta fetita va face astm pentru ca a facut multe bronsiolite/bronsite de-a lungul timpul. ghinionul nostru a fost atunci ca dr. la care mergem de obicei era in concediu...

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui aka

cred ca n-am sa-l uit toata viata pe medicul care ne-a luat in primire la camera de garda la budimex. avea fetita cam 5 luni, facuse deja o bronsiolita si respira cam rau dupa 3 saptamani. i-am descris simptomele in cateva cuvinte, tusea destul de rar, nasucul ii curgea putin, respira cu dificultate, fara febra. si il aud "doamna, pentru atata lucru ati venit la urgenta???" nu va pot spune tonul pe care a vorbit...am dezbracat fetita, a ascultat-o intr-un sictir total si a concluzionat "mda, are bronsiolita". si tot dansul m-a "asigurat" ca cealalta fetita va face astm pentru ca a facut multe bronsiolite/bronsite de-a lungul timpul. ghinionul nostru a fost atunci ca dr. la care mergem de obicei era in concediu...

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna

Normal ca asa ti-a spus, pt. ca nu era o urgenta.
Romanul nu stie ce inseamna urgenta si merge la spital la urgente cand are el chef, in loc sa mearga la medicul de familie sau prin policlinica.
Pana nu se face si la ni ca pe la altii, daca nu esti urgenta sa trebuiasca sa platesti, nu se potoleste lumea.

Si da, mai luau si medicii tensiunea, ca nu le pica nimic, dar la urgente cand ajungi asistenta face toate astea, si cand te ia in primire daca este ceva patologie ce tine de sfera asta, te mai consulta si medicul o data.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui codruta_grg

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Acum fara suparare dar daca jumatate din copiii veniti la UPU erau asa ca al tau, apai sigur, nu e normal ca unul cu febra 40 sa astepte 2 ore, sau unul cu mana rupta. Stii cat doare o fractura? Ce cautati la urgenta cu febra 38??? Deci nu pricep neam.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Se trateaza in locatii diferite o fractura si o febra...

Si noi am fost la urgenta acum vreo 2 saptamani, dupa ce mi-a vomat toata ziua si nu-i scadea temeratura sub 39, cu tot cu algocalmin si era intr-o stare foarte naspa....Am asteptat si noi vreo ora, dar cand am intrat erau vreo 3 rezidenti care povesteau intre ei si infirmierul era cel care ne-a luat temperatura. Cand a venit doctorita de garda intr-un minut ne-a dat verdictul: herpangina....
Nici macar n-au venit rezidentii sa vada cum consulta doctorita, in afara ca erau interesati de cafea nu i-am vazut sa faca altceva...offf ce viitor stralucit va fi prin spitale

Rezidenti sau studenti?
Temperatura, tensiunea arteriala, pulsul, toate astea sunt luate de asistenta/infirmiera, nu de medic.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Ma gandesc ca erau rezidenti, nu de alta, dar ce studenti sunt la "servici" dupamasa.
Iar cu temperatura stiu ca nu o iau medicii dar stiu ca nici cel care cara targa n-ar trebui sa o ia, avand in vedere ca erau rezidenti/studenti pe acolo care ar trebui sa scrie in fisa ei....zic eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Citat:
citat din mesajul lui eimotto

Eu cand am ajuns la urgente un medic rezident mi-a luat tensiunea, pulsul si mi-a dat si in ce sa dau la boboci. Dupa care s-a dus si a chemat un medic care mi-a mai luat odata tensiunea si pulsul. Infirmierea nu am vazut. Asistenta era 1 la 3 doctori. UPU, Bucuresti, Floreasca.

Cu copilul la pediatrie, intr-adevar asistenta ia temperatura. Nu infirmiera ca nu prinzi asa ceva in camera de garda. Dar am vazut-o si pe aia ca doctorita de garda sa o strige pe asistenta sa vina sa se uite si ea in gatul fetei sa isi dea cu parerea daca "o fi herpangina sau altceva".

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Eu zic totusi ca era infirmierul, nu de alta, dar l-am vazut ducand cafelele, iesind pe afara, facand ordine care ce si cum...ma gandesc ca asistentele chiar au alta treaba de facut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui aka

Normal ca asa ti-a spus, pt. ca nu era o urgenta.
Romanul nu stie ce inseamna urgenta si merge la spital la urgente cand are el chef, in loc sa mearga la medicul de familie sau prin policlinica.
Pana nu se face si la ni ca pe la altii, daca nu esti urgenta sa trebuiasca sa platesti, nu se potoleste lumea.

Si da, mai luau si medicii tensiunea, ca nu le pica nimic, dar la urgente cand ajungi asistenta face toate astea, si cand te ia in primire daca este ceva patologie ce tine de sfera asta, te mai consulta si medicul o data.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Normal? Ce e normal? Ca ai copilul bolnav si mergi la medic? La urgenta? Pai exista si alte posibilitati la noi in we? De unde sa scoti medicul de familie? Din palarie, ca pe iepuras? La ce policlinica sa te duci? Alea care sunt la program si nu non stop? Cu cine sa vorbesti?
Si cam ce trebuia sa faca mamica respectiva? Sa stea pana nu mai putea respira copilul? Abia atunci era considerat urgenta? Si dupa sictirul suveran al medicului o facea albie de porci ca e inconstienta si sta cu copilul pana in ultima clipa, nu? Deci, care e granita dintre urgenta si non-urgenta? Ma refer la cineva care nu are cunostinte medicale, dam in bobi sau cum?

