Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(50)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

BUUUUN KEVINUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

Buna fetelor

Am fost si noi la dr astazi, puiul meu nu a luat in greutate prea bine...are la 5 luni 6.300 kg, pe 17.05 avea 6.170g...nu a luat bine in greutate. Am fost la Stanciu...si m-a sfatuit sa incept diversificarea.Mi-a zis sa incep sa ii dau cereale seara.supa crema morcov cu albitura, apoi sa introduc,ardei,ceapa, etc. pui,vita. si fructe, mar, para, portocala, etc. si sa ii fac branzica in casa sa o combin cu fructele. Mie mi-a zis sa incep cu legumele pt ca el are nevoie sa ia in greutate, si legumele il ajuta mult mai bine. Mi-a zis neaparat pana la 6 luni jumate sa nu ii dau legume cumparate din supermarket sau piata. doar din gradina, de la mamaie. mi-a zis daca nu am mamaie pe la tara sau o sursa sigura, sa nu ii dau decat cereala seara, si mai vb in 2 sapt. am vb cu mamaie, cica nu are morcov si albitura si degeaba pune rasad acum, e prea tarziu. socrelu' zicea ca are un baiat la munca care ar avea, o sa vb cu el maine. sper sa gasesc repede. Am emotii in legatura cu dive. Am vb cu dr si parca am uitat tot.
Ii dau cate un aliment pe zi ? de ex asta seara cereala cu lapte. maine supa ? nu dau 2 alimente noi intr-o zi , nu ?[ si cata supa ii dau ? asa cat mananca el?sau e o regula? o anumita cantitate? q] of, sunt sresata, nu ma asteptam sa imi zica sa incep dive, nu eram pregatita psihic...credeam ca la 6 luni incepem . ma rog...o sa ne obisnuim si cu papa nou ! trebuie !
Si eu care credeam ca e nervos si isi mananca pumnii din cauza gingiilor ! lui ii era fomita, saracutul .
Pentru horcaiala din piept mi-a dat nexium sa ii dau cate jumatate de pliculet pe zi, 14 zile. cica are reflux si asta e cauza !
Mi-a dat si fier, 2 pic pe zi.
laura_luiza am vazut pozele voastre...ce frumosi sunteti toti 3 acolo in iarba
vazut si poze de anka , foarte misto poza cu tati si bebe in marsupiu, unde se vad stancile alea. si bebe ce doarme ca boierul pe sezlong la umbra
deea,madalina bine ati revenit !
madalina ramane valabil zumba miercuri la 20 ?
fragrant te cred ca e aiurea fara buni Lenuta...si eu stau mai mult singura...ma rog...cu bebe, sotul la munca, ba de noapte , ba de zi, daca e acasa mai mult doarme. d'aia ma mai duc si mai dorm pe la soacra'mea...mai socializez si eu, mai ies pe afara, ma vad cu mamicile de pe la bloc, etc.

Ma bag sa mai citesc despre diversificare......nu stiu ce mi se pare asa de greu.
Va

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Na ca am razbit si eu cu cititul.
Sa adaug cate ceva ca asa-mi sade bine!

Lucia - mamico... brrr eu stiu cum e! Eu sunt prima cu cazatura, da? Nu va inghesuiti acum ca "si eu, si eu"!!! Nu din pat (e adevarat), ci doar de pe masa pe care-l spalam (de la vre-un metru). Traumatizata o sa fiu intotdeauna asta e clar. Asa ca stiu cum e! Bine ca bebeloii astia-s rezistenti tare... pe cat de mititei, pe-atat de tari!
Tunde - tu ai fost mortala cu povestea cu catelul/ covorul/ copilul. MORTALAAA!

Simona stiu ca si voi v-ati diversificat de ceva vreme. Dar voi sunteti din cei cumintei, noi suntem dupa cum a zis si Mirela ca "troaca la porc", si dam frau liber sentimentelor si mancarii.

