UPU pediatrie- unde am ajuns???
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dicirstea/dicirstea.jpg)
dicirstea spune:
Fetelor de prin strainataturi...nu obsderva nimeni sau doar citesc eu printre randuri? aici NU exista triaj la urgenta, doar la IOMC am vazut treaba asta, in rest, in aceeasi sala stau unul langa altul si cel care varsa, si cel cu febra si cel cu mana rupta si cel cu eruptie.
Nu evalueaza nimeni gravitatea unui caz, asa m-am trezit eu ca a trebuit sa il tin pe Matei in carantina, chiar daca se putea trata ambulatoriu, numai pentru ca a stat langa o fetita cu scarlatina.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Ramiris cred ca acum ai intzeles de ce am precizat ca 38 nu e febra de urgentze! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Dana, am inteles ca 38 n-ar fi febra de urgente. Ce incercam eu sa subliniez e ca urgenta e singurul loc unde poti merge daca ai probleme de sanatate in weekend si nu ai optiunea de a beneficia de asistenta medicala privata.
Inteleg ce spui, ca 38 nu e febra de la care sa te ingrijorezi si sa mergi la medic. Eu una imi cunosc foarte bine copilul de multe ori nu ma panichez la febra 40 care raspunde la antitermice si vad ca de la ora la ora starea copilului se imbunatateste in schimb sunt situatii in care chiar daca febra e mica ma ingrijorez din cauza ca imi vad copilul ca se simte rau.
Cu alte cuvinte o mama stie sa-si citeasca copilul, simte cand e cazul sa e ingrijoreze si cand nu.
Eu inteleg ca mamicile din strainatate vad o similitudine cu sistemul lor de sanatate si ne spun ca asa trebuie sa fie.
Dar credeti-ne, ESTE SINGURA SIMILITUDINE.
![](images/user_woman.png)
AB_AC spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ramiris
Dana, am inteles ca 38 n-ar fi febra de urgente. Ce incercam eu sa subliniez e ca urgenta e singurul loc unde poti merge daca ai probleme de sanatate in weekend si nu ai optiunea de a beneficia de asistenta medicala privata. Inteleg ce spui, ca 38 nu e febra de la care sa te ingrijorezi si sa mergi la medic. Eu una imi cunosc foarte bine copilul de multe ori nu ma panichez la febra 40 care raspunde la antitermice si vad ca de la ora la ora starea copilului se imbunatateste in schimb sunt situatii in care chiar daca febra e mica ma ingrijorez din cauza ca imi vad copilul ca se simte rau. Cu alte cuvinte o mama stie sa-si citeasca copilul, simte cand e cazul sa e ingrijoreze si cand nu. Eu inteleg ca mamicile din strainatate vad o similitudine cu sistemul lor de sanatate si ne spun ca asa trebuie sa fie. Dar credeti-ne, ESTE SINGURA SIMILITUDINE. |
Este foarte probabil ca-ti cunosti bine copilul si sa poti prevedea o urmare proasta. Dar medical nefiind o urgenta ceea ce poti face este tot sa stai acasa, sa-i asiguri conditii optime de refacere:somn, liniste si hidratare corecta in nici un caz vanzoleala de urgente.
Nici macar un test simplu de streptococ nu este relevant daca-l faci prea devreme.