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diannaalex spune:

eu am venit cu Alex odata de la spital de la Bucuresti imi racise la Bucuresti dar ii trecuse mai tusea putin. Am ajuns acasa vineri noaptea iar sambata noaptea nu putea nici respira. Duminica m-am dus cu el la urgenta febra tot pana in 39 si abia respira. Internare de urgenta broniolita. A zsi dr ca daca mai stateam acasa imi murea copilul in brate ca nu putea respira.

mami de pui Alex www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Xio, romanul stie ce e aia o urgenta.
Daca nu apeleaza la urgenta nu are unde sa se duca. Sistemul nu este bine pus la punct. In lege scrie ca daca ai o urgenta si medicul de familie nu este la program apelezi la cabinetele de permanenta unde ceilalti medici da familie au obligatia sa te preia.
Care sunt acelea? Si unde sunt?

De aceea sunt unele spitale pline.
Daca ai sa zicem o infectie care necesita antibiotic intravenos se prefera internarea in spital. Acasa nu are cine sa ti-l faca. Nu exista asistente specializate care sa vina la domiciliu - gratis, prin asigurari. Si uite, asa, romanu asta fraier ocupa un pat de spital degeaba.

Medicul de familie al fetei mele este foarte dedicat. Are scris mare pe usa numarul ei de telefon, la care raspunde si chiar face vizite la domiciliu la nevoie - indiferenet ca e we sau sarbatoare. Nu raspunde noaptea. Doarme.

Medicul meu de familie la fel. Chiar a fost la cabinet de Rusalii pentru ca avea pacienti programati. Nu raspunde noaptea. Doarme.

Permanenta aia care e trecuta in lege, unde e?

Si atunci noaptea te duci la spitalul de urgenta pentru ca nu ai un cabinet de garda la care sa apelezi.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Si discutia merge mai departe si nu se va incheia niiodata. Ce e normal? Nimic nu e normal. E normal sa te duci la doctor cu oua in traista sa il platesti in natura

Peste tot e altfel. Dar cam peste tot in weekend e inchis la doctori. Aici parca si miercuri au zi scurta, dupa ora 12 tot la urgenta fugi. Si daca in weekend nu sunt medici ce faci? Stai si cugeti, e grav au ba? Daca e tuse si nas infundat, ori febra care scade cu antitermice, stai cuminte acasa, altfel vei sta cuminte pe un scaun la spital vreo 3 ore cu copilul in brate.

Eu cred ca daca instincul de mama urla in tine ca e ceva grav, te urci in masina si fuga la spital la urgenta. Problema e ca la romani instinctele urla mult mai des si mai tare. Nu stiu de ce, poate o fi lipsa de incredere in sistemul medical pina la urma. Frica de a te duce pe ultima suta de metri, ca te lasa sa mori in camera de asteptare, sau sunt prea incompetenti sa te salveze. Stiu eu de ce? Uite, comparatie intre mine si mama mea, subiectul fiind fii-mea. Copilul a tusit citeva luni de zile, dind din raceala in raceala. Mama - gata sa isi puna al doilea mortgage pe casa, sa ii facem copilului toate investigatiile posibile si imposibile. Eu- fost la doctor, doctorul spune ca e ok, normal si chiar bine sa raceasca des in primii ani, am incredere in el, fac inhalatii cu solutie salina. Copilul se face bine. Rezultatul racelilor dese - merge la cresa cu 12 copii in grupa, toti copiii cu mucii in barba, a mea e fluturas.

Instinctul meu a urlat si el acum o saptamina. Am fost in Spania si in ultimele zile fata a facut temperatura. Mare, pe la 40, nu aveam termometru. Scadea cu anti termice si la fix 6 ore o luam de la cap. Altminteri ea era vesela, normala, jucausa. A treia zi de febra a fost pe drum in avioane si aeropoarte. La 11 noaptea, febra 40.3 instinctul de mama incepe sa dea din coate. I-am dat ibuprofen si am asteptat. Era vineri noapte, a doua zi oricum weekend. Am zis acum copilul meu e super obosit, daca o scol si o iau la spital si mai stam inca 3 ore pe acolo am terminat-o cu totul, mai bine o las sa doarma si o verific din 2 in 2 ore. Eu n-am dormit toata noaptea dar a doua zi n-a mai avut febra si nici n-a mai facut. Mamei nu i-am mai spus ca ma declara precis mama iresponsabila si incompetenta si indiferenta, sa tin copilul acasa trei zile cu febra 40.

Dupa umila mea parere, camera de urgenta exista pentru urgente. Si pentru cind nu ai unde te duce altundeva. Dar cred ca trebuie educata putin populatia sa stie ca la un copil mic 38 de grade e in limitele normale, nu e febra. Spre exemplu. Si sa existe un numar de telefon cu suport medical competent la care sa poti suna inainte sa o iei pe cimpii cu cupilul dupa tine la urgenta. Noi asa am facut. Culmea e ca numarul respectiv e de la asigurarea mea, care e de stat. Asigurarea sotului e 100% privata si nu are un numar de genul asta.

Mergi la inceput