Ca tot ziceati - bubitele de pe pipt sigur sunt de la galbenus ca nu prea a fost cald ieri ca sa zic ca ar putea fi de la caldura, alt fruct/ leguma noua n-am introdus, iar amestecul l-am facut din galbenus, cereale si LM. Azi da semne ca ar trece. Mai astept cateva zile si ii dau iar. Multumesc de sfaturi.

Mandarina i-am dat azi. I-a placut. A fost ok.
Pepene si rosu si galben i-am dat si n-au fost probleme.

Carmen ce ti-a zis dr de mucisori?

Multu' Relusha de raspuns cu intratul in apa! Deci nu e problema... superrr!
Am luat azi mini-piscinuta la baiat si o noua "caruta" sport (al 3-lea da? ).

Mada bine ai revenit! La mine prima noapte intreaga (22-6) a dormit-o cu vreo 2 zile inainte sa implieasca 6 luni. Nu-mi venea sa cred. M-am trezit dimineata fresh de zici c-am dormit 100 de ani. Caz unic ca a revenit imediat la o trezire-2 pe noapte. Acum de 2 nopti iar mi-a facut "surpriza" placuta si a dormit toata noaptea. N-am sperante ca asa va fi de-acum incolo, dar ma bucur pentru noptile cand face asta.
Va veni si la tine momentul, stai fara grija. Rabdare mamico!
P.S. Eu chiar ma obisnuisem cu trezirile, facea parte din rutina.
Te sfatuiesc sa nu bagi cerealele doar pentru a dormi baiatul mai bine, ca-l va face si mai pufos decat e,,, si nu cred ca asta vrei! Iar daca-i dai mai mult laptic eu cred ca-i vei face mai mult rau decat bine... nu stii cum e cand mananci mai mult si te bagi sa dormi? Iti spun eu: nasol!!! Nu e un somnic linistit!
Tu fa cum crezi acum...
P.P.S. Nu te-ai suparat pe mine ca am indus lumea in eroare cu bb2, da?
Referior la diversificare - mie acum la 6 luni mi-a zis ca trebuie sa-i dau masa de fructe+ branzica/ galbenus (dimineata), masa de legume+ carne/ ficatel (dupa-amiaza) si masa de cereale seara!
Acu ea a zis, n-a dat cu parul... eu inca nu-s nici pe departe!

Hi-hi Lori... bune degetele de la picioare! Pui mumosi!
Si noi le sugem de zor. Pana acum doar dreptul si-l ducea singurel la gura, dar a reusit si cu stangul!

Gabi, Tunde - insanatosire grabnica la micuti!

FELICITARI MAMICI HARNICUTE: Fragrant, Alinushali, Lori, Camen!!!
Tine-ti-o tot asa!
Eu m-am lenevit si simt ca n-am timp nici sa respir... si asa bine m-am simtit dupa prima saptamana in care am tras si eu la greu si au aparut majoretele si pentru mine... Revin si eu in forta... ca nu mai tine!

Dedicut - tare rau si sotiorul tau! Zi ca pti alapta si pana la 6 ani... ce faci, nu-i dai nimic pana aytunci doar pentru ca ai laptic?

Doloress ce povesteti tu acolo de tizul nostru...

Hai va tup pe toate ca iar m-a prins ora 1!

Irina ~ mamica norocoasa de Patrick Cristian {07.12.2010}

www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Ups cat pomelnicul am scris!

Carmen lasa fricile si hai capul sus! Suntem aici pentru tine!
Din tot ce ai zis ca ti-a zis dr respectiv eu nu prea sunt de acord cu cerealele care, dupa cum am mai discutat pe aici, nu fac decat sa "pufoseasca". Adica baga cereale in bb doar pentru a lua in greutate? Asa primisem si eu sfat atunci cand mi s-a parut ca nu a luat P bine in greutate.

Eu am gasit morcovi la piata de anul asta care sigur erau de la tarani ca aratau asa micuti si pricajiti.,.. vai viata lor. Pe-aia i-am luat!

Hai putina organizare si totul va fi bine, o sa vezi!