In afara de asta un spital e plin de bacterii si oameni cu adevarat bolnavi, asa ca as incerca sa evit sa-mi expun copilul inutil la asa ceva.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui dicirstea Fetelor de prin strainataturi...nu obsderva nimeni sau doar citesc eu printre randuri? aici NU exista triaj la urgenta, doar la IOMC am vazut treaba asta, in rest, in aceeasi sala stau unul langa altul si cel care varsa, si cel cu febra si cel cu mana rupta si cel cu eruptie. Nu evalueaza nimeni gravitatea unui caz, asa m-am trezit eu ca a trebuit sa il tin pe Matei in carantina, chiar daca se putea trata ambulatoriu, numai pentru ca a stat langa o fetita cu scarlatina. ![]() CAPRA CU 2 IEZI ![]() ![]() ![]() mamica lui Matei Constantin ![]() ![]() MINUNEA MEA www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2 A DOUA MINUNE MOS CRACIUN 2010 www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! Sa o ajutam pe Georgi sa mearga Manu - papusa fara picioare |
E foarte rau. Totusi acel control e cam asa aici: temperatura, tensiune si procent de oxigen in sange. Daca nu vii cu salvarea si poti sa te misti cam asta-i tot ce se verifica. Deci era oarecum nerelant in cazul lui Gabi
Gabi
![](floare.gif)
Dar tot recitind ce scrieti am realizat ca o componenta importanta a procesului de calmare a fost faptul ca am vazut ca daca situatia copilului este grava se mobilizeaza toti si mi-l salveaza. Aici este marea diferenta cu .ro si cred dorinta romanului de a merge la medic din orice fleac nu este condamnabila in sine. Ea merge mana in mana cu speranta de a depista orice intr-o faza incipienta inainte sa coste prea mult sau sa necesite competente medicale prea mari si prea rare. Dar cumva tranzitia spre alt sistem trebuie sa se faca si cam asta-i singura cale. Sa reduci si sa-ncerci sa platesti corect pe cei putini care raman.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
citat din mesajul lui desprecopii sa ii pui sosete cu apa de camera si atat. |
Ce-i aia apa de camera?
Eu n-am ajuns niciodata la urgenta. Se pare ca am noroc.
Intrebarea mea este: in we nu se suna doctorul de familie, in caz de urgenta? Nu intra in obligatiile lui?
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/desprecopii/desprecopii.jpg)
desprecopii spune:
:))
Rufus, am vrut sa spun - apa la temperatura camerei :))
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
mathilda spune:
citat din mesajul lui Gabi_K daca avea muci pana-n genunchi si tusea, nu mergeam nici eu la UPU, ca stiam ce are. Asa insa nu stiam de a ce e febra. E dreptul meu sa merg la medic cand consider ca e cazul, e dreptul meu sa ma panichez cand e vorba de copilul meu si ma flutur pe altii care asteapta sa creasca pana-n 40 temperatura copilului. Eu asa fac si e treaba mea. Si da, erau multi, cazuri mai grave, cazuri mai putin grave- pentru fiecare parinte e urgenta boala copilului, probabil si la voi (sper). Eu faceam doar comparatie intre situatia dinainte si cea actuala. Am zis, nu serviciile medicale m-au deranjat, ci efectiv faptul ca am ajuns de la mai multi pediatri de garda la unul singur. Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002) Povestea nasterii: Lili si Robert |
gabi- si eu am 3 copii si cand fac febra nu merg la urgente ci le dau sirop contra febrei- scrie pe el- sirop de copii imp febrei si le trece. nu vreau sa vb de sist de sanatate din romania caci lipseste cu desavarsire. ar tb desfiintat min sanatatii caci exista degeaba.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui Rufus Eu n-am ajuns niciodata la urgenta. Se pare ca am noroc. Intrebarea mea este: in we nu se suna doctorul de familie, in caz de urgenta? Nu intra in obligatiile lui? |
Nu, nu intra. Exista insa un numar pe regiune la care poti suna o asistenta si descrie ce se-ntampla. Poti suna si la spital. Asistenta iti poate da la tel un medic daca e necesar. N-as putea spune ca-i eficace. Eu o singura data i-am sunat si nu s-au prins. Pur si simplu daca stii unde sa cauti simptomele ai mai multe sanse sa te linistesti sa stii ce semne trebuie sa astepti pentru a te ingrijora cu adevarat.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/s/diseases_and_conditions/a/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AB_AC
Nu, nu intra. |
Ok, in State...dar in Romania?
Rufus, Tora si iadele
![](foto.gif)