Nu sta in fund la 8 luni.
![](images/user_woman.png)
Fetita mea are aproape 8 luni si nu sta in fund.Nu a vrut niciodata sa stea,nici sprijinita de perne.Am fostb la medic si mi s-a prescri osteocare si complexul de b-uri.Dupa prima administrare a facut diaree, a vomitat si a durut-o burtica.Sta foarte bine in 4 si incearca sa mearga in 4.Ce e de facut?
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
In picioare sta? Sau incearca?
Exista copii foarte activi care nu stau deloc in sezut, nu vor. Fetita mea nu prea a stat, adica atunci cand o asezam ea se agita si cadea intr-o parte sau alta. Nu dorea sa stea, de fapt. Vreau sa spun, desi suna oarecum ciudat, fetita mea nu a stat niciodata in sezut in pat. Acum are un an si doua luni, merge (de curand) - adica nu are probleme de dezvoltare motorie dar nu a vrut sa stea in sezut.
In carucior se apleaca in fata? Adica se departeaza de spatar?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/SoriLea/SoriLea.jpg)
SoriLea spune:
Nici al meu nu statea singur in fundulet la aprox 8 luni, dar ne-a fost prescris TonotilN, iar dupa ce am terminat tratamentul era cu totul alt copil.
Sanatate multa.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sorina Mamica fericita
a ingerasului RAZVAN - IONUT
(11 MAI 2009)
http://lb3f.lilypie.com/rxDAp3.png
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ana_25/ana_25.jpg)
ana_25 spune:
Nici fetita mea nu a stat in fundulet pana la 8 luni! De curand a inceput sa stea,sprijinita de perini sau in coltul patutului,dar daca pica nu se poate ridica singura. Dr mi-a zis ca o sa stea cand va fi ea pregatita,si ca nu toti copii au acelasi ritm de dezvoltare. Unii sunt mai precoce,altii mai inceti.De ex.,a mea nu a stat niciodat in 4 labe si nici nu merge de-a busilea. Vrea tot in picioare,si merge sustinuta de maini.
Eu nu i-as mai da nimic,decat sa-mi faca diaree,voma.....mai bine as merge la alt dr.
"Ce e de facut?"- Pai nu prea e de facut nimic,decat sa lasi copilul sa se dezvolte in ritmul lui. Spui ca deja sta in 4 labe! e f bine,indata va merge de-a busilea. Cunosc mamici ale caror copii au mers abia dupa 1 an,si sunt perfect sanatosi. Copilul nu trebuie fortat,nici sa stea in fund,nici sa stea in 4 labe,sau sa mearga de-a busilea. Le va face cand va fi pregatit,si e posibil sa sara peste anumite etape. Nu toti copii sunt la fel!
Ana de
Maia Elena(24.09.2010)
Poze
Cum s-a nascut Maia - www.desprecopii.com/info.asp?id=2654" target="_blank">ArticolBazar umanitar
incognito spune:
Eu zic sa nu disperi.Chiar si daca a fost nascuta la termen.
Ai mei au stat in fundulet:fetita la 8 luni si jumatate iar baietelul la 9 luni.E adevarat ca au fost nascuti prematur,la 34 de saptamini,dar chiar si asa,evenimentul s-a produs tirziu.Iar de mers in picioare singuri,fara sprijin:fetita la 1 an si patru luni iar baiatul la 1 an si 6 luni,foarte tirziu chiar.In schimb au mers de-a busilea de ma saturasem eu.Ea de pe la 11 luni,el de pe la 1 an si o luna.
Medicii la care am fost,dupa examinari,imi recomandau doar sa nu-i fortez cu nimic.Bineinteles ca eram tare speriata dar am facut cum mi-au spus,nu am fortat nota.Acum au opt ani,sint sanatosi si foarte in regula motor si psihic.
Sanatate multa,multa!
Incognito
mami de Ioan si Ioana-06.01.2003
diuta_20 spune:
Fomalhauti, asa este, este si a fost mereu activa,la 5 saptamani se intorcea singura de pe dreapta pe stanga, se taraste de mult prin pat sa ajunga unde vrea,iar in 4 sta de pe la 6 luni.In carucior se apleaca in fata,dar nu mereu.Va multumesc mult pentru incurajari,aveam nevoie iar acum ma simt mai bine!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bambi_bv/bambi_bv.jpg)
bambi_bv spune:
diuta_20 si baietelul meu nascut prematur la 36+ era la 8 luni exact ca fetita ta: se rostogolea de pe la 4 luni, se tara sa ajunga unde vroia, incepuse sa ia pozitia de 4 labe, era activ la orizontala dar cand il puneam in fundulet statea cocosat, fara pic de stabilitate.
Dupa 9 luni a inceput incet incet sa stea singurel, apoi pe la 10 luni abia a invatat sa se aseze in fund (dupa ce a invatat bine de tot mersul de-a buselea).
In concluzie, stai linistita, fetita va fi ok, atunci cand simte ea ca are siguranta.
Iti inteleg toate trairile, eu am fost terminata in perioada aceea, mai ales cand ma intreba toata lumea "Da'de ce nu sta inca in fund?"...mai ales membrii familiei care nu mai conteneau sa ma trimita la medici (la care am fost, dar nu mai dezvolt aici ca nu are sens...nu avea copilul nimic).
Si noua ne-a prescris Osteocare pe care i l-am dat (ni l-a prescris pe la 7 luni) insa nu stiu daca a avut vreun efect ca el a stat in fund mult mai tarziu.
Ce ne-a sfatuit pe noi medicul a fost sa il punem des in scoica de masina (cu pauze)...adica si cand sta in casa sa mai stea in scoica din cand in cand.
Sanatate!