Irina ~ mamica norocoasa de Patrick Cristian {07.12.2010}

www.dropshots.com/PatrickCristian#date" target="_blank">Albumul piticului si www.dropshots.com/patrickcristian1#date" target="_blank">Botezul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

gabiv - mie dr mi-a zis numai de lapte, dar sunt uimita sa vad cate produse contin lapte aici; sau daca nu lapte pur, substante provenite din lapte;

cu legumele crude am observat eu, si apoi am si citit ca rosiile mai ales accentueaza refluxul;
mai am niste dubii cu ouale si cu nucile;
dupa ce am mancat din astea am vazut ca iritatia s-a extins, deci am mai taiat de pe lista..

de mancat - dimineata, invariabil lapte cu cereale; lapte de orez sau de migdale;

la pranz - ieri somon cu spanac; am avut si desert: a gasit marius la un magazin inghetata de orez; am mancat de-a orez si derivate din orez de mai am un pic si vorbesc chineza;

mai am in plan niste mancare de linte;
in general pui, peste si garnituri de legume, cartofi si orez cam asta...;
carne de porc nu mananc, de vita evit pe motiv de alergii, dupa paste nu ma omor....deci nu e prea mare varietate in farfuriile mele zilele astea...

a...mi-a facut buni zacusca si mai am la congelator ardei copti si vinete;

seara - ieri am avut supa de perisoare; am sa mai fac o supa crema de dovleac...cam asta...seara incerc supe;

si gustari bag fructe; eu mancam multe nuci si semintaraie; dar acum le-am sarit si pe astea;

catalina - marius e leu;
cu fs - sa stii ca feng-shuistii de la mama lor zic sa faci o cartograma a blocului, apoi una a apart, le suprapui si apoi te concentrezi asupra zonelor "de conflict";
eu tehnica asta n-am inteles-o niciodata;

da manualele pt neaveniti zic sa te orientezi dupa intrarea in apart; eu asa am facut

doloress - a fost la inmormantare, da;
am gasit lingurita smechera la babies'R us; ne-am luat si scaun de masa si niste inele de dentitie ca a inceput sa suga stilul crantanit...

a..buna initiativa cu motatele de dimineata, doloress; da eu is degeaba pe lista premiantilor, ca nu prea mi-am miscat fizicu' sapt trecuta; am slabit un pic insa, pe motiv de dieta anti-alergica...
daca nici acum nu lepad kilele astea, inseamna ca-s lipite de mine cu super glue.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

MISSMJ- stai mami calma, ca oricum trebuia sa incepi acusi. Acum eu zic sa nu te stressezi si sa incepi sa-l indopi cu tot ce prinzi, graficele de crestere sunt facute dupa bebelusii care se diversifica de la 4 luni, OMS tot promite ca le schimba, dupa noua moda - diversificarea de la 6 luni insa tot amana.
Poti sa ii dai seara cereale cu lapte, daca le vrea (Patrick nu le-a vrut de nci o culoare, i le ascundeam in piure-ul de fructe, numai asa manca si el o cereala). Poti sa astepti o zi, apoi mai bagi si legumele. Eu supele i le faceam crema, nu ii dadeam zeama goala, nu are nici o calorie si ii umple stomacelul aiurea. Ii pasam legumele si le amestecam putin cu zeama si iesea supa crema. Incepi cu morcov, dupa vreo doua zile adaugi patrunjel, dupa alte doua zile telina si tot asa. Ii faceam un castronel mic, nu uita ca ei nu au sotmacele noastre. Si ii dadeam cat voia. La un moment dat o sa iti zica el ca nu mai vrea. Nu uita ca la inceput numai cat experimenteaza, la noi la inceput au fost 2-3 linguri, in asta consta o masa, restul era pe jos, pe babetica. E normal, sunt tot felul de gusturi si senzatii noi.

FRAGRANT - da, chiar voiam sa-ti zic ca au la Toys lingurita, am vorbit cu prietena mea si de acolo o luase. Asa e, laptele e peste tot, am vazut si eu in alea doua saptamani de regim. Nici paine n-am mancat ca si aia are.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Neata!

haideti la

si la
Capitol nou

